Porsche Carrera GTS debutează la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.09.2010
Cea mai puternică versiune a lui Porsche 911 Carrera va debuta la Salonul Auto de la Paris din acest an. Modelul se numeşte GTS şi apare cu un an înainte de noua generaţie a lui 911.

Porsche a creat o versiune mai puternică a lui 911 Carrera, intitulată GTS. Aceasta este cea mai puternică versiune a lui Carrera creată vreodată de constructorul din Stuttgart şi este oferită atât în versiunea Coupe, cât şi în versiunea Cabrio. Debutul oficial va avea loc la finele acestei luni la Salonul Auto de la Paris. Porsche 911 Carrera GTS este "cântecul de lebădă" al generaţiei 997, fiind ultima versiune a acestui model introdusă înainte de noua generaţie care va debuta în toamna lui 2011.

Spre deosebire de versiunile GT2, GT3 şi Turbo 911S ale modelului 911 din generaţia 997, Carrera GTS are scopul de a păstra spiritul practic al modelului pentru a permite folosirea zilnică, în timp ce puterea şi performanţa sunt sporite la cote superioare. Modelul este echipat cu motorul boxer de 3.8 litri al lui Carrera S şi dezvolta 408 CP, în timp ce cuplul motor maxim de 420 Nm este disponibil la 4.200 rpm. Consumul mediu al acestui model este acelaşi cu cel al lui Carrera S – 8.5 litri la sută. Carrera GTS este echipat cu jante de aliaj uşor de 19 inch care sunt îmbrăcate cu anvelope 235/35 pe faţă, respectiv 305/35 pe spate.

Versiunea standard a lui Carrera GTS este echipată cu o transmisie manuală cu şase rapoarte, dar clienţii pot opta şi pentru o transmisie PDK cu şapte trepte. Unitatea PDK beneficiază şi de clapete pe volan pentru schimbarea treptelor de viteze şi este oferită alături de pachetul Sport Chrono Plus.

În regimul Sport Plus, versiunea PDK a lui Carrera GTS accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde, în timp ce versiunea manuală a lui Carrera GTS realizează aceeaşi acceleraţie în 4.6 secunde. Viteza maximă a modelului este de 304 km/h.

În Germania, preţul de pornire al unui Carrera GTS coupe este de 90.000 de euro, în timp ce versiunea cabrio porneşte de la 100.000 de euro.

Via | Porsche

 

Comentarii (5)

  • MDA
    Asta nu debuteaza, pote performantele debuteaza, Porsche arata asa de un milion de ani. Mai schimba in 2 ani o oglinda, in 3 ani ii mai pune un spoiler, in 5 ani ii pune si leduri si bla bla bla . Cei de la Jaguar au avut curajul si au lasat istoria in spate, cei de la Porsche ???
    4 20
  • .marius.
    @alex
    Daca tu vezi intr`un Porsche doar oglinzi,leduri si spoilere... inseamna ca esti femeie ! :))
    21 2
  • @ Alex
    Porsche. There is no substitute.
    http://www.supercars.net/Search2?INPUT=Porsche&searchType=cars
    14 1
  • Octavian
    @alex Chiar daca si-au pastrat liniile de acum 40 ani, reusesc sa mentina masina SUPERBA. Porsche e masina care ori iti place ori nu iti place....dar nu inteleg cum poate sa nu placa cuiva. Este masina dusa la perfectiune...tocmai ca au aceesi masina de 40 ani.....au avut timp sa ii perfectioneze performantele.
    1 1
  • Consum
    Consumul e 10.2 Litri la suta, nu 8.5 !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru