Primul vehicul electric de la Skoda: Octavia GreenEline

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.09.2010
Primul model electric din istoria Skoda a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris. Acesta este Octavia GreenEline şi este un concept care va fi testat în flote speciale începând cu anul 2011.

Esential

12 secunde îi sunt necesare lui Octavia GreenEline să accelereze de la 0 la 100 km/h.
140 kilometri este autonomia lui Octavia GreenEline.
135 km/h reprezintă viteza maximă a primului vehicul electric de la Skoda.

Skoda a prezentat la Salonul Auto de la Paris un concept numit Octavia GreenEline, care reprezintă un vehicul electric bazat pe actualul Skoda Octavia Combi. Spre deosebire de alte concepte electrice, modelul este gata de producţie şi va intra în teste în 2011 în cadrul unei flote experimentale. Modelul este echipat cu un motor electric de 114 CP, care furnizează un cuplu motor maxim de 270 Nm încă de la zero rotaţii pe minut.

Cei de la Skoda spun că autonomia modelului este de 140 de kilometri, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru majoritatea navetiştilor din Europa. Versiunea electrică a lui Octavia Combi este echipată cu un acumulator de 26.5 kWh realizat în urma alipirii a 180 celule Litiu-Ion. Masa acestui acumulator este de 315 kilograme, iar echilibrul vehiculului a fost conservat prin amplasarea bateriilor sub podeaua lui Octavia.

Viteza maximă a lui Skoda Octavia GreenEline este de 135 km/h, iar sprint-ul de la 0 la 100 km/h este realizat în 12 secunde.

Potrivit celor de la Skoda, echiparea modelului Octavia Combi cu o baterie de 315 kilograme amplasate în podea nu afectează în niciun fel volumul portbagajului sau spaţiul oferit pasagerilor. Exemplarul prezentat la Salonul Auto de la Paris este vopsit într-o nuanţă perlată de alb şi are un plafon vopsit în negru care integrează celule fotovoltaice.

Via | Skoda

Comentarii (6)

  • fabricatie
    Hai Skoda lasa vrajeala si apucati-va si dezvoltati acest model care sa fie si relativ ieftin (sa nu coste mai mult de 20000 euro ddp) si sa fie lansat in 12 luni. Prea multe vorbe si concepte la toti producatorii dar nimic concret.
    8 0
  • slaba incercare
    140 km autonomie? 12 s acceleratie?
    e mai slaba decat alte modele electrice de pe piata
    6 7
  • de pe piata?
    ce modele electrice sunt disponibile pe piata in romania sau ue acum ?
    3 2
  • demonel
    electric
    nu exista interes pentru sisteme alternative de propulsie. tehnologie exista. bani pentru infrastructura exista. voita politica si economica nu prea exista. va imaginati ce ar face 1.000.000.000 de arabi (si nu numai ei) care nu mai au ce vinde? va imaginati cat ar pierde occidentalii cu afaceri prospere in domeniu? etc etc etc
    nu o sa apara pentru o perioada de timp pe piata nimic. doar concepte. cand o sa para o sa ti se para ca planeta se cere distrusa la ce preturi o sa fie practicate. :D
    5 1
  • nu cred ca are atatia cai sigur ori e limitat
    la 114 cai sigur ar atinge cel putin 180km/h si la un cuplu de 270 Nm trebuie sa fie mai rapid pana la 100 cam 9-10 sec, ori e prea greu, adica sa aiba minim 1600 kg
    0 0
  • sub podea?
    Oare unde i-au ascuns acumulatorii , ca Skoda nu exceleaza cu garda la sol !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru