PARIS 2012 LIVE: Rapid este singura premieră a celor de la Skoda

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.09.2012
Skoda a lansat la Paris noul Rapid. Modelul promite să devină un best-seller în segmentul în care activează, mizând pe spaţiu interior oferit şi pe un preţ competitiv.

Skoda Rapid a fost singura premieră a constructorului ceh la Salonul Auto de la Paris, contrar zvonurilor care anunţau prezentarea noii generaţii a lui Octavia. Noua berlină a cehilor este desenată de Jozef Kaban, designerul şef de la Skoda şi omul care a condus echipa de designeri a lui Bugatti Veyron.

Noi ne-am întâlnit cu Skoda Rapid în avanpremieră mondială în urmă cu trei luni şi jumătate, când am avut ocazia să vedem versiunea de serie în cadrul unei prezentări deosebite. Ulterior, am şi testat versiunea de serie a lui Skoda Rapid, model care va debuta în următoarele săptămâni pe majoritatea pieţelor din Europa.

Comentarii (10)

  • ca si design e clar sub noul logan ...in rest nu ma ...abtin
    13 14
  • ...pardon...,,ma abtin,, ....
    5 6
  • Vasilica
    Da clar Logan2 stabileste noile standarde este de fapt un etalon in domeniu.
    8 11
  • Ba faru e identic cu ala de logan :)) ia uitativa si la logan si la skoda rapid la far sunt 90% identice la far. SKODA A COPIAT DE LA LOGAN FARU" =)))))))
    3 9
  • Ma bucur totusi,ca de la un timp ,incep sa aud cv de genul ''Loganul este mult superior........marcii x .''.Cee ce inseamna ca marca poporului este inca apreciata,si a facut un salt imens fata de acum cativa ani cand era sub marcile straine din acest segment.
    11 5
  • Eu eram cel mai mare critic al dacia. Acum totusi arata binisor. Daca puneau si o motorizare mai potenta pe o optiune mai sport era completa oferta.. :(
    6 5
  • In urma cu un an sau doi citeam pe site-urile auto, daca nu ma insel chiar si pe Automarket (imi cer scuze daca ma insel ) anumite articole din care rezulta ca bosii de la VW sunt ingrijorati de canibalizarea care ar putea aparea intre cele doua branduri ale grupului daca cei de la Skoda vor continua sa produca masini de calitate superioara cu dotari asemanatoare cu cele de pe modelele VW. Inca de pe atunci se anticipa transformarea constructorului de la Mlada Boreslav intr-un producator de vehicule low-cost. Se pare ca evolutiile ulterioare le dau dreptate.
    8 1
  • Dacian
    Skoda este clar o marca peste Dacia. De fapt este si peste Renault, Opel sau coreene. Modelul asta este o masina ieftina produsa pentru anumite piete emergente din Est si pentru tinerii la prima masina. Nu mai comparati cu Logan ca dati in penibil! Si pretul arata ca masina se adreseaza altui public decat modelul autohton.
    4 3
  • Oameni buni, Skoda nu e low-cost. Modele precum Fabia incep aproape unde Logan 2 e full. Ma refer la preturi. Ca sa nu mai zic de ce dotari ofera Rapid peste Logan 2.
    Peste Opel nu este, Opel se bate direct cu VW de zeci de ani si calitativ sunt asemanatoare. Skoda e la nivel de Hyundai-Kia si Chevrolet (ma refer la modelele din 2010 incoace). Sunt marci de volum cu pret mai accesibil si cu finisaje normale nu cu tenta spre premium ca la VW (unde greu faci diferenta intre un Touareg si un Q7) la materialele interioare.
    2 4
  • Radovan
    La cum se prezinta acest model dpv. al designului si dimensiunilor se pare ca este evolutia fireasca a primului Octavia Tour asadar cehii vor sa exploateze aceasta nisa cu un model total nou nu cu remake-uri resuscitate si slab echipate purtind denumirea de Tour.
    Totusi asteptam cu nerabdare noul Octavia foarte curios unde va fi repozitionat in gama.
    In ceeea ce priveste concurenta Rapid cu modelul autohton , Loganul incepe sa-i cam bata in ceafa Skodei si se va apropia probabil de modelele slab echipate si slab motorizate.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru