1 aprilie în presa auto a lumii - Cele mai reuşite farse de Ziua Păcălelilor

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.04.2011
Jurnaliştii auto din întreaga lume au scornit şi în 2011 poveşti care mai de care mai fascinante cu ocazia Zilei Păcălelilor. Automarket face o listă a celor mai reuşite glume.

Ziua Păcălelilor a fost, încă o dată, un bun motiv de destindere pentru publicaţiile din toată lumea specializate în restul anului în relatarea informaţiilor despre industria auto. De altfel, 1 aprilie a devenit, în mod tradiţional, ziua în care publicaţiile ignoră linia editorială clasică şi trec la ştiri imaginare care mai de care mai interesante. 

Ca în fiecare an, Automarket a aderat la linia mondială şi a produs o farsă, de această dată ea fiind însă ceva mai elaborată şi diferită faţă de ceea ce se întâmpla în mod normal. Astfel, dacă acum trei ani vedeam împreună bicicleta Dacia de 1000 de euro, acum doi ani am văzut o versiune imaginară de serie a lui Duster înainte de lansarea modelului românesc şi după ce acum un an am pus sigla Dacia pe tricourile formaţiei de fotbal FC Barcelona, 1 aprilie 2011 a simulat un Automarket tabloid, cu titluri care au atras atenţia mai degrabă prin formă decât prin conţinut. 

Farsa Automarket a prins, reacţiile cititorilor noştri fiind de multe ori agresive la schimbarea bruscă de abordare editorială cu care au fost puşi faţă în faţă în cursul zilei de astăzi. Evident, singurele elemente decupate parcă din ziarele "de scandal" au fost titlurile, conţinutul ştirilor fiind cel cu care v-am obişnuit până acum. Totul a revenit la normal în cursul după-amiezii, când titlurile originale ale ştirilor au fost înlocuite cu unele obiective, demne de stilul pe care Automarket.ro l-a impus pe internetul românesc în ultimii cinci ani şi pe care va continua să-l impună în viitor.

1 APRILIE ÎN PRESA AUTO INTERNAŢIONALĂ

 

Presa auto internaţională a reuşit să creeze astăzi adevărate valuri cu unele ştiri care au făcut rapid înconjurul lumii. Iată doar câteva dintre cele mai reuşite farse imaginate astăzi de jurnalişti:

  • Dealerii britanici Kia vor angaja experţi în migraţia porumbeilor care vor alunga stolurile pentru a evita depunerea de excremente pe maşinile de lângă showroom-uri (LINK
  • Headlineauto.co.uk (site cu înregistrare) a anunţat astăzi că inginerii unui institut mexican au inventat un sistem prin care autonomia modelelor electrice poate fi ridicată: grile frontale mai mari pe maşini şi turbine de vânt cu elice montate în faţa radiatorului care produc curent la viteze mari.
  • Just-auto anunţă astăzi că producătorii auto vor lupta împotriva faptului că producerea obiectelor de piele pentru interior emite foarte mult CO2 în atmosferă.
    "Cu cât e mai bătrână vaca, cu atât mai mult CO2 emanat", spun jurnaliştii britanici. Soluţia ar fi fost o mătase specială care să înlocuiască pielea. 
  • Trecem la avioane, acolo unde FlightGlobal anunţă că British Airways a pregătit culori speciale pentru unele dintre aeronavele flotei cu ocazia nunţii prinţului William, care va avea loc la finalul acestei luni (LINK
  • Mirosul de mentă previne accidentele, spun olandezii de la Auto Internationaal. Aceştia citează un "studiu" american care promite că mirosul de mentă în maşină va îmbunătăţi vizibil rata de accidente mortale de pe şosele. (LINK
  • Sebastien Loeb se transferă în 2012 în NASCAR, spun jurnaliştii francezi de la Caradisiac, care îl citează chiar pe campionul mondial din WRC. (LINK
  • Una dintre cele mai amuzante ştiri de astăzi vine din partea americanilor de la Jalopnik, care au anunţat "în exclusivitate" că acest site, unul dintre cele mai cunoscute din lumea auto mondială, va fuziona cu Autoblog.com, o altă publicaţie de renume internaţional. Siteul final ar fi urmat să se numească "Autoblognik". (LINK
  • Alfa Romeo Arna este modelul anunţat în premieră mondială de site-ul This Week in Motors. Acesta ar fi fost dezvoltat în colaborare cu Nissan şi ar fi urmat să preia designul nonconformist al lui Juke. (LINK)
  • Yahoo Auto Franţa anunţă astăzi că posesorul unui Ferrari 599 GTO îşi vinde maşina pe internet cu un euro. Motivul acestei decizii? "E frumoasă, dar nu are o ţinută de drum bună, iar nivelul de echipare nu se ridică la înălţimea preţului" (LINK
  • Seat Marea Britanie a dezvoltat un sistem de navigaţie care utilizează poziţia maşinii pentru a-şi adapta "vocea" la dialectul local. Pachetul are la bază tehnologia SMART - Seat Media Audio Recognition Technology (LINK)

 

CELE MAI REUŞITE FARSE "OFICIALE"

 

Cele mai reuşite farse de astăzi le-au aparţinut însă chiar producătorilor. Iar BMW a fost în prim plan pe tot parcursul zilei, prin două ştiri cu adevărat amuzante.

  • BMW Marea Britanie a anunţat pe site-ul său oficial de presă că a pregătit o versiune special a lui M3 pentru nunta prinţului William.
    Deşi la mijlocul zilei farsa a fost spartă, informaţia legată de noul M3 Royal Edition a apărut în toată presa internaţională (LINK
  • Una dintre cele mai elaborate farse ale ultimilor ani le-a aparţinut tot celor de la BMW, care au "publicat" astăzi fotografii "oficiale" cu noul M3 Pick-up. Farsa a fost pregătită încă de acum două săptămâni, când BMW a dat drumul pe internet la serie de fotografii care înfăţişau M3 Pick-up camuflat în teste. Totuşi, farsa ar fi fost mai reuşită dacă BMW nu ar fi spart secretul acum câteva zile. Foarte interesant este că, pentru ca totul să fie foarte real, BMW chiar a produs un exemplar al acestei maşini. Normal, totul rămâne la stadiu de exemplu. (LINK
  • Ford Austria a anunţat că a preluat tehnologia utilizată de ciocolata aerată pentru a produce un nou tip de plastic, mult mai uşor şi plin de bule de aer. (LINK
  • În sfârşit, BMW România a anunţat astăzi, printr-un comunicat oficial de presă, faptul că BMW va începe construcţia unei fabrici proprii la Băicoi. Aici ar fi urmat să fie produs un nou model, denumit BMW Driver Utility Basic Automobile (D.U.B.A.). La producţia acestuia ar fi fost utilizată tehnologia F.O.C.A. (Fabricat Original cu Aluminiu), o denumire regăsită în prima fază în deja celebrele filme dezvoltate de Creative Monkeyz. (LINK)

Comentarii (3)

  • =))) ma speriasem aseara cand erau titlurile alea gen "can can"!
    7 2
  • FOCA =)))))
    10 1
  • DUBA :)) ( ca de FOCA stiam deja :P )
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru