1 litru/1208 km, noul record de consum

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 14.04.2008
O echipa de liceeni americani au realizat un vehicul capabil sa consume 1 litru de benzina la 1208 km.

Esential

1.208 km poate rula vehiculul liceenilor de la Mater Dei cu un singur litru de benzina.

Shell a organizat evenimentul Eco-marathon, o competitie care disputa intre mai multe licee din SUA, Canada si Mexic.

Liceul “Mater Dei” din Statele Unite a fost castigatorul competitiei care a avut ca tema construirea unui vehicul economic si ecologic. Performanta castigatorilor a fost una demna de cartea recordurilor, tinerii liceeni reusind sa construiasca un vehicul care poate rula 1.208 km cu un litru de benzina. Vehiculul este propulsat de un motor cu combustie interna.  

Justin Stute, capitanul echipei Mater Dei, a declarat: “Am doborat recordul de consum de la prima noastra tentativa, iar la a doua incercare am avut performante si mai bune”.

Mark Singer, coordonatorul Shell Eco-marathon, a declarat la sfarsitul competitiei: “Liceeenii care au participat la concursul nostru sunt mintile viitorului, tineri care au reusit sa rupa barierele existentei si care au gasit solutii in cursa energiei”.

Via | Worldcarfans  

Taguri: Shell

Comentarii (1)

  • apropo de viteza si greseli;)
    “Am doborat recordul de consum de la prima noastra ----tentative-----, iar la a doua incercare am avut performante si mai bune”.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru