Cea mai eficienta masina din lume are un rezervor de 0.25 litri

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.05.2010
Cel mai economic vehicul din lume a parcurs un traseu de 85 kilometri cu doar 250 mililitri de benzina de 95. Acest vehicul se va intrece cu inca 200 de alte echipaje intr-o competitie de ecologie organizata de Shell.

Studentii de la Universitatea din Conventry au realizat cea mai eficienta masina din lume, un vehicul realizat pentru a concura la Eco-Maratonul Shell din Germania. Modelul este realizat din plastic, nylon si banda adeziva. Singurul scop al acestui vehicul este de a-si transporta unicul pasager din punctul A in punctul B cu un consum cat mai scazut de carburant. Avand in vedere necesitatile scazute ale acestui vehicul in materie de combustibil, englezii l-au echipat cu un rezervor de carburant de dimensiunile unei doze de suc – cantitate suficienta parcurgerii unui traseu de 85 kilometri. Astfel, rezervorul celei mai economice masini din lume are o capacitate de 0.25 litri, ceea ce reprezinta necesarul unui vehicul obisnuit pentru a parcurge cativa kilometri.

Viteza maxima a acestui model este de 19.3 kilometri pe ora. Studentii din Coventry au facut deja o serie de teste cu acest vehicul, iar unul dintre ele reprezenta un traseu de 85 kilometri, realizat cu doar 250 mililitri de benzina cu cifra octanica 95 – disponibila la orice benzinarie. Cilindreea si performantele motorului care echipeaza modelul inedit din Marea Britanie sunt inca nedezvaluite, urmand sa fie anuntate dupa terminarea concursului de economie de carburant din Germania.

Clapeta de acceleratie este operata de o maneta montata pe un ghidon, iar celelalte "comenzi" sunt reprezentate de o pedala de frana, un buton folosit pentru oprirea motorului si un claxon.

Vehiculul realizat de studentii din Coventry este atat de usor incat soferita care il va pilota este cel mai greu element al acestuia. Maively Sulli se va intrece cu alti 200 de competitori din 23 de tari pentru a afla care este cel mai economic vehicul realizat de studentii din lume in 2010.

Via | TopSpeed

Comentarii (4)

  • danutzu
    Halal !
    mai aveati un pic si spuneati "automobil" - asta-i masina ?????
    0 9
  • @danutu
    si cum anume definesti tu masina? geamuri electrice si clima "bizonala"?
    11 0
  • din cate stiu.........
    aproape toate(majoritatea) echipelor folosesc motoare Honda de 29cc......aceleasi motoare care achipeaza unele drujbe si alte chesti de genu.
    recent am citit intr-un ziar ca echipa franceza MICROJOULE din aceasta competitie a stabilit un record mondial de consun combustibil........0,217kg benzina consumata pe parcursul unui traseu de 102,4km.......
    no asta da consum.
    5 0
  • o intrebare a unui om care nu se pricepe
    Inteleg ca nu are cutie de viteze.Cum Dumnezeu pleaca de pe loc?Cred ca soferitza e cashectica, nu poate avea mai mult de 25kg.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru