1.2 milioane de euro pentru doua Mercedes CLK GTR

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.11.2009
O casa de licitatii din Londra a vandut la inceputul acestei saptamani doua dintre cele mai rare masini existente in lume: un CLK GTR Coupe si un CLK GTR Roadster.

Casa de licitatii londoneza RM Auctions a anuntat ca a vandut la inceputul aceste saptamani doua dintre cele mai rare masini produse in ultimii 30 de ani. Este vorba de un exemplar Mercedes-Benz CLK GTR Coupe si de un Mercedes-Benz CLK GTR Roadster, suma totala pentru care au fost vandute cele doua masini ridicandu-se la 1.1 milioane de lire sterline (1.2 milioane de euro).

Daca modelul Coupe a fost vandut pentru 522.500 de lire, Roadster-ul a fost adjudecat pentru 616.000 de lire sterline, sume care depasesc estimarile initiale ale casei de licitatii.

Modelele Mercedes reprezinta unele dintre cele mai rare aparitii din gama constructorului din Stuttgart. germanii au scos pe piata, in 2005, doar 20 de exemplare CLK GTR Coupe si cinci exemplare CLK GTR Roadster. Acestea dispun de un motor V12 de 6.9 litri care dezvolta 612 CP. Discurile de frana sunt construite din fibra de carbon, in timp ce transmisia este una secventiala cu sase trepte.

via | RM Auctions

Comentarii (4)

  • Andrei
    Dezinformati?
    Au scos in 2005, care de fapt era 1998. Ar fi cazul sa va documentati mai mult, am observat cam multe scapari in ultima vreme.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_CLK_GTR
    0 0
  • deja-vu
    am mai citit parca stirea aceasta acuma cateva luni....
    1 0
  • NeoGalaxy
    Interesant este ca in 1999 a si existat un accident foarte puternic cu un CLK... daca nu ma insel la Le Mans 224 hours, a zburat de pe pista si a aterizat pe roti... langa pista. Si asta dupa ce in calificari a mai zburat o masina...

    Daca erau produse in 2005... probabil ca le-am vazut in trecut. Dupa cursa acea fatidica Mercedes s-a retras din Le Mans.

    Masina era atat de buna inca din 3 exemplare pentru Le Mans, unu a zburat de pe pista in calificari, una in cursa si una a fost retrasa din cursa, si sa nu uitam erau conduse de piloti cu experienta, nu de amatori.
    2 1
  • FOARTE IEFTINE
    Mai ales roadster-ul.
    Daca numa 5 sau fabricat fara 2 milioane nu las da.
    Mai ales ca roadster-u este o capodopera inginereasca.....
    ///M-urile is viata mea da tare ma indoiesc sa scoata bmw asa ceva in urmatori 15 ani.....
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru