21% dintre clientii europeni ar cumpara un model electric Apple

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.01.2009
Un studiu realizat la nivel mondial arata ca masinile electrice sunt cerute, desi nu exista pe piata.

Un studiu recent efectuat de firma de consultanta Bain&Co. in opt tari importante ale lumii, inclusiv SUA, Germania, China si Japonia, arata ca majoritatea celor care dispun deja de o masina sau mai multe si-ar achizitiona ca masina de oras un automobil electric. La sondaj au raspuns 4000 de persoane.

"Consumatorii ar cumpara masini electrice daca ar exista pe piata respectivele produse. Cererea de vehicule electrice este mai mare intre persoanele care dispun de masini premium si de lux si care isi pot permite o alta masina. Acestia sunt mult mai atenti cu mediul si vor ca ceilalti sa stie acest lucru", a declarat Gregor Matthies, unul dintre cei care au coordonat studiul.

Unul dintre raspunsurile foarte interesante ale celor care au participat la studiu este legat de intrebarea "Ati cumpara o masina electrica produsa de compania Apple?". 21% dintre subiecti au raspuns pozitiv, desi Apple nu si-a anuntat niciodata intentia de a produce o astfel de masina. In cazul in care locul Apple a fost luat de BMW in intrebarea de mai sus, procentul de raspunsuri pozitive a crescut pana la 48%.

"Raspunsul legat de Apple arata ca aceasta companie are clienti foarte loiali si subliniaza potentialul pe care il au companiile necunoscute in domeniul auto de a intra pe o piata virgina din acest punct de vedere.

Actualii producatori auto ar avea in fata o provocare interesanta in conditiile in care astazi vorbim de companii cu care acestia nu rivalizeaza", noteaza organizatorii sondajului.

via | GlobalMotors

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru