30% dintre soferi ar putea avea vederea mai slaba decat permite legea

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.11.2009
Unul din trei soferi britanici nu a mai fost la un control oftalmologic de doi ani. Aproape jumatate din accidentele din aceasta tara sunt puse pe seama vederii slabe a soferilor vinovati.

Esential

20 % din cei 3.000 de soferi britanici chestionati au marturisit ca nu au mai fost la oftalmolog de peste 11 ani.

Un sondaj din Marea Britanie a relevat faptul ca unul din trei soferi nu a mai fost la o consultatie oftalmologica de peste doi ani, ceea ce inseamna ca acestia ar putea periclita siguranta rutiera. Opticienii recomanda ca soferii sa faca un control oftalmologic odata la doi ani pentru a isi verifica vederea si schimba ochelarii sau lentilele de contact in concordanta cu necesitatile lor.

Sondajul a fost facut pe 3.000 de subiecti, suficient de multi pentru a certifica faptul ca ar putea exista o problema serioasa la nivelul soferilor din Albion. Din pacate, nu toti soferii care trebuie sa poarte ochelari atunci cand sunt la volan respecta aceasta regula, 20% dintre repondenti marturisind ca nu isi poarta ochelarii chiar de fiecare data cand conduc masina. 6% din cei 3.000 de repondenti au declarat ca nu au mai fost la un control oftalmologic de peste 11 ani, lucru destul de alarmant.

Peste 47% din accidentele cauzate in "capitala accidentelor din Anglia", orasul Bristol, au avut cauze legate de incapacitati vizuale. Trecand peste posibilitatea vizibilitatii reduse din cauza vremii, vederea slaba a soferilor a cauzat aproape jumate din accidentele din aceasta zona.

Automarket va recomanda sa mergeti la medic pentru un control in cazul in care sesizati ca aveti deficiente de vedere sau de auz sau nu ati mai facut un control de acest gen de peste 24 de luni.

Via | Fleetnews

Comentarii (6)

  • Cand e intuneric afara mi se pare cel mai greu ..nu stiu, toate luminile care iti vin in fata parca imi obosesc ochii cel mai repede.De aceea nu prea conduc noaptea, prefer sa fiu pe scaunul din dreapta :P
    1 5
  • ar trebui ca acel control medical care "se face" cand dai examen sa se repete anual si sa fie facut corect (acest control include si oftalmologul) si asa s-ar subtia si traficul si numarul de accidente. sunt o multime de oameni care d.p.d.v medical nu au ce cauta la volan. dar la noi se rezolva totul printr-o verisoara/matusa care e asistenta si are grija de tine
    2 0
  • daca conducea o dacie 1310 ai mai fi spus acelasi lucru?
    1 0
  • z16let
    Va dau de gandit !!
    Intr-o luna de zile va rog sa faceti o analiza si apoi sa vedem daca imi dati dreptate si anume:

    1 o mare parte din soferii care poarta ochelari conduc prost.
    2 soferii care poarta sapca in cap incurca circulatia.
    3 sfat: Daca vezi sofer care poarta si ochelari si sapca te sfatuiesc sa tragi pe dreapta, sa-l lasi sa treaca apoi continua-ti drumul.

    Astept raspunsuri!
    2 4
  • z16let
    revin: va dau de lucru nu de gandit
    a
    1 3
  • asa si la noi
    la noi se fac vizite medicale periodice doar la soferii profesionisti care isi practica meseria !!! soferi pe tir, autocare........etc !!! pentru B io cred k e prea mult anual, dar macar din 5 in 5 ani !!! numa bine si drumuri bune !!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru