A doua ediţie a Bucharest Classic Car Show debutează pe 9 iunie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.05.2011
Pasionaţii de automobile de epocă vor putea admira 50 de exponate în stare foarte bună la cea de-a doua ediţie a Bucharest Classic Car Show, organizată la World Trade Center.

Cea de-a doua ediţie a expoziţiei Bucharest Classic Car Show va avea loc la World Trade Center, în perioada 9-12 iunie. Evenimentul va fi intercalat cu Interbalkanic Classic Rally, organizat în perioada 10-12 iunie 2011. Salonul va reuni aproape toate cluburile auto de epocă din ţară, urmând să fie prezente peste 50 de maşini de epocă în stare de funcţionare. Toate aceste automobile sunt din România şi sunt deţinute de români. Maşinile vor fi prezentate ca valori culturale şi tehnice pentru publicul lard, dar şi ca valori comerciale – unele fiind oferite spre închiriere pentru filmări, manifestări sau evenimente speciale. Mai mult decât atât, unele vehicule sunt oferite şi spre vânzare, anunţă organizatorii acestui eveniment.

Atmosfera începutului de secol XX va fi recreată în World Trade Center Bucureşti prin intermediul obiectelor de epocă puse la dispoziţia publicului. Alături de colecţionari vor fi prezente şi societăţi comerciale care oferă produse şi servicii legate de tema salonului şi de perioada pe care acesta doreşte să o evoce.

Vizitatorii acestui salon vor putea admira o serie de vehicule de epocă, modele de competiţie, obiecte de colecţie ce ţin de segmentul auto, o staţie de benzină din perioada respectivă şi multe altele. Totodată, vor fi organizate şi demonstraţii auto.

Raliul Interbalkanic Classic Rally va merge pe traseul Bucureşti-Braşov-Sibiu şi este organizat de MORE (Motor Rally Organization Events Grecia) şi Retromobil Club România. Startul se va da în data de 10 iunie 2011 din faţa World Trade Center Bucureşti şi raliul se va încheia tot în acelaşi loc, dar peste două zile.

Ediţia de anul trecut a acestei expoziţii a avut în prim plan zece modele Opel de epocă, dintre care era prezent şi un Opel Super Six din 1938. Au mai fost prezente şi modelele Opel P4 din 1936, Kadett din 1938, Super Six din 1938, Rekord Olympia din 1956, Kadett din 1964, Rekord 1700 din 1968, Commodore din 1968 şi Rekord 1700 din 1969. Expoziţia a prezentat o serie de modele în faţa hotelului Pullman, printre care putem enumera un Mercedes-Benz W110, un Mercedes W116 450 SEL, două Cadillac ElDorado (generaţii diferite) şi altele.

Comentarii (4)

  • frumoasa istoria auto
    bine ca sunt prezentari si la noi :)
    3 0
  • Info
    E cu intrare libera? Sau cu taxa (si cat e taxa in acest caz)? :)
    1 0
  • @Phen
    Anul trecut a fost cu intrare liberă.
    E foarte probabil să fie la fel şi anul acesta.
    2 0
  • Excelenta idee
    Sunt foarte multi impatimiti de automobile,care tin si au si o educatie in acest sens.O manifestare buna si pentru TDI-sti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru