A inceput productia lui Ford Focus RS

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.01.2009
Fabrica Ford din Saarlouis, Germania, a demarat productia noului Focus RS, model dotat cu 300 cai de putere.

Esential

300 CP are noul Ford Focus RS.

Intr-o perioada in care mai toti producatorii auto anunta scaderi ale productiei si concedieri, se mai intampla si minuni. Spre exemplu, Ford a demarat productia la noul model Focus RS.

Primul exemplar Focus RS a iesit astazi de pe linia de asamblare a fabricii din Saarlouis, Germania. Aceasta fabrica produce intreaga gama Focus, alaturi de modelele C-MAX si Kuga. Dotat cu un motor Duratec de 2.5 litri cu 300 CP si un cuplu maxim de 440 NM, noul Focus RS este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5.9 secunde si sa ajunga la viteza maxima de 264 km/h.

In luna martie a acestui an, atunci cand va debuta oficial in showroom-uri, Focus RS va marca relansarea siglei RS, care nu a mai aparut pe un model Ford din anul 2002.

“Suntem incantati ca noul Ford cu sigla RS este inapoi in portofoliul nostrul si ca productia de la fabrica din Saarlouis a inceput conform programului. Pasionatii modelului s-au dovedit foarte interesati de acesta, alaturi de alti clienti care nu au mai avut un RS pana acum.

Sunt increzator ca se vor indragosti de el din momentul in care se vor urca la volan”, a declarat John Fleming, presedintele diviziei Ford Europa

Noul Focus RS va fi lansat in peste 20 de tari europene, cele mai importante piete de desfacere urmand sa fie Germania, Marea Britanie si Elvetia.

Via | Carscoop

Comentarii (5)

  • focusul..
    Focusul se produce si la Valencia, in Spania.Cel putin modelele pentru Romania si Italia.
    0 0
  • cossminho
    Pret?
    Si La Ce Pret E???
    0 0
  • Din pacate in Romania nu o sa fie pus la vanzare (oficial).
    Nu stiu dar ma gandesc ca va putea fi adus la comanda.
    0 0
  • Arata bine!!O sa ii pise pe multi viteji!!
    0 0
  • Motor
    Specificatiile motorului cam seamana cu cel de la Volvo R design Series dezvoltat cu ceva ani in urma inainte sa fie cumparati de Ford....2,5 , 300 bhp, 420Nm...Vad ca Ford cam ia tot ce poate de pe Volvo, pana ii da un sut in fund...Fabrica Volvo, o fi ceva fabrica de piese din dezmembrari pt Ford. Rusine Ford
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru