AC Schnitzer a creat cel mai rapid Mini JCW

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 19.06.2011
Tunerii germani de la AC Schnitzer au creat un Mini JCW care a reuşit să surclaseze pe circuitul de la Hockenheim modele precum BMW M3, Porsche 911 Turbo sau Mercedes CLK 63 AMG Black Series.

Casa de tuning germană AC Schnitzer a creat un concept la baza căruia stă modelul MINI JCW. Acesta poartă denumirea de Eagle, iar creatorii săi spun că este cel mai rapid Mini fabricat vreodată. Pentru a ne demonstra acest lucru, nemţii am mers alături de Eagle pe circuitul de la Hockenheim.

Conceptul germanilor a reuşit să parcurgă un tur de pistă în 1:13.341 secunde timp care îl clasează desupra lui BMW M3, Ferrari California, Mercedes CLK 63 AMG Black Series sau Porsche 911 Turbo. Pentru a putea bate aceşti timpi, tunerii de la AC Schnitzer au modificat propulsorul de 1.6 litri pentru a produce 256 de cai.

De asemenea, germanii au micşorat masa modelului britanic cu 80 de kilograme şi pentru o stabilitate mai bună au înlocuit suspensiile cu unele pentru curse. La final, casa de tuning a adăugat un set de jante din aliaj cu diametrul de 18 inch. AC Schintzer nu va vinde acest concept, însă l-au evaluat la valoarea de 62.000 euro.

Via | AC Schnitzer

Comentarii (1)

  • Toma necredinciosu'
    Sa surclaseze 911 Turbo?... Poate in cadere libera, dar numai daca si atunci Mini asta avea nitro...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru