Actualul Ford Fiesta a depăsit un milion de unităţi produse

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.02.2011
Ford poate sărbători liniştit depăşirea pragului de un milion de unităţi Fiesta produse în uzinele sale din întreaga lume. Modelul este pe piaţă de 28 de luni.

Esential

1.140.000 de unităţi ale actualului Fiesta a produs Ford.

Cu numai câteva zile înainte de Salonul Auto de la Geneva, Ford are mari motive de sărbătoare. Conglomeratul din Detroit trebuie să celebreze un milion de unităţi ale actualei generaţii Fiesta. Recordul, atins la finele lunii ianuarie, vine după 28 de luni de la startul producţiei, în octombrie 2008, atunci când Ford a lansat pe Bătrânul Continent noua generaţie Fiesta.

În tot acest timp, Fiesta a devenit cel mai vândut model din segmentul său, pe piaţa din Europa, şi fără îndoială cel mai vândut model din gama europeană Ford. Anul trecut, Fiesta a fost cel mai vândut model în ţări ca Grecia sau Regatul Unit.

Până astăzi, la nivel global, hatchback-ul a reuşit să strngă în total 1.140.000 de maşini. Recordul se adună la cifrele bune obţinute de Fiesta de-a lungul existenţei sale, Ford contabilizând deja 14 milioane de exemplare din 1976.

În prezent, actualul Fiesta este produs în uzinele Ford din Koln, Germania, şi Valencia, Spania. În afara Bătrânului Continent, asamblarea se mai face la Nanchino (China), Rayong (Thailanda) şi Cuautitlan (Mexic).

De aici modelul de segment B pleacă pe 100 de pieţe din toată lumea.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru