Actualul Mercedes SL a ieşit oficial la pensie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.12.2011
Uzina Mercedes din Bremen a produs astăzi ultimul exemplar al coupe-ului SL. Modelul va primi un urmaş în primăvara lui 2012, la Salonul Auto de la Detroit.

Esential

10 ani de activitate a însumat actualul Mercedes SL.
169.434 de unităţi Mercedes SL au fost vândute în cei 10 ani de activitate ai actualei generaţii.

Fabrica Mercedes din Bremen a intrat într-o perioadă de pauză. Astăzi uzina germană a scos de pe linia de asamblare ultimul exemplar al actualei generaţii SL. Perioada de pauză va dura până spre sfârşitul anului, când activitatea va fi reluată odată cu debutul producţiei noii generaţii SL.

Coupe-ul Mercedes iese la pensie după 10 ani de activitate, în care a bifat un total de 169.434 de comenzi. De-a lungul carierei a fost supus la două operaţiuni de revizuire, una în 2006, destul de timidă, şi una în 2008 ceva mai accentuată la nivel vizual.

Ultimul exemplar SL produs la uzina din Bremen este echipat cu motorul V6 de 3.5 litri şi 316 cai putere. Versiunea SL350, individualizată prin culoarea Iridium Gray la nivelul caroseriei şi prin kitul sportiv exterior, va merge să ocupe un loc de cinste în cadrul muzeului Mercedes.

Noua generaţie SL, cunoscută sub numele de cod R231, se pregăteşte să debuteze oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit de anul viitor, programat să se desfăşoare în intervalul 9-22 ianuarie.

Coupe-ul va beneficia de cele mai noi tehnologii dezvoltate în Stuttgart, printre care acoperişul Magic Vision Control, sistemul audio Frontbass şi structura generală din aluminiu. 

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Sa aiba pensie mare!
    Aloo!!!! In titlu scrie: "Modelul va primi un urmaş în primăvara lui 2012, la Salonul Auto de la Detroit." ???
    Detroit-ul este in Ianuarie, deci in Iarna!!!
    Stiu ca sunt greseli banale si neimportante, dar siturile internationale sunt atente la fiecare litera. Ce nu vreti sa cresteti si voi??? Nu vreti sa fiti si voi "site international"?
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru