Adio Lamborghini Murcielago - ultimul exemplar a fost produs

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.11.2010
La aproape un deceniu de la lansare, Murcielago îşi ia rămas bun de fanii săi. Supercarul italian a fost produs în 4099 de exemplare de-a lungul întregului ciclu de viaţă.

Esential

670 de cai putere dezvoltă cel mai puternic Murcielago, Superveloce.
4099 de exemplare Murcielago au fost produs în decursul celor 10 ani de activitate.

După mai bine de un deceniu de activitate, unul dintre cele mai emblematice modele Lamborghini a ieşit la pensie. Este vorba despre Murcielago, supercarul noului mileniu pentru constructorul din Sant'Agata Bolognese, care şi-a luat adio astăzi de la personalul fabricii şi de la fanii brandului.

Ultimul exemplar al modelului, etichetat cu numărul 4099, este o versiune LP670-4 Superveloce, vopsit în culoarea Arancio Atlas, care va merge la un client elveţian.

Cu peste 4000 de unităţi asamblate de-a lungul întregului ciclu de viaţă, Murcielago devine cel mai produs model cu 12 cilindri al constructorului italian de nişă şi unul dintre cele mai de succes supercaruri din lume.

Cea mai puternică versiune a modelului italian a fost Superveloce, care aduna sub caroserie 670 de cai putere, storşi dintr-un motor V12 de 6.5 litri. Resursele erau capabile să propulseze cel mai puternic Murcielago de la 0 la 100 de km/h în doar 3.2 secunde.

via | motorauthority

Comentarii (7)

  • the hep
    si nimic despre urmas?
    8 0
  • @ the hep
    http://www.autoblog.it/post/30140/lamborghini-la-nuova-v12-si-chiamera-lp700-4
    3 0
  • porcarie
    Ce bine. Am mai scapat de o aberatzie de la VAG. Cand o fi vreun nume lamborgimi im formula 1 sau alte sporturi mai stam de vorba. Pana atuncia e doar o masina de fitze.
    0 25
  • @dCi
    te'ai autotitrat drept fiind un frustrat pentru ca nu il poti avea...nici mie nu'mi plac Ferrari'urile sau BMW'urile dar nu aduc afirmatii josnice la adresa lor...si nu ca sunt fan Lamborghini, poate nici sa ma urc in el nu o sa am ocazia, dar aceste model chiar a scris istorie...trebuie neaparat sa apari in F1 ca sa fie o marca adevarata ?
    15 1
  • Alex Radoi
    Ha! Ha! Ha!
    No offence, dar ca sa nu iti placa un Murcielago, mai ales SV-ul, trebuie sa fii gay.
    9 1
  • @dCi
    aceasta "aberatzie" se vinde de un deceniu , Lamborghini-urile sunt printre cele mai populare supercar-uri . sugerez sa nu negi ca daca ai vedea macar una pe strada nu ti-ar placea , ca asa ceva n-ar crede nimeni
    5 0
  • @thehep
    e posibil Sesto Elemento , daca nu , raman Gallardo-urile , care sunt mai usoare si mai ieftine

    personal , cred Gallardo-urile sunt cele mai dragalase supercaruri
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru