AM TESTAT: Detectorul de radar Yupiteru Supercat SVE29-R

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 01.07.2010
Automarket a testat preţ de două săptămâni detectorul de radar cu încărcare solară Yupiteru Supercar SVE29-R. Acesta costă 390 de lei şi creatorii săi pretind că poate detecta un radar de la aproape trei kilometri.

Preţ de două săptămâni am testat Yupiteru Super Cat SVE29-R, un detector de radar cu alimentare solară şi cu posibilitatea încărcării opţionale prin fir clasic. Acesta a debutat pe piaţa din România la finele anului 2009. Vorbim de un detector care poate fi încărcat atât de la priza de 12 volţi din maşină, cât şi din celula solară integrată. Supercat SVE29-R nu are nevoie continuă de un cablu pentru a funcţiona, deoarece are o baterie Ni-Mh integrată.

CÂT COSTĂ ŞI CE CONŢINE PACHETUL?


Yupiteru Super Cat SVE29-R costă 390 de lei şi are o garanţie de doi ani. Accesoriile standard includ o clemă pentru instalarea pe parasolar, un cablu de alimentare de la brichetă pentru reîncărcare care are o lungime de doi metri şi două benzi adezive cu "arici" pentru montajul opţional pe bord. Spre deosebire de majoritatea detectoarelor de pe piaţă, Yupiteru SVE29-R nu are un sistem de montare pe parbriz cu ventuze, ci foloseşte fie o clemă care îl ajută să se prindă de parasolar, fie două benzi adezive cu "arici".

CUM SE MONTEAZĂ ŞI CUM SE FOLOSEŞTE?


Montajul acestui detector este extrem de simplu în ambele variante şi nu îţi fură foarte mult timp. Este extrem de indicat să staţionaţi atunci când îl montaţi, în ciuda faptului că lipsa firelor ar putea spune altceva. În timp ce soluţia de montare prin lipire pe bord este comună şi poate fi găsită şi la detectoarele convenţionale alimentate doar de la brichetă, montajul la parasolar este ceva nou în comparaţie cu ceea ce oferă celelalte detectoare de pe piaţă – dar nimic inedit în comparaţie cu alte detectoare alimentate solar.

Montajul la parasolar se efectuează prin ataşarea clemei metalice flexibile în lăcaşul dedicat de pe corpul detectorului şi prinderea acestuia de unul dintre parasolarele maşinii. Deşi primul impuls vă face să îl instalaţi la parasolarul din dreptul şoferului – aşa cum am făcut şi noi – vă recomandăm montajul la parasolarul din dreapta. Avantajul acestei soluţii de montaj este că puteţi folosi în continuare parasolarul şoferului fără să fiţi nevoiţi să purtaţi ochelari de soare când sunteţi la volan. Montarea la parasolarul pasagerului nu încurcă deloc nici încărcarea solară, nici încărcarea prin cablu, deoarece celula solară este rabatabilă, iar cablul de încărcare are doi metri.

Montarea detectorului pe bord prin lipirea benzilor de arici pe bord şi pe partea inferioară a acestui dispozitiv este contraindicată în România din cauza potenţialelor tentative de furt. Detectorul va fi extrem de vizibil pentru hoţi dacă îl montaţi în acest loc – asa cum sunt şi ventuzele de detector montate pe parbriz – lucru care ar putea face un hoţ disperat să vă spargă geamul în căutarea unui asemenea dispozitiv.

Evident, dacă uitaţi detectorul pe bord acesta va fi văzut mult mai uşor decât dacă îl ţineţi într-un loc ferit. Este recomandat să nu uitaţi detectorul nici la parasolar, deoarece vă supuneţi unor riscuri similare. De asemenea, dacă montaţi detectorul pe bord, nu îl veţi putea folosi în acelaşi mod şi pe altă maşină fără să cumpăraţi o bandă adezivă cu arici suplimentară. Mai mult decât atât, nu toate autovehiculele au un bord plat sau paralel cu drumul pentru a putea permite montajul acestui instrument în condiţii perfecte.

Din ce am observat în cele două săptămâni petrecute împreună cu detectorul japonez, detecţia pare să fie mai bună la montajul pe parasolar. Cei de la Yupiteru declară că detectorul are aceleaşi performanţe indiferent de modul în care este montat, dar experienţa din aceste zile ne-a arătat că este de preferat varianta montării la parasolar. Desigur, fiecare client are preferinţele şi nevoile sale, cum fiecare model are un parbriz diferit, care are o înclinaţie diferită şi un bord diferit şi nu putem generaliza o metodă optimă de montaj.

Spre exemplu, diferenţa de înălţime dintre montajul la parasolar şi montajul pe bord dispare dacă vorbim de un TIR, al cărui bord este la o înălţime superioară faţă de plafonul oricărui autoturism. Aceeaşi ipoteză o putem aplica şi în cazul comparaţiei unui SUV cu un model sport, acesta din urmă având o înălţime evident mai redusă.

UTILIZARE


Super Cat SVE29-R are trei butoane şi trei LED-uri. Două dintre butoane sunt comutatoare laterale – unul pentru pornit/oprit şi altul pentru volum, în timp ce al treilea este folosit atât pentru funcţia de mut – printr-o apăsare scurtă, cât şi pentru funcţia de Test – printr-o apăsare de lungă durată. Led-urile afişează faptul că detectorul este pornit, necesitatea încărcării bateriei şi detecţia unui radar.

Printre neajunsuri putem enumera lipsa LED-urilor care ne afişează starea încărcării bateriei şi banda în care radarul a detectat o alertă. În plus, autonomia mare a bateriei nu scuză lipsa a 2-3 LED-uri care să ne transmită cât de încărcată este bateria. Nu cerem elemente care nu sunt necesare – cum este o busolă, ci doar diverse funcţii care să ne ajute să exploatăm cât mai bine produsul japonezilor.

Am fi apreciat o metodă de montaj convenţională – cum este cea cu ventuză în defavoarea montajului cu "arici" deoarece toate detectoarele pe care le-am folosit până în acest moment beneficiau de acest tip de montaj. În plus, nu toate parasolarele sunt suficient de subţiri pentru a monta rapid şi simplu acest detector.

CE PERFORMANŢE ARE SVE-29R?


Cei de la Yupiteru anunţă că modelul detectează în benzile X şi K, iar modelul oferă o acoperire de 360 de grade, surprinzând şi radarele din spatele acestuia. Detectorul poate să funcţioneze până la 50 de ore fără să fie încărcat de la priza de 12 volţi, iar încărcarea completă se realizează în 15 ore de la soare – nefiind nevoie ca acestea să fie continue. Graţie tehnologiilor Stealth şi New H, detectorul SVE29-R poate să surprindă modul Instant-On al noilor radare BEE III. Modul POP funcţionează tot în banda K, iar alertele pentru fiecare dintre cele două moduri sunt diferite - din fericire, acest mod nu este activat pe radarele livrate în ţara noastră.

În ceea ce priveşte performanţele de detecţie şi eliminarea alarmelor false, vorbim de un detector destul de inteligent şi relativ performant. În teorie, un radar are o bătaie maximă de 1.600 metri, iar în condiţii ideale atmosferice şi de relief acest dispozitiv are o bătaie maximă de 900 m. Cei de la Yupiteru declară ca SVE-29R poată să detecteze un radar de la 2.250 metri graţie sensibilităţii sale cotate la nivelul SUPER***. Acest nivel de sensibilitate a fost atins prin montarea unui noi ghid de undă care derivă din modele ce oferă patru stele în materie de sensibilitate.

Ne-am încercat forţele cu un radar fix, care afişează viteza cu care circulă şoferii. După calculele noastre, avem detecţie clară, cu semnal neîntrerupt, de la 800 metri. Această performanţă este una medie la prima vedere, dar dacă luam în vedere faptul că aparatul respectiv şi punctul din care a fost detectat semnalul în banda K nu sunt în linie dreaptă, avem un rezultat foarte bun. Celelalte detectoare cu fir cu care am trecut prin zona respectivă au furnizat o detecţie în linie dreaptă de la aproximativ 500 metri – în funcţie de performanţe.

Din puţinele întâlniri pe care le-am avut cu noile radare ale Poliţiei Rutiere, constatăm că SVE29-R surprinde cu promptitudine atât radarul Python II, cât şi radarul BEE III în modul always-on. Ne-am întâlnit cu maşinile poliţiei române – probabil cu radarul pornit în modul normal - şi le-am detectat de la o distanţă rezonabilă încât să reducem viteza cu 10-15 km/h fără să provocăm un accident în lanţ. Vă reamintim că zona de fotografiere şi măsurare a vitezei este reglată de operatorul radar şi este între 200 şi 300 de metri.

Cât timp detectorul vă avertizează înainte să ajungeţi în zona periculoasă, aveţi timp să încetiniţi dacă nu depăşeaţi cu mult viteza legală.

Din estimările noastre, aveţi aproximativ 500 de metri din momentul în care detectorul începe să vă avertizeze sonor până când treceţi de radarul poliţiei. Această distanţă înseamnă că puteţi "forţa" limita legală cu 15- maximum 20 km/h în cazul în care sectorul de drum vă permite acest lucru şi să puteţi frâna la timp pentru a intra în marja de eroare acceptată a radarului, care este de +/- 10km/h, ceea ce înseamnă că nu veţi primi amendă decât dacă depăşiţi viteza legală cu minim 11 km/h. Aşadar, dacă treceţi cu 15 km/h peste limita legală, acest detector vă poate ajuta. De altfel, scopul unui detector de radar este de a evita amenda dacă legea este "îndoită" uşor, nu încălcată flagrant.

Aşa cum ne arată şi cei de la Yupiteru, există un nivel superior de performanţă în materie de detecţie. Acesta este nivelul EXTRA, cotat cu patru steluţe, de care beneficiază unitatea SVE-66R. Unitatea respectivă costă 750 RON, dar puteţi cumpăra un SVE-28R cu nivelul de detecţie ULTRA( patru stele) cu 490 RON.

CUM STĂ CU ALARMELE FALSE?


Pentru că nu putem să nu avem un dispozitiv electronic perfect, care să nu întâmpine nicio eroare, vorbim şi de alarme false în ceea ce priveşte detecţia radarelor. Pe măsură ce trecem de la un nivel de preţ la altul, numărul şi incidenţa alarmelor false scade semnificativ. Din păcate, detectorul nu poate fi setat pentru a evita sesizarea şoferului la alertele ce au loc în banda X, care provoacă alerte numeroase şi pentru alte detectoare de radar. Situaţia a fost îngreunată şi mai mult din moment ce detectorul nu are un LED de avertizare în funcţie de banda în care are loc alerta, deci trebuie să învăţaţi să le distingeţi după sunetul alertei şi frevenţa acesteia.

Aşadar, nu puteţi evita alertele false de la primul drum cu detectorul SVE29-R pe bord. Va trebui să circulaţi corect o perioadă, până când veţi înţelege diferenţa de sunet dintre o alertă corectă şi o alertă falsă. Ca regulă generală, o alertă de radar are un sunet crescător în intensitate, pe când alarmele false tind să fie extrem de scurte, uneori fiind vorba de semnale "oarbe" şi chiar singulare. Niciun detector din gama Yupiteru nu poate să renunţe la alertele din banda X, această posibilitate de programare fiind disponiblă doar pentru modelele concurente extrem de scumpe, cu un preţ mai mare de 1.000 lei.



YUPITERU SUPER CAT SVE29-R

  • DETECŢIE: 3.5/5
    Există detectoare mai performante chiar şi în gama Yupiteru, deşi acestea sunt mai scumpe.
  • UTILIZARE: 3.5/5
    Am fi preferat un sistem de montaj cu ventuze în locul ariciului cu autocolant. Nivelul de încărcare al bateriei nu este afişat prin LED. Are doar două butoane, utilizarea e facilă. Interesantă soluţia montajului pe parasolar.
  • PREŢ: 4.5/5
    SVE29-R costa 390 RON, în timp ce detectorul cel mai ieftin de pe piaţă are un preţ de 150-180 RON, iar cel mai scump costă aproape 1700 RON.
  • ALARME FALSE: 4/5
    Deşi detectorul prezintă ocazional câte o alarmă falsă, aceasta este uşor de distins de alerta radar graţie duratei scurte de emisie.
  • DIMENSIUNI: 5/5
    Detectorul japonezilor este extrem de compact, iar masa acestuia este şi ea foarte redusă.
  • DESIGN: 4/5
    Mărimea sa redusă şi "clapa" celulei solare îl fac să semene mai degrabă a telefon cu clapetă decât a detector.
  • BATERIE: 4.5/5
    Acumulatorul Ni-Mh al lui SVE29-R oferă o autonomie de 50 de ore, dar aceasta nu poate fie evaluată prin intermediul unor LED-uri.

Comentarii (45)

  • caesar
    radar
    Acum cu noile RADARE ale "capetelor de creta" poti sa iti cumperi tu ce detector vrei,,, ca din 3 radare pe traseu sigur 2 te prind
    15 17
  • Vortex66
    pe scurt
    Detecteaza noile radare? :P
    15 7
  • Marius
    Detectoare radar
    Ideea e urmatoarea. Sunt binevenite aceste detectoare, iar cu cat sunt mai scumpe, cu atat sunt mai precise.
    Dar, se merita un detector de radar bun, doar daca faci multi km pe soselele nenorocite din aceasta tara. In felul asta, iti amortizezi investitia. Daca insa circuli mai rar si pe trasee cunoscute, unde stii unde stau la panda masinile politiei sau unde sunt amplasate radarele fixe - nu merita niciun detector. E frectie la picior de lemn.
    17 5
  • Marius
    Detectoare radar
    PS: Politia are radare noi, conforme standardelor UE, care functioneaza intr-o banda noua POP.
    Deci, daca va decideti sa investiti intr-un detector de radar, macar luati unul care sa aiba inclusa si aceasta functie. Daca nu are asa ceva - este piesa de muzeu. O sa va alerteze detectorul non stop - si o sa luati amenzi linistiti. ;P
    8 10
  • @all
    ce masina e in imagine? nu cunosc marca dupa bord...
    3 1
  • @deel: Citroen DS3, cred eu!
    5 1
  • Scuzati, este noul Citroen C3
    5 2
  • @Marius
    ai dreptate. detectoarele cu functia POP prind noile radare, de la 1-2-3 km, daca sunt deschise!
    eu am whistler xtr-330 si n-am treaba cu ele :)
    sanatate !
    6 6
  • ?
    eu am un cobra clasic...nu stiu exact modelul dar nu am avut niciodata surprize cu el. Detecteaza de la distanta suficienta, chiar si dupa curba, afiseaza si tipul semnalului si are si mod city prin care alertele in X nu mai sunt avertizate decat printr-un beep sonor scurt si nederanjant.
    Prinde perfect si noile radare cand acestea sunt pornite.
    Ce nu am inteles este daca exista vreun detector capabil sa le detecteze pe acestea cand nu sunt pornite continuu. Din logica mea nu este posibil acest lucru asa ca nu vad de ce as da mai mult de 200 de lei pe un detector radar.
    10 0
  • Detectoare
    Eu folosesc un detector similar model mai vechi SV 27 si prinde si noile radare.Datorita campaniei de presa salbatice multi au renuntat la detectoare...pacat,acum iau amenzi.Mi-am luat si statie dar ma enerveaza cit zgomot face .Eu unul folosesc si sun multumit.
    5 0
  • danyut
    detector
    Detin un Bel RX65 de 2 ani nu am luat nici o amenda pana acum si merg la limita 99 in localitate , daca nu te bazezi numai pe detector nu o sa iei nici o amenda chiar si cu astea noi trebuie doar sa fi un pic mai atent la drum.
    Record am luat un piton de la 3 Km si ceva si nu in linie dreapta.
    2 1
  • Marius
    are si POP
    Acest model de la Yupiteru are functiile "Stealth" si "New-H", functii care le-au redescoperit americanii dupa ceva ani si le-au redenumit POP(emisie Stealth) si Instant-On(New-H)
    8 0
  • Daca radarele militiei sunt in stand-by nici mama detectoarelor nu cred ca le va prinde la 1-2 Km asta daca stau la panda.Daca le au pornite eu am un jaf de cobra 9330 care le miroase de la distanta foarte mare.Si eu zic ca din cauza campaniei basesco-militienesti multa lume renunta la detectoare.
    5 1
  • carcotasu
    ???
    Auzi acolo:"radarul meu le vede si pe astea noi!". Ce ii asa greu de priceput? Daca radarul ii in stand-by, poti sa iti vinzi casa si sa iti iei detector ca tot nu il vezi nici macar de la 10m. In momentul in care il porneste, deja ii cam tarziu sa mai franezi. Insa daca ii pornit tot timpul normal ca sunt vazute pt ca sunt radare normale in banda K!!! Chiar asa greu ii? Ce radar nu detecteaza in K? Solutia este sa fiti cat mai atenti la farurile de pe contra-sens si faceti si voi la randul vostru semne cu farurile. Obligatoriu:1 NU mergeti cu mai mult de 50 km/h fata de limita, amenda o platesti, dar ramai cu carnetul. 2 NU mergeti tare daca nu aveti o alta masina in fata voastra.
    Drumuri bune si fara evenimente la toti!
    16 1
  • Noile radare vs SVE29-R
    Acest detector are capacitatea de a detecta şi noile radare ale poliţiei rutiere deoarece suportă atât modurile Instant On, cât şi POP.

    După cum a precizat şi Marius, aceste funcţii se numesc Stealth şi New H.
    13 1
  • vladutz
    pai cum?
    "Acest detector nu beneficiază de o funcţie de detectare a modului POP" -asta tot in textul de mai sus scrie ..tot la sve 29r
    3 0
  • Intrebare
    scuze daca-s un pic off-topic.
    detectoarele (nu antiradarele care-s active si emit si ele) pot fi la randul lor si ele detectate?
    am un amic care si-a furat-o intr-o tara unde sculele astea nu-s permise.
    e exclus sa-l fi vazut pe bord. l-au oprit din spate pe autostrada si-au venit tinta unde-i detectorul de radar, ba au si indicat direct zona unde-l ascunsese
    3 0
  • Hotarati-va daca detecteaza sau nu:
    "Acest detector nu beneficiază de o funcţie de detectare a modului POP, cu ajutorul căruia oficialii Poliţiei Române declară că noile radare BEE III sunt nedetectabile."
    2 2
  • pana la urma?
    si pana la urma ce detector detecteaza noile radare in stand-by, este sau nu asa ceva ???
    5 1
  • andrei
    mda
    inca nu cred ca au aparut detectoare care sa le detecteze si in stand by, si presimt ca, cand vor aparea vor fi pretuni nu chiar mici
    1 1
  • Sergiu
    Vreau sa-mi cumpar un detector care prinde noile radare si v-as ruga daca ati putea sa-mi spuneti si mie cateva detectoare la nishte preturi bune.

    Mersi.
    0 6
  • detector
    problema cu radarele astea noi e ca pot sta in stanby si nu au nevoie de timp sa-si faca calibrarea = te ia direct pana sa apuci tu sa franezi.
    am patit asta si detectorul a inceput sa sune dupa ce ala ma luase deja.
    4 2
  • ps
    nu vreau sa fac antireclama, dar am avut un detector cu incarcare solara si am fost tare dezamagit, dupa 2-3 luni trebuia sa stau cu el in priza si daca afara nu e soare stralucitor ... tot in priza :)
    2 1
  • vladutz
    singura sansa
    Singura sansa e sa ai un detector ..si sa mergi tare doar daca cel din fata ta merge tare :P...atunci cred ca vei avea destul timp sa franezi ,daca tinta este el..si nu chiar tu :)) !
    3 0
  • Cristi
    Ati mai testat si alt detector ?
    Daca ati fi avut contact cu alte detectoare de radar ati fi stiut ca detectorul asta e cel mult mediocru.

    Ati laudat faptul ca se prinde la parasolar. Bel Escort si Whistler vand o clema care se poate folosi cu orice detector pentru a;l prinde la parasolar.

    Neavand decat o singura antena nu are protectie 360 de grade. Poate doar laser, ca toate detectoarele. Doar V1 are 2 antene orientate in directii opuse.

    Nu stie banda Ka folosita in majoritatea tarilor si cel mai greu de detectat.

    Ati omis faptul ca un detector fara fir are performante mai slabe pentru ca un procesor de semnal serios consuma curent iar timpul de raspuns e mult mai mare decat in cazul unui detector alimentat la bateria masinii.

    Alte neajunsuri ale acestei chinezarii;
    Nu afiseaza banda
    nu afiseaza intensitatea semnalului
    probabil in modul quick trigger e varza ca orice detector pe baterii.
    Nu are banzi selectabile

    In caz ca nu ati aflat inca, Bee III din Romania au modul POP dezactivat.
    11 1
  • Razvan
    Radarele noi NU AU POP !
    Terminati cu prostiile de genul : radarele noi au functia POP ... NU AU activata aceasta functie ! Daca vreti sa aflati cum functioneaza noile radare, cautati pe GOOGLE :

    Radarele_Politiei_Romane

    Acest detector "vede" radarele noi in momentul in care emit, de la minim 1km.
    5 1
  • pt Cristi
    Cristi, esti praf, tata ... are o singura antena, dar unda trimisa de radar din spate de ex se loveste de ceva in fata si e captata de detector ... Yupiteru nu e chinezarie, e "japonerie", si chiar daca nu afiseaza banda, are un led si are intensitatea sonora in functie de distanta fata de radar ... am testat Yupiteru SVE-29R si un Beltronics RX65 EURO, si 29R a inceput sa tipe inaintea lui RX65 ... facem proba cand vrei tu ...
    7 3
  • statii emisie receptie
    statiile de emisie receptie sunt la mare cautare si ofera informatii in timp real,nu ca detectorul in ultimul moment!
    3 0
  • mitzap
    statie
    Cumparati o statie daia mica ,cum sunt cele pe tir si atunci ve-ti fi avertizati tot timpul de cei care circula in acea localitate pe o raza de 20 de KM .
    3 1
  • Marius
    cum e cu viitoarele modele de detectoare..
    Multa lume intreaba de modele noi care sa detecteze si radarele in stand-by...

    NU VA EXISTA UN MODEL DE DETECTOR PENTRU UN APARAT RADAR CE NU EMITE.

    Tot ce se poate este ca detectorul sa poata detecta modul "Instant-On" adica emisii scurte de 67ms pe care unele modele "americane" nu au capacitatea de a le detecta avand nevoie de 1-2 sec de emisie pentru a putea sa se "trezeasca la viata", adica mai pe scurt poti sa scapi daca ai posibilitatea de a vedea ca undeva in fata un radar a emis un semnal scurt... cu conditia sa nu fi primul in coloana de masini.

    Scopul utilizarii unui detector trebuie sa fie pentru a te scapa de situatii limita in momentul in care depasesti viteza cu ceva de genul +10-30km, nu pentru a merge cu 100-120km prin localitate.

    In consecinta detectoarele ,nu numai cele de la Yupiteru, isi fac in continuare meseria cu conditia de a nu exagera in apasarea pedalei de acceleratie.

    Este indeajuns sa vezi ca undeva in fata militia foloseste radarul pe altcineva iar tu sa incetinesti astfel incat sa beneficiezi de carnet si pe viitor si amenda daca cumva nu apuci sa incetinesti sa fie cat mai mica.
    6 0
  • off
    sa vedeti testul cu un whistler xtr-130 si noul radar al politiei :)
    s-a facut si un test cu 8 modele de radar, care trebuie dat pe post !
    3 0
  • statii cb
    am avut un cobra 9... nu mai stiu...bun la vremea lui ...acum mi-am luat o statie emisie-receptie cb...mult mai eficace decit orice detector...pe linga ca afli unde sta garcea te poti informa si despre conditiile de trafic...a costat 500lei statia si antena...imi ia 2 min. s-o instalez sau s-o dau jos...''bate cam 10-13 km in conditii de vreme buna afara
    0 0
  • no name
    poate detecta si vechile radare daca ele sunt in stand by????si ce credeti ca ar fi mai bun intre acest detector si o statie cb???. va multumesc
    0 1
  • dada
    Cumparativa fartilor stati cb si nu o sa m-ai luati nici o amenda,detectoarele sunt expirate
    2 2
  • merlodt
    Daca te plimbi prin Ontario (Canada) mai bine uita ......... eu am furato si nu imi mai trebuie .Sunt ultra dotati baietii. Aveam 110 km/h ,m-a oprit si atat mi-a zis ,,Scoate detectorul radar ! Era in spatele meu ,seara si aveam si geamuri fumurii si in plus si un Nissan Quest care e lunga. Zic merci ca nu m-a prins in Quebec .Am platit 173 doll amenda .In Quebec e 1000 + 10 puncte.Daca nu e permis de lege eu va consei .........lasati-o balta!
    1 2
  • @no name
    da si tu un search pt un forum pe''goagal'' si o sa vezi diferenta intre o statie cb si un detector
    1 1
  • Razvan
    detector f bun
    Am unul asemanator, japonez, cu arici, incarcare solara, etc. dar mai vechiutz un pic (2008) Ei bine imi detecteaza din timp si noile radare ;) asa ca nu mai puneti voi botul la ce zic cretinii aia la TV cu stirile lor. De fapt chiar circula acele mail-uri prin care se demonstreaza ca "noile" radare nu sunt eficiente decat in foarte putine cazuri si trebuie sa fii retard sa ai 200 km/h in oras ca sa te prinda militzienii :)) ... Cat despre plimbatul prin canada: ce legatura are s**a cu prefectura omule? Sau ai vrut doar sa te dai mare ca tu esti umblat? Sau faza cu "2 radare din 3" ...caesare, l-ai incercat? De fapt ...ai incercat vreun detector pe noile radare pana acum? As vrea si eu ca multi altii sa citim comentarii de la oameni cu experiente (in Romania) reale si cu comparatii reale!
    4 0
  • razvan
    radare
    E la mintea cocosului (si vorbesc aici de un cocos foarte handicapat psihic): radaru militianului sta in stand by, DAR porneste automat la masinile ce trec prin raza lui ... Cum puii lu Hector sa te miri ca te-a prins radarul desi tu aveai detector, cand tu esti SINGUR pe sosea ...tu cu niste dacii vechi care nu prind mai mult de 40 la ora!
    1 0
  • csr3
    Eu am folosit pana acum un csr3 cu care am fost foarte multumit, cat timp l-am folosit n-am avut nici-un "evenimet"
    1 0
  • radare noi
    Mai baieti , ideea este ca noile radare se pot fixa (daca sunt pornite) sa bata la o anumita distanta, 100,200,300 m etc. .

    Daca se sta la panda, o sa-i gasesti pe baieti cu cascheta in general dupa curbe, in pante s.a.m.d.

    Daca sunt in mers radarele sunt reglate pe distante scurte. Asta daca sunt pornite.


    Daca nu poti sa ai si mama radarului de la NORAD ca tot nu-l detecteaza.

    Asa ca cea mai buna masura impotriva lor este sa ai o statie pe masina, iar detectorul nu conteaza daca este scump sau ieftin. Si bineinteles sa mergi sub limita (in zonele unde stii ca ar stationa) la care se ridica carnetul.

    Eu am statie, iar detectorul este unul de doi lei. Am dat pe el 150 ron (la oferta).

    Credeti-ma ca asa ieftin si prost cum este daca radarul de pe autostrada este pornit ,il ia de la 1,5 km. iar in curbe de la ~ 200-300m. Dar tot statia este mai buna.

    Prin ea te anunta colegi din trafic daca in loc.X sau Y este vreun radar (asta poate fi oprit sau pornit cand treci tu)
    3 0
  • RADARE ???????????/
    Am permis de conducere din 1972 si am condus tot felul de masini de atunci incoace, volga, warsava wartburg daciile toate audi opel bmw si japoneze. Nu am platit nici o amenda pentru depasirea vitezei legale si stiti de ce ? Pentru ca cel mai bun detector radar este !RESPECTAREA VITEZEI LEGALE” DIN CAUZA UNORA CA VOI, CARE ACHIZITIONATI ASTFEL DE ”SCULE” SE COMIT ATITEA ACCIDENTE. asa suntem noi romanii, cind apare o lege nu ne punem problema invatarii ei cu scopul respectarii ci doar cum putem sa o incalcam fara a suferi consecintele. si nu vorbesc aici doar de viteza legala ci lage in totalitatea ei. o tara se poate conduce in general democratic sau dictatorial, ambele find gresite, dar mai este un mod prea putin agreat,cunoscut si aplicat, - modul LEGAL- sa aveti o zi extraordinara, si fara incalcarea legilor.
    2 4
  • Costin
    Atentie !
    Incepand din luna aprilie, au fost chemate la Bucuresti toate radarele BEE III si a fost activat modul POP ! Asta datorita faptului ca politistii preferau sa nu mai foloseasca modul instant-on si sa dea cat mai putine amenzi (oricum nu puteau sa ia spaga pt ca toata statistica cu depasirile de viteza se listeaza la sfarsitul zilei.
    Deci, aici e scaparea ! Detectie POP - NEAPARAT in banda K !
    2 0
  • catalin
    ptr ionel. ma moshule eu am o masina de 160 cp. eu vreau sa merg cu viteza ca asa vreau eu, aici pe site se vb despre detector radar nu despre legea pe care vrei tu sa o respecti, ca urmare iti sigerez sa ti limitezi tu masina sau eventual sa i pui o bucatica de lemn sub pedala de acc ca sa nu prinzi mai multa viteza si simplu tu respecti legea. Asta nu inseamna ca noi nu respectam, dar simtim si noi nevoia sa mai demaram oleaca cu masina nu? altfel se depune calamina pe instalatie.
    1 2
  • Folositi statiile de emisie receptie sunt cele mai sigure... Am un beltronics de ultima generatie 18 mil am dat pe el si am luat 2 radare cu el acum am statie emisie de 4 w modificata in 12 w + amplif de 100 pe emisie cu 25 pe receptie si pot sa va spun ca de 2 ani nu am luat un radar stiu cu 10 km 20km uneori chiar cu 30 km inainte unde se afla radaru sau ce activitateare daca a plecat daca este cineva in masina si etc ....
    Cea mai buna detectie este statia de emisie receptie de 4 W este legala.
    0 1
  • Am o intrebare pentru cei care sustin folosirea statiilor. Nu am folosit niciodata asa ceva si de aceea habar nu am cum functioneaza.
    Intrebarea: Ca sa poti fi avertizat de ceilalti soferi care folosesc statii si intalnesc radare, nu cumva trebuie ca statia ta sa fie pornita permanent si sa asculti absolut orice se emite pe acea frecventa? Mai precis, sa nu poti asculta muzica doar ca sa poti auzi ce se zice prin statie. Si sa-ti gajaie si bazaie tot timpul?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru