Aniversare specială pentru Bosch: 75 de milioane de instalaţii common-rail produse

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.01.2012
Bosch a produs 75 de milioane de sisteme de injecţie common-rail pentru autovehicule în 14 ani. Compania germană sărbătoreşte şi producţia a două milioane de sensori MEMS, utilizaţi de sisteme precum ESP.

Bosch aniversează trei evenimente importante în 2012. Prima aniversare este una istorică, de 75 de ani de la producţia primelor componente pentru motoarele diesel de serie, în timp ce a doua aniversare este legată tot de 75, dar se referă la producţia de sisteme de injecţie common-rail şi reprezintă numărul milioanelor de sisteme de injecţie fabricate de acest constructor. Primul client pentru sistem de injecţie common-rail de la Bosch a fost Alfa Romeo, pentru modelul 156 JTD, iar Mercedes-Benz a solicitat acelaşi sistem pentru C220 CDI.

Viitoarele tehnologii common-rail vor ajunge la presiuni de alimentare de până la 2.500 bari, nivel remarcabil în raport cu ceea ce erau motoarele diesel când au debutat în lumea auto. Actuala tehnologie (CRS2) common-rail permite presiuni de injecţie de până la 2.000 de bari, iar prima generaţie a sistemului alimenta camera de combustie cu 1.350 bari. Bosch oferă şi tehnologia CSR3 alături de piezoinjectoare pentru a furniza performanţe suplimentare prin sistemul de pre şi post injecţie de carburant (injecţie stratificată şi parţială de carburant).

Bosch aniversează producţia a două milioane de senzori "MEMS", elemente pe care le produce de 16 ani.

Senzorii MEMS sunt componente micro-electromecanice folosite în industria auto de Bosch şi de partenerii săi. Bosch este lider mondial în producţia de componete micro-electromecanice graţie faptului că este furnizor de sisteme precum ABS şi ESP pentru numeroşi constructori de automobile, iar respectivele sisteme integrează mai multe componente de acest tip.

Via | NewsPress.co.uk (înreg.)

Comentarii (2)

  • @GERMANY
    Bravo BOSCH sunteti cine sunteti si nu va poate întrece nimeni.
    Nemtii ce produc aproape totul e de cea mai buna calitate din Lume.
    CATe branduri de înaltă calitate si inventii au Nemtii Japonezii nici in jumătate nu au ei singuri cumpara ESP SI ABS , de la nemti. :))
    8 8
  • gala premiilor Hoscar
    ..am citit post-ul lui "BMW" de mai sus de vreo 15 ori..si tot sunt in ceata...
    ma ajuta cineva cu o traducere...?
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru