Arabii cumpara 25% din HWA Mercedes

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 21.11.2007
Nasser Bin Khaled, o companie din Qatar, a achizitionat un sfert din divizia de motorsport de la Mercedes.

Esential

1967 este anul cand unul dintre parintii AMG fondeaza HWA.

HWA, divizia de motorsport de la Mercedes, a fost cumparata in proportie de 25% de compania araba Nasser Bin Khaled.

Implicarea companiei din Doha, Qatar, in cadrul diviziei sportive de la Mercedes reprezinta un nou episod al achizitiilor arabe in lumea auto de inalta performanta. Cunoastem ca o firma de investitie araba a cumparat anul trecut 50% din Aston Martin, iar 30% din McLaren este detinut de guvernul din Bahrain, asa cum 5% din Ferrari este detinut de o companie controlata de guvernul de la Abu Dhabi.

HWA este o divizie speciala de la Mercedes, care realizeaza modele de performanta, cum ar fi SL55 AMG, dar colaboreaza si cu divia de curse DTM. HWA a luat fiinta in 1967, fiind creat de Hans-Werner Aufrecht, unul dintre fondatorii AMG.

Comentarii (1)

  • razvan magureanu
    de spre AMG si HWA
    Buna seara,
    va apreciez pentru ce faceti extrem de mult dar cu stirea asta ati incurcat-o rau de tot. faceti mare confuzie intre AMG si HWA. AMG a fost infiintat in 1967 si a fost firma de tuning lui Hans Werner Aufrecht pe care a a vandut-o lui mercedes. Apoi in anii din urma Aufrecht a infiintat o alta firma HWA dupa ce a avndut AMG lui mercedes (initialele lui) care se ocupa de prepararea masinilor Mercedes pentru DTM . Deocamdata ! pentru ca la anul Aufrecht va face din nou un supermodel cu mercedes: un SL HWA de 700 CP ca sa-i arate citez " lui Mc laren cum se fac masinile sport!".
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru