Asa ar putea arata viitorul Mazda5

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 11.11.2008
Viitoarea generatie a monovolumului nipon Mazda5 se anunta a fi una revolutionara la capitolul design.

Mazda5 facelift a reprezentat primul eveniment major al companiei nipone pe piata europeana in 2008. Desi pare a fi prematur, anul viitor ar putea aduce cu el primele impresii asupra noii generatii a modelului Mazda5.

Dupa lansarea versiunii restilizate a monovolumului nipon, in mod normal ne asteptam ca doi ani de zile sa nu existe noutati in gama. Noua generatie a modelului Mazda se anunta a fi una revolutionara. Mazda5 va ramane un model MAV (Multi-Activity Vehicle), dar va fi echipat cu usi cu deschidere opusa in ambele parti ale masinii. In schimb, pe langa dimensiuni, spatiu interior si carateristici specifice unui monovolum, viitorul model Mazda5 va fi complet regandit din punct de vedere al designului.

Cuvintele de ordine vor fi eleganta si sportivitatea. Asa cum observam si din imaginea designerului Andrei Avarvarii, noua Mazda5 pregateste un program artistic, al liniilor agresive, un nou look al capotei, parbriz panoramic si o parte frontala complet schimbata.

La designul partii frontale predomina noul format, mai mult decat neconventional, al spilerului, noua grila care se cufunda in linia eleastica al barei si mai ales noile blocuri optice, prevazute cu insertii de tip LED.

Doua aspecte esentiale, care compun noua personalitate a monovolumului nipon, sunt prizele de aer, incorprorate parca natural in linia spoilerului, si bosajele dezvoltate care definesc caracterul general si stilul inconfundabil al viitorului Mazda5.

Sub capota ne asteptam ca Mazda sa nu intervina cu mari noutati, mai ales ca motorul pe benzina MZR de 2.0 litri a fost de curand complet ragandit si acum include o acceleratie cu comanda electrica si distributie variabila (S-VT), care permit atingerea unui cuplu maxim la o turatie mai mica a motorului, si un raspuns mai bun in orice treapta de viteza.

Asa cum exprima si look-ul exterior, viitoarea generatie a monovolumului japonez se anunta a o adevarata nava SF la interior. Sistemul de navigatie cu DVD si ecran multifunctional cu touch screen integrat in panoul central, camere exterioare pentru parcarea cu spatele, si alte dotari suplimentare vor face din Mazda5 o prezenta mai mult decat interesanta pe piata auto. Viitorul monovolum nipon isi va face aparitia pe piata, cel mai probabil, la sfarsitul anului 2010, inceputul lui 2011.

Taguri: Mazda, Mazda5

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru