Asa va arata noul BMW M5 F10?

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 08.02.2010
Automarket va prezinta primele ipoteze de design ale noului M5 F10. Versiunea autentica a acestui sedan de performanta bavarez va fi prezentata in decursul acestui an.

Inginerii de la BMW lucreaza la o noua versiune a lui M5, bazata pe platforma noului Seria 5 F10. Desi motorul va avea o cilindree mai mica si "doar" opt cilindri, acesta va dezvolta circa 580 CP si va fi supraalimentat cu doua turbine. Automarket va prezinta o ipoteza prelucrata digital a viitorului M5 F10, care va fi prezentat in decursul acestui an. Versiunea standard a lui BMW Seria 5 F10 debuteaza in Romania in luna martie a acestui an.

Cei de la BMW s-au straduit sa reduca masa lui M5 F10 pe cat posibil si sa reduca emisiile de CO2 si consumul de carburant al acestuia. Modelul a primit o transmisie DCT cu dubluambreiaj, iar plafonul este realizat din fibra de carbon. La fel ca in cazul generatiei precedente, aripile fata au fante de aerisire speciale, iar jantele au o dimensiune mai mare decat cea prezentata de generatia precedenta. Elementele aerodinamice prezente pe noul M5 au un design mult mai agresiv si sunt create pentru a obtine performante maxime din punctul de vedere al apasarii aerodinamice.

Noua generatie F10 este primul model al bavarezilor de la BMW care scapa de abordarea Chris Bangle. Versiunea de performanta a lui Seria 5 F10, M5, va primi aceleasi linii inspirate din Seria 3 si Seria 7, pe care va aplica un plus de agresivitate.

Spre deosebire de actuala generatie a lui M5, bazata pe E60, noul M5 nu va avea si o versiune Touring, ceea ce inseamna ca modelul german este disponibil doar in versiunea sedan. Exista posibilitatea ca inginerii BMW sa implementeze o tehnologie similara cu KERS la bordul noului M5, dar aceste zvonuri nu au fost inca infirmate sau confirmate de voci din cadrul companiei bavareze.

 

Taguri: BMW, BMW M5, M5, design

Comentarii (7)

  • gherla
    @avarvarii
    masina ta din rend pare o macheta .........scara masini fata de restul (mai ales asfaltul ) e evident ce nu e in regula si cred ca ai exagerat cu reflexele alea in rest seamana cu un bmw ;) bravo
    8 1
  • e clar...il cumpar...in urmatoarea era glaciara..oricum e fain si prizele alea din spoiler is super
    6 3
  • ce sa mai ........
    e super......
    pacat ca nu e versiunea oficiala ......k dormeam mai linistit la noapte.........
    5 4
  • andr3i
    bmw
    poti sa dormi linistit k oricum nu o sa intri in posesia unei asemenea masini decat in visele tale cele mai frumoase.
    7 3
  • andr3i
    ai perfecta dreptate nu o sa am un asemenea model nici pe lumea cealalta dar macar sa mai visam din cand in cand..........
    poate k o sa castig la loto intro zi...(de fapt io nu joc,poate parinti mei,nu stiu)si primu lucru o sami achizitionez un ///M.......
    deocamdata visez......
    5 1
  • andr3i
    atunci mult succes..:).
    4 1
  • m5
    tare cel din a doua poza, abia astept sa vad cum arata M5 oficial
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru