Audi a ales Eaton ca furnizor de turbine

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 18.07.2008
Eaton va furniza celor de la Audi noul tip de turbina TVS pentru propulsorul V6 TFSI de 3.0 litri de 290 CP.

Esential

290 CP dezvolta unitatea de propulsie Audi V6 TFSI de 3.0 litri echipata cu turbina Eaton.

Audi a ales compania Eaton ca furnizor de turbine pentru noua generatie de propulsoare V6 TFSI de 3.0 litri. Eaton Corporation este o companie auto germana independenta cu traditie in productia de sisteme de supraalimentare, supape si componente pentru chiulase, sisteme de control a motoarelor si a transmisiilor si multe alte componente si sisteme pentru industria auto, cat si pentru cea aerospatiala, hidraulica, electrica si cea a camioanelor grele.

Noul sistem de turbine TVS (Twin Vortices Series) este de fapt un rotor cu patru palete rasucite la 160 de grade conceput sa functioneze la viteze de rotatie mari. Noul tip de turbina este proiectat sa pompeze aer la 0.78 bari direct in camera de ardere a motorului unde este amestecat cu combustibilul injectat direct. De asemenea, noul sistem de supralimentare TVS ofera un flux de aer eficient pentru admisia motoarelor si elimina zgomotele si vibratiile caracteristice, doua lucruri preferate de Audi pentru modelele sale premium.

“Inginerii Audi au efectuat teste comparative amanuntite si au ales noul nostru TVS ca fiind supraalimentatorul care furnizeaza un raspuns superior al acceleratiei si cuplu la turatii mici, exact dupa cerintele clientilor.

In plus, cand este imperecheat cu injectia directa si cu rapoartele de transmisie imbunatatite, turbina TVS ajuta motorul sa ajunga la 290 CP cu un consum mediu de carburant relativ mic, de aproximativ 9.8 litri/100 km”, a declarat Joao Faria, presedintele diviziei de transmisii si controale speciale Eaton.

Divizia Eaton Automotive a avut vanzari de peste 1 miliard de euro in 2007 si are aproximativ 11.000 de angajati. Eaton Corporation are un domeniu de activitate mult mai vast cu un total de 81.000 de angajati si isi comercializeaza produsele in peste 150 de tari, inregistrand o cifra de afaceri de 8.22 miliarde de euro anul trecut. Sistemul TVS mai este intalnit pe noul Corvette ZR-1 de 628 CP si Cadillac CTS-V.

Via | GermanCarScene

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    EATON
    Eaton este o firma internationala pornita in US care lucreaza atat pt industria auto cat si aeronautica. Produc transmisi pt TIRuri dar si sisteme hidraulice pt F22, F18 sau A380.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru