Audi a vândut cele mai multe maşini cu 4x4 din segmentul premium

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 25.03.2011
Audi este constructorul premium care a reuşit să vândă cele mai multe modele echipate cu tracţiune integrală în 2010. nemţii au livrrat 437.792 de unităţi care aveau quattro.

Esential

437.792 de maşini echipate cu sistemul quattro a vândut Audi în 2010.

Audi nu a reuşit să detroneze BMW în topul celui mai vândut brand premium, dar se consolează cu o altă performanţă. Constructorul din Ingolstadt a reuşit să vândă cele mai multe modele premium echipate cu tracţiune integrală, la nivel mondial. Putem spune astfel, că cei 30 de ani de quattro au fost sărbătoriţi cu succes, publicul Audi fiind foarte receptiv la inovaţiile sistemului de tracţiune integrală.

Audi a reuşit să producă anul trecut 437.792 de vehicule echipate cu quattro, ceea ce echivalează cu aproximativ 38% din totalul maşinilor vândute de germani în 2010. Cel mai popular model quattro a fost crossover-ul Q5, care a adunat mai bine de un sfert din totalul unităţilor vândute, adică 155.205 exemplare. Constructorul din Ingolstadt a repurtat un succes asemănător şi pe teren propriu, quattro fiind cel mai vândut sistem de tracţiune integrală şi în Germania, cu 74.262 de examplare Audi.

Producătorul german intenţionează să îşi consolideze această poziţie şi pe viitor, odată cu lansarea versiunii hibride a modelului Q5 şi cu fratele mai mic al acestuia, SUV-ul compact Q3.

Audi oferă în prezent 130 de opţiuni quattro în gama sa, luând în calcul toate modelele, tipurile de caroserie şi motorizările.

via | audi

Comentarii (12)

  • gigica
    Sa inteleg prin prostia asta ca sistemul quattro este mai performat ca la Duster sau Renault. Pai pe cine cred ei ca prostesc.

    P.S
    Sa vedeti cate manute verzi o sa am
    12 26
  • marius
    gigica este un prost....
    oricare componente de la un AUDI este mai performant ca unul de Dacia,Renault etc.

    Traiasca Audi cu Quattro lor !!!!!!
    13 26
  • Am vazut teste in care quattro si-a luat-o de la Xdrive. X5 vs Q7, A5 vs Seria 3 coupe
    7 17
  • ce de cunoscatori...
    Ca de obicei, un copil incearca sa para ironic si sa recite ceea ce i se pare lui amuzant, iar altul vine din urma, il ia in serios, si-l "combate" cu gravitate si profunzime :)) mai, mai... =))

    Hai sa comparam mere cu camile si sa ridicam in slavi masini care nu ni le vom permite niciodata...

    Ontopic:
    asta-i stire? e ca si cum ai zice Porsche a vandut cele mai multe masini cu motor boxer
    27 2
  • 437.792
    Alegerea celor 437.792 de clienti spune mai mult despre meritele acestei marci decat parerile catorva frustrati care probabil nici masina nu conduc
    5 18
  • @Cyrus
    Surprinsi au fost cei care au facut teste Xdrive vs Quattro si au vazut ca Xdrive este mai bun. Celebrul este testul dintre seria 3 coupe vs A5 pe zapada, cei care au facut testul nu le venea sa creada ca 3 coupe se tinea de 100 ori mai bine pe sosea ca A5, cu A5 aveai impresia ca mergi ca melcul.
    3 10
  • http://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM&playnext=1&list=PLDCC76810FCAD0A71
    xDrive este de departe mai performant.dovada stau multe teste comparative.
    1 4
  • Era clar ...
    Nici nu m-as mira ca la o stire despre Audi , sa nu comenteze cineva despre BMW .

    @tocean78 ; Bine ca ne dai teste facute de reprezentanti BMW ...

    Nu stiu sincer de ce vorbiti pe langa subiect , Scrie cumva in articol ceva despre sistemul xDrive ? Plus ca nu este facuta nicio comparatie , e vorba doar de vanzarile 4x4 in segment premium ...

    Si daca e sa o luam dupa voi , daca tot spuneti ca e mai performant sistemul xDrive , oare de ce are mai multe vanzari quattro ?

    As sugera sa se faca obligatoriu cont ca sa se poata posta si sa se puna intrebarea ale carei marci auto esti fan , si in caz ca se nimereste BMW sa aiba restrictionat accesul la stirile despre Audi si Mercedes-Benz . Poate in acest fel se vor reduce comentariile stupide .
    10 2
  • BaditzaEx
    era de asteptat
    vizavi de fanii BMW acum, sa nu fiu subiectiv dar marca asta cel putin in romania are fani printre randurile de top ale manelismului ...

    la pariu ( cel putin in romania unde ) daca s-ar face un top al marcilor implicate / cauzatoare de accidente BeMWeu ar castiga detasat .
    6 3
  • @Rares @BaditzaEx
    cred ca situatia vizavi de manelari sta exact invers,audi este o marca preferata in rindul lor,nu sunt fan BMW,nu are rost sa intram in detali si nu tot faceti voi legatura une marci celebre cu niste Cocalari.
    3 2
  • A.Friend
    @tocean78
    Agramatii nu au dreptul la opinie:)
    4 2
  • BaditzaEx
    @tocean78
    ori n-ai trait/traiesti in romanika ori nu sti ce vb BMW este marca no. 1 in randul si-n visul oricarui si oricarei cocalar & pitzipoance , incepand de acum cativa ani cu faimoasele ursuletze si terminand in perioada actuala cu seria 1, 3 , x5, x6, seria 7, iar seria 5 tocmai am vazut-o ( pe alb si model nou ;-) ) la frizerul de peste drum :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru