Audi A4 a intrecut BMW Seria 3 la vanzari in Germania

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.01.2009
Audi A4 a inregistrat o victorie la vanzari pe piata interna in anul 2008, cand a detronat BMW Seria 3.

Cu toate ca BMW a depasit Audi la vanzarile globale in anul 2008, realizand 1.12 milioane de unitati vandute, constructorul din Ingostadt a castigat razboiul vanzarilor pe piata germana in segmentul premium, cu modelul A4.

Audi a vandut peste un milion de unitati in anul 2008, iar modelul A4 a detronat BMW Seria 3 la vanzari in Germania. In ciuda faptului ca a detronat BMW la vanzari in Germania, Audi A4 nu este cel mai bine vandut model din aceasta tara in anul 2008, aceasta pozitie fiind ocupata de Volkswagen Golf.

Audi a vandut 98.714 unitati A4, ceea ce l-a facut sa devina cel mai de succes model de clasa premium. Audi A6 a fost si el invingator in segmentul sau, inregistrand 45.304 exemplare vandute.

A doua generatie a lui Audi TT a fost vanduta in 10.630 exemplare, acest model fiind cel mai de succes automobil sport din Germania. Audi AG si-a marit astfel cota de piata din germania la nivelul de 8.1 procente, realizand o crestere de 0.8 procente in decursul anului 2008.

Via | GlobalMotors

Comentarii (2)

  • Marian
    Impresionant !
    Din sutele de modele care se vand in Germania doar VW Golf se vinde mai bine decat Audi A4 ! Ar fi interesant daca Automarket poate prezenta clasamentul primelor zece modele vandute in Germania. Sa detronezi majoritatea modelelor din clasa mica si compacta nu este un lucru usor .
    0 0
  • warrior
    golf
    tot golf ii baza ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru