Audi A8 Hybrid - poze şi informaţii oficiale

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 24.08.2011
Audi va aduce la Salonul Auto de la Frankfurt o versiune hibridă a lui A8. Aceasta va fi lansată pe pieţele din Europa în 2012.

Audi a prezentat primele imagini şi informaţii oficiale ale versiunii hibride a limuzinei A8, model care va vedea lumina zilei în 14 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Hibridul vine să completeze oferta Audi în segmentul premium de lux printr-o versiune care promite un consum scăzut de nivel diesel în condiţiile în care motorul de bază este un TFSI de 2.0 litri.

Trenul de propulsie al modelului german este format dintr-un cuplu benzină-electric (cel din urmă alimentat cu baterii Litiu-Ion) care scoate în total, la sarcină maximă, 245 de cai putere şi 480 Nm. Performanţele modelului german sunt interesante: 7.7 secunde pentru 0-100 km/h, viteză maximă de 235 km/h, dar emisii extrem de scăzute (148 de grame CO2/km) şi un consum bun: 6.4 litri/100 km.

Noul Audi A8 va avea trei moduri de rulare. Astfel, viitorii clienţi ai modelului german vor putea rula full electric în modul EV pe o distanţă de maximum trei kilometri şi până la 60 de km/h. Va exista, evident, modul D, o opţiune care îi conferă celui de la volan o rulare care echilibrează resursele motorului pe benzină şi cele ale celui electric.

În sfârşit, modul S va scoate la iveală potenţialul dinamic al celor două motoare şi ale şasiului lui A8.

Versiunea hibridă a lui Audi A8 va putea fi uşor recunoscută pe stradă datorită jantelor speciale cu 10 spiţe şi design dedicat, badge-urile Hybrid completând oferta vizuală în cazul limuzinei germane. Modelul va apărea pe pieţele europene în prima jumătate a anului viitor.

via | Audi

Comentarii (8)

  • Audi A8 cu motor de 2.0? Dezamagire in lumea cocalarilor..
    12 10
  • @booo
    oo dau de tine si aici, :)) vad ca nici audi nu-ti plac, sunt curios, de partea cui constructor esti?
    11 3
  • @ admin
    "promite un consum scăzut de nivel diesel", "Trenul de propulsie al modelului german este format dintr-un cuplu benzină-electric"
    "Modelul la apărea"... am crezut ca articolul e scris de Daniel Popescu.
    Fara suparare.
    11 0
  • @rzn.ozn
    n-am zis ca nu-mi plac, am zis ca n-o sa le placa cocalarilor pt care nr cilindreei e direct proportionala cu valoarea masinii ;)
    12 0
  • @booo
    explicatia asta mai merge, sa inteleaga si ei :))
    eu sunt satul cand aud de eternul 3.0 TDI
    si combinatia de pe noul touareg hybrid [3.0 TSI 333cp si cu cele doua motoare activate, 380cp] era una potrivita pt audi-ul asta, dar e bun si asta de 2.0 unora nu le trebuie atata putere, le e deajuns.
    4 1
  • @audi
    Vreți putere mergeți la BMW oferă ActiveHybrid 7 cu 4.4 si cu 465hp suta e sun 5 secunde e o mașina senzationala.
    3 13
  • cu noul cod rutier
    numai buna de confiscat de militie.. :)
    6 0
  • bmw-m
    mda e ca si cum ai spune ca noul corvette cu motor de 9000 cmc si 2 motoare electrice de la masina de tuns iarba a bunici este o masina eco. :)

    parerea mea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru