Audi are cel mai rapid computer din industria auto

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 22.04.2008
Audi si-a tras un supercomputer care poate simula 100.000 de crash-teste in 48 de luni, timpul necesar dezvoltarii unui nou model.

Esential

15 miliarde de calcule pe secunda poate opera calculatorul celor de la Audi.
478.2 trilioane de calcule pe secunda face cel mai rapid computer din lume, BlueGene/L, dezvoltat de IBM.

Audi a anuntat ca a pus la punct si a instalat, la sediul central al marcii din Ingolstadt, cel mai rapid supercomputer detinut de o marca auto mondiala. Componentele hardware utilizate la constructia computerului germanilor au fost dezvoltate de Hewlett-Packard, masinaria reusind sa realizeze 15 miliarde de calcule pe secunda printr-un sistem de operare Linux.

Calculatorul celor de la Audi ajunge, astfel, pe cea de-a 123-a pozitie in clasamentul oficial al supercalculatoarelor lumii, devenind in acelasi timp cea mai rapida si performanta masinarie de acest tip utilizata in industria auto.

Inginerii Audi vor utiliza acest calculator la simularea crash-testelor in format electronic 3D. ESI Group, producatorul softului de teste de siguranta, sustine ca Audi reuseste acum sa simuleze in conditii 100% identice cu cele reale crash-teste intr-o singura zi, avand la dispozitie o multime de posibilitati pentru testarea diferitelor modele de design pentru evaluarea rezultatelor. Concret, in cele 48 de luni necesare dezvoltarii unui model nou, acesta poate fi testat pe noul calculator de 100.000 de ori, Audi reusind astfel sa identifice toate punctele slabe ale sale inca inainte de a construi un prim prototip la scara 1/1.

via | Just Auto 

Taguri: Audi

Comentarii (36)

  • incredibil....
    n-a postat inca nimeni nimic ? Ca de fapt Audi nu e chiar asa cine stie ce masina, iar ca modelul din poza aduce un pic cu Loganul... Mai baieti, dormiti ?
    0 0
  • esti un retardat mai vladute tata ! ai dreptate loganu, opel, lada , skoda alea sunt masini ;) adevarate si cu manele inauntru ;) ..... kokalar ce esti .... u stii care e cea ma i tare masina din lume? si cine a conceput-o? ei bine este bugatti veyron conceputa de audi ! huooo cocalare comunist ....
    0 0
  • mai-mai
    Computerului germanilor au fost dezvoltate de Hewlett-Packard....ce nationalitate? Repede germanii......N-au facut nimic decit sa-l cumpere. Vorbiti despre cel care l-a produs , l-a dezvoltat , etc.Nici o vorba ! DE ce ? Eu cred e ca important sa stim cine l-a facut. N-ati pierdut ocazia de a scrie ceva de genul "constructorul german" sau "germanii de la" Hilar !
    0 0
  • oaspetele
    mai-mai-mai
    da de ce nu l-au facut pentru logan, d'le ! sau pentru GM ??
    0 0
  • Pai...
    Sub aparenta unui baiat inteligent, citit, dus la biserica, frumos si devreme acasa, vad ca se ascunde un impostor. Putin frustrat, dar suficient de curajos incat sa spuna kliber cretinismele care ii trec prin cap. Stimate Mars (sau Twix ?) in cartea aia mare pe care o ti sa inalti piciorul la pat - DEX (dictionarul explicativ al limbii romane) vezi ca ai sa gasesti un cuvant acolo - ironie. Vezi ce inseamna si cauta-ma dupa ce dezlegi misterul. Hai ca nu e greu.
    0 0
  • asta-i imagine din nfs carbon; nu ati gasit si voi alta pe google?
    0 0
  • wars
    Tati, trezirea si mai citeste odata ce spune vlad. greu la deal cu boii lipsa.
    0 0
  • mda...
    ca sa vezi cata perspicacitate pe aici. Deci nu e importanta informatia ca un constructor de nivelul lui Audi investeste in ce poate fi mai bun pentru realizarea unor masini cat mai bune, mai sigure, ca este cel care are interesul primordial ca ceea ce face sa-i determine si pe ceilalti, vor-nu vor sa intre in competitia CALITATII MAXIME SI A SIGURANTEI MAXIME IN PROIECTAREA UNUI VEHICUL, sa ajunga la nivelul lor cel putin si asta in conditiile diversificarii modelelor fabricate la maxim 2 ani ?! Ca prin aceasta se mai castiga si mai multa incredere intr-o firma care iata, declara raspicat ca "DA!, Vrem sa ne cumparati masinile, da !! va vrem clienti fideli, da ! chiar ne pasa de viata voastra !!". Nu, asta se vede ca nu e important, mai important este ca poza este o captura din NFS-Carbon. Da, o greseala de neiertat. Mai bine punea un chip oarecare de la primul storcator de fructe digital cu programare miercurea. Sunt convins ca ar fi creat polemici intelectuale & doct-tehnice. ...de capul nostru !!!
    0 0
  • @wars
    Vlad spune la misto ce spune. Ironic. La bascalie...etc. Pentru fanii Loganului pe care i-am gasit de multe ori pe acest forum si care au facut cele mai absurde comparatii....Iti fac o schita daca e nevoie. Desi nu sunt sigur ca o sa iti foloseasca prea mult, pentru ca ai dreptate - greu la deal cu boii mici...
    0 0
  • flaviu
    pt Mars
    Esti praf!
    0 0
  • pt mars
    cu retardatii sa nu te incurci pt ca au mintea odihnita, audi este chiar o masina iar acel idiot care a confundat R8 cu loganul cred ca a baut acid clorhidric.oricum Vladut cred ca locul tau este printre cretini:)
    0 0
  • ce tare
    frate de fiecare data citesc commenturile pe care le lasati.nu pot decat sa spun ca aici se intalnesc tzaranii cu manelele si cu masini tari si oameni cat de cat civilizati si cu o inteligenta mult prea inalta pentru clasa "de jos" Sa revenim.E super ideea celor de la audi, va dati seama ca a revitalizat oarecum siguranta noastra...
    0 0
  • @Jon
    Ioane (imi permiti sa te tutui ?), tu cand mergi la cinematograf, te uiti numai la culori, sau incerci sa pricepi ceva din film ? Nu de alta, dar mi-e teama ca daca te duci la razboiul stelelor, o sa fi tentat sa il cauti pe Vader si sa il dai pe mana celor de la protectia copilului pentru a fi decazut din drepturi, pentru ca numai un barbar se poate comporta asa cu propriul lui fiu.
    0 0
  • daniel
    lolozaur
    in cazul in care mars si jon fac intentionat chestia asta, sunt super tari. bravo baieti, faceti atmosfera si va apreciez umorul. daca insa vorbesc serios.... ma intreb cine le-a tastat mesajele, ca mi-e greu sa cred ca asa retardati au deprins tainele calculatoarelor si ale internetului. ok exagerez, nu e asa complicat, dar... On: nfs carbon mi se pare cel mai prost joc din serie. b-(
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Bine poza ...
    Direct NFS CARBON :)) ...
    0 0
  • Linux rulz!!!!
    Daca bagau Microsoft trebuiau sa ii puna si pedala de reset =))
    0 0
  • pt mars
    mai intereseaza`te cand vine vorrba de veyron. compania care detine bugatti se numeste vw aka Volkswagen. i`au trebuit nu mai putin de 7 ani sa dezvolte veyron`ul ca sa nu fie sicriu pe 4 roti. cel mai greu le`a fost sa ditribuie cei 1001 cai catre cele 4 roti motrice (vreo 5 ani), restu au stat sa calculeze franele si siguranta pasagerilor.si acum on topic: intr`adevar e o chestie misto sa pui un asemenea sistem de calcul intr`o fabrica de masini. nu vreti sa stiti ce inseamna un asemenea calcultor (ca bani ma refer). asta demonstreaza ca lumea tinde spre perfectionare cand vine vorba de masini si de siguranta. inca o bila alba pt audi (pe langa cea neagra ca nu a dezvoltat el veyorn`ul)
    0 0
  • cineva
    da...super achizitie compu' asta......intrebarea e dak fac teste si in romania......k degeaba itzi iei u R8 dk vii in romania si dai in baligile d pe drum....te duci draq cu toate crsh.testele pe care le fac cu super compu' ala....
    0 0
  • Kostynson
    De acum nobletea te obliga
    De acum in colo Audi ar trebui sa faca numai masini de 5 stele la testele de impact EuroNCAP... si kiar sa ii faca pe cei de la respectiva companioe de teste sa ridice standardul de la 5 la 6 sau kiar 7 stele... Atnci da, se va vedea eficienta computerului akizitionat.
    0 0
  • au de unde
    Cu banii obtinuti in ultimii ani cei de la Audi i-si permit asa ceva... iar eu ii felicit pentru investitia facuta.Da, R8 este cel mai tare in NFS Carbon dar nu era nevoie sa-l ataseze la articol. Ori l-au luat de pe Google ori au facut un print screen :)
    0 0
  • Terminatilor
    Pt toti terminatii care compara audi cu loganul si spun ca audi nu este cine stie ce masina: Imi pare rau de soarta voastra trista si de frustrarile voastre de zi cu zi din trafic; cred ca se dezvolta un sentiment foarte puternic in voi cand ascultati manele in loganul vostru la semafor avand in dreapta voastra o grasa proasta, care va murdareste scaunu ala de kakat cu maioneza, si vine un alt conducator auto dar de aceasta data intr-un audi avand o FEMEIE in dreapta. Sper sa se arda casetofoanele alea de kakat din loganuri si chiar imi doresc sa faceti toti pana, frustratilor
    0 0
  • andrei
    daaa
    bv celor de la audi, pt akizitzia facuta. super ideea unui omushtean de mai sus precum k ar trebui sa bage shi 6 respectiv 7 stele la crash teste, pt k astfel va creshte concurentza respectiv calitatea:D. cat despre cei doi, mars shi jon(vlad in mod cert era ironic;)) sper k au glumit doar, sa incinga atmosfera, dak nu , atunci e grav tata:D
    0 0
  • audist
    INCREDIBIL
    1. Vw = grupul VAG adica volswagen audi detinut in proportie de 37%. 2. Acest computer inseamna economii de miliarde pentru grup pentru ca vor fi testate probabil ai alte masini ale grupului vag si in plus sa testezi 10 - 15 audi r8 costa destul de multisor. sau 10 - 15 audi s8. Deci ei cauta perfectiunea in IT pentru a face grupul sa fie mult mai eficient din pnct de vedere financiar. 3. poza este absolut irelevanta. aici vb despre dotarea tehnica a unei uzine nu ce vibrator pentru creier de imbecil sub forma de lastun a mai fost lansata.
    0 0
  • ala nu e audi r8!!! e audi le mans, alta mancare de peste
    0 0
  • Audi the Best
    Audi - PROGRES PRIN TEHNOLOGIE - asa este!
    0 0
  • incredibil
    @audi
    io-te altu care s-a repezit ca gaina la margica...
    0 0
  • nu conteaza
    inca o data
    era normal ca si la un topic exclusiv audi sa fie cate un taran sa zica el ceva de logan si fac pariu ca umbla cu o dacie clasica sau mai rau .......pe jos sau ii umple de bani pe astia cu taxi, ce sa mai zic altceva REVENITI-VA ca altfel o sa avem spitalele de nabuni plina mai baieti in cativa ani daca voi o luati razna de acum . cam atat
    0 0
  • Chiar ca nu contezi
    Tu chiar sti ce ai vrut sa zici ? Sau n'aveai alta treaba si ce ti-ai zis - ia sa scriu io ceva, sa vad imi iese ?
    0 0
  • ce tare!!
    Ce tare a fost "ala" de mai sus bravo tie.Dar sa stii ca adevaratii frustatii sunt aia cu mizeriile si gunoaiele de Renaulturi care pana acum le comparau cu vw iar acum cu audi,bmw etc, doar de au si ei masini premium.Nu cred ca in romanica vreun taran care s-a dat jos din caruta in dacie si apoi Renault o sa inteleaga ce e aia o masina premium.
    0 0
  • dadadada
    Draga gigi , ai dreptate , nu se se poate compara un jegulet german cu RENAULT ! De acord cu tine.
    0 0
  • Sunt pentru tot ce este nou si la cere se incearca reducerea riscurilor.Vad ca majoritatea sunt off topic.bla bla bla
    0 0
  • shiyp3
    ati gresit cu totii :P
    pt toti cei care sustineti ca bugatti veyron e cea mai rapida masina din lume ia uitativa vol la stirea asta d aici publicata tot in acest site http://www.automarket.ro/stiri/ssc-ultimate-aero-tt-a-atins-411-kmh-6227.html . cat despre poza este irelevanta.cat despre investitie zic ca este una destul de reusita:P
    0 0
  • pt Alex
    Mai baiatule esti un mare dobitoc. DE fiecare data tu ai ceva impotriva masinilor nemtesti .Te intreb tu ce kkt conduci sau macar ai permis ? Daca tie nu-ti plac nemtestile e problema ta, dar sa zici ca-i "jegulet" inseamna ca ai o problema mare ; serios acu :du-te la un doctor .
    0 0
  • Alt Vlad
    ipocrizie
    nici in postul mare nu va lasati sau nu lasati de la voi. Domnul fie cu voi.
    0 0
  • Al' mai tare
    PENTRU VLAD
    Domnule Vlad,in locul tau nu ma mai oboseam sa explic ca primul post era de fapt IRONIC,asta insemnand ca era de fapt la "MISTO"(traducere libera)Ce e mai rau,e faptul ca desi unii se "dau" destepti foc,de fapt chiar "sunt".......DE BUBUIE!Ca d-aia e tarisoara noastra plina de analfabeti care nu stiu decat sa arunce cu mizerii verbale in stanga si dreapta.....
    0 0
  • lupu_vitezomanu
    Bugatti A FOST CEA MAI RAPIDA...
    sa dam un refresh pentru ca intradevar Bugatty e o masina de admirat..a ramas in istorie precum recordul de viteza pe uscat..dar a fost depasita de SSC Ultimate Aero TT si nu sariti cu comm. de genul ca e prototip pentru ca nu este..este o masina de serie la fel ca Veyronul. asa ca si chestie un top 20 cu cele mai rapide pe youtube dupa un clasament facut de SKY NEWS. on topic: cineva spunea mai sus ca acest computer trebuie sa faca masinile audi mult mai sigure..intradevar si ma bucur caci e pentru siguranta..."siguranta=ceva bun" completare pentru unii :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru