Audi bate BMW şi Mercedes în România în primele trei luni ale anului

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.04.2012
Audi a reuşit să-şi bată rivalii tradiţionali germani în vânzările din România în primele trei luni ale acestui an. Podiumul e completat de BMW şi Mercedes-Benz.

Audi domină segmentul premium din România în 2012, marca din Ingolstadt reuşind să depăşească în primele trei luni ale acestui an adversarii clasici, BMW şi Mercedes-Benz. Cu 479 de maşini vândute în perioada ianuarie-martie 2012, Audi se clasează pe primul loc în clasamentul brandurilor premium. Audi continuă astfel şi în România parcursul bun din acest an la nivel mondial, unde marca a înregistrat un număr-record de livrări: 346.000.

Pe podiumul mărcilor premium din România se clasează, în ordine, BMW şi Mercedes-Benz, cu 431, respectiv 405 livrări în perioada ianuarie-martie. Pe locul al patrulea găsim o surpriză interesantă, Land Rover (159 de unităţi), marca britanică profitând la maximum de succesul noului SUV compact Range Rover Evoque, care a adunat 80 de clienţi şi a reprezentat 50% din vânzările mărcii.

În topul branduri premium în România s-au mai clasat Volvo, Alfa Romeo, Porsche şi Lexus.

VÂNZĂRILE BRANDURILOR PREMIUM ÎN ROMÂNIA (IAN-MAR 2012)
LOC MARCA MAŞINI VÂNDUTE
1 AUDI 479
2 BMW 431
3 Mercedes-Benz 405
4 LAND ROVER 159
5 VOLVO 107
6 ALFA ROMEO 44
7 PORSCHE 31
8 LEXUS 14
9 INFINITI 4
10 JAGUAR 3

Comentarii (43)

  • Well... congratz
    Audi le-au luat-o celor de la BMW pe buna dreptate.Modelele compacte din gama Audi sunt net superioare ca design seriei 1 , cu exceptia lui M, dar asta e alta poveste.Desingn-ul seriei 1 trebuie schimbat, nu inteleg de ce insista pe el.
    27 26
  • Către idua
    479 de femei au fost atrase de A5:)
    Si reportajele de pe internet cumparate de Audi precum ca noile mașini ale lor sunt mai bune ca rivalii au influientat oamenii sa aleagă VW-Audi .
    De exemplu mie nu-mi prea place noul A8 si Noul A6 in mare parte testele de pe net sunt aranjate si plătite de Audi cu milioane bune pentru a le ridica imaginea si succesul..
    Dar sunt sigur ca S-65 AMG tot e Mercedes si își are locul acolo sus pe vecie.
    Sau M3 tot M3 va fi si peste 50 de ani.
    Adică sper ca ați înțeles despre ce am avut in vedere.
    33 18
  • Felicitari Audi, dar la nivel mondial lucrurile stau la fel ca pana acum
    26 7
  • Top 3 Global
    Martie
    1. BMW - 153.000
    2. Audi - 143.500
    3. Merc - 142.300

    Ianuarie-Martie
    1. BMW - 356.500
    2. Audi - 346.000
    3. Merc - 341.000
    36 5
  • Se vede ca 60-70% din clientii celor 3 marci in Romania sunt cocalarii si pitzipoancele care le cumpara pentru imagine.
    In contrast, Volvo, Jaguar, Infiniti si Lexus au vanzari foarte mici desi le consider la fel de bune si mult mai interesante ca achizitie intr-o tara unde BMW-urile din Bulgaria, Audi-urile din Germania si Mercurile dau pe afara.
    23 33
  • Anonim
    De cand e Alfa Romeo o marca premium? E o masina putin mai sus la calitatea materialelor fata de Fiat dar in acelasi timp slaba la fiabilitate.
    17 18
  • @Ionut.M
    La nivel global proportiile vanzarilor sunt cam aceleasi, exceptand Lexus care nu este pe locul 8, dar bineinteles ca toti din lumea asta sunt cocalari si pitipoance, mai schimbati si voi placa asta ca e chiar rasuflata
    23 6
  • LauCalin
    Ideea e ca toate 3 sunt marci foarte bune, un exemplu cand vine vorba de automobile. Iar principalul argument nu mai e calitatea (care oricum e la nivel ridicat), cat e marketingul (sa nu uitam ca uneori se face concurenta neloiala intre cei 3 - vezi reclama Clasa S vs A8 de exemplu) si imaginea de marca. O dovada ca traditia joaca un rol secundar, altfel Mercedes trebuia sa fie la mare distanta de ceilalti 2 (inca un exemplu pentru cei care spuneau ca renault face masini foarte bune si pentru ca au o traditie de vreo 115 ani).
    Este oarecum justificat ca cele mai mari vanzari in Romania sa le aiba cei 3, pentru ca de restul romanii nu stiu mare lucru, iar marcile astea au fanii lor fideli.
    18 4
  • AndreiRN
    Pret
    Pai e si normal ca Audi este mai ieftina si e doar un VW cu poleiala mai multa si astra atrage pe romanii cu buzunarele mai goale.
    26 19
  • @AndreiRN
    Audi este mai ieftin decat ce? oricum, felicitari Audi.
    11 7
  • Premium
    Pentru mine premium inseamna in mare parte si exclusivism, de aceea ma bucur pentru faptul ca marci precum Alfa Romeo, Lexus,Infiniti sau Jaguar au vanzarile pe care le au.
    10 17
  • Alfa Romeo este exclusivista dar nu prea e premium, iar la clasa mare nu mai exista
    26 4
  • Cred ca Audi a castigat mult in primul trimestru datorita Q3, iar BMW a pierdut datorita prezentarii noii serii 3, care abea a inceput sa se vanda. Eu cred ca BMW se va apropia mult de Audi in a doilea trimestru, poate chiar il va depasi, o data ce incep livrarile de F30.
    Din pacate Mercedes mi se pare ca a ramas putin in urma la capitolul design, dar nu pot spune de ce am aceasta parere.

    Ar fi interesant un tabel ordonat si dupa valoarea vanzarilor.

    De exemplu Porsche, a vandut 31 masini fata de 44 Alfa Romeo, numai ca pretul mediu al unui Porsche este de vreo 3 ori mai mare decat a unei Alfe.
    12 2
  • meanwhile in China...
    http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/industry/9197420/BMW-sales-reach-record-in-first-quarter.html
    4 0
  • sper ca BMW sa revdevina lider pt ca noul seria 3 arata mai bine!
    Cat de curand se vor reaseza lucrurile, iar BMW va reveni pe locul 1 la vanzari! Seria 3 abia ce a fost lansata, are nevoie de un pic de timp sa se urce din nou inaintea Audi A4 pt ca oricum la nivel global BMW se vinde mai bine decat Audi si Mercedes. pt cine mai sustine ca BMW e marca pt cocalari si pitipoance: a devenit lider in vanzari datorita succesului pe pietele din: China, India, Coreea de Sus, Indonezia, Australia, USA, Canada, Rusia, Europa Centrala si de Est...iar pe tot acest mapamond, cocalarii si pitzipoancele noastre mai au vreo valoare? :) Va spun eu, reprezint aun procent infim!
    15 5
  • Volvo nu sta rau deloc!
    107 unitati Volvo vandute? Super! De remarcat faptul ca Volvo vine tare din urma! Abia astept sa vad cum vor urca vanzarile dupa lansarea lui V40 si in Romania...
    16 3
  • situatia la varf are sanse de a se modifica im momentul in care incepe sa se vanda seria 3 ... si cinestie, poate noul A sa mai creasca vanzarile celor de la MB.

    Contrar opiniei tipice romanesti ca "cocalarii isi ia numa audi, bemve si mertzan pentru ca numai atata stie ei" ar trebui reamintit tuturor faptul ca Audi, BMW si Mercedes "este tata lor" ;)
    (iar Audi nu sunt niste VW rebranduite ... se mai umbla pe ici pe colo .. iar A6-A8 ... R8 ... ar visa multi posesori de VW ca povestea aia sa fie adevarata si in masina personala sa se afle elemente comune cu alea)
    6 5
  • Oare...
    Oare au fost numarate si alea luate de la bulgari? Ca din 5 BMW 3 au numere de bulgaria...
    8 6
  • Robertinos
    Audi vs Mercedes vs BMW
    Este normal ca Mercedes sa fie pe locul 3.Este cel mai scump producator dintre cei 3,nu este o marca pentru toata lumea.VW este masina poporului prin denumire: Volkswagen,este mormal sa vanda mai mult brandul audi
    Dupa foarte multi critici insemnati ai industriei auto,Mercedes face inca unele dintre cele mai bune si fiabile masini.
    Spre exemplu clasele compacte entry-level la cei trei producatori au urmatoarele preturi.
    Audi A 4 1,8 tFSI-25.000euro+TVA
    BMW 320 i-27.800 euro+TVA
    Mercedes C Klasse-28.900 euro+TVA.
    7 3
  • Vanzari auto
    Este un top elocvent pentru tara noastra si pentru nivelul de gandire.
    Adica multi cocalari care s-au uitat la TV si pe youtube au vazut ca : Audi surprins circuland cu 250 km/h pe autostrada soarelui, sau audi condus cu 200 km/h prin comuna, sau audi si bmw fac intrecere pe autostrada si ajung la 310 km/h. In consecinta, desi nu avem strazi bune si suntem vai de noi, ne luam masini cu multi cai putere care sa compenseze lipsa neuronilor.
    Ce sa stie Georgel ce e ala Land Rover sau Volvo, cand el primul lucru care il intreaba cand intra in reprezentanta auto e "cati cai putere are si care e viteza maxima ???"
    6 8
  • adevarul este ca intr-un LandRover esti mai putin cocalar decat intr-un BMW ... ups ...
    12 5
  • Adevarul Gol-Golutz
    Da, intr-adevar avem multi Coca & Pitzy
    Da acestia in preponderenta sunt posesori de tripleta premium germana si mai nou de Range Rover ( incepand cu EBA ), dar asta MAI ALES IN TARA ROMANEASCA, DC ???EXISTA ACEST STEREOTIP?? - PAI SIMPLU HAIDETI SA VEDEM SI ACEI NOI POSESORI DE MASINI PREMIUM ( CARE AU ACHIZITIONAT MASINILE DIN OGRADA ACESTOR MARCI ), SUNT CUMVA DOCTORI ( CU SALARIILE TAIATE ?! ), SUNT CUMVA PROFESORI,AVOCATI?, AU CUMVA MAJORITATEA O VARSTA MAI INAINTATA DE 30 DE ANI ??? ,HAIDETI SA PRIVIM CLAR SI SA SPUNEM LUCRURILOR PE NUME !!!
    MAI ALES CA-N AFARA DE CATEVA EXCEPTII ( CARE MAI MULT INTARESC REGULA ) CEI CARE AU FACUT SI MAI ALES FAC BANI , ACUM,IN ROMANIA O FAC PRIN F_U_R_T !!!

    DECI IN TIMP CE 15MIL ZAC SE ZBAT IN PRAGUL SARACIEI SI PLATESC TAXE SI IMPOZITE , MAI SI MUNCESC JUCARIILE ALE UNOR APROX 1500 DE ODRASLE OLIGARHICE .
    7 1
  • AndreiRN
    Atractie
    Audi este doar un VW cu mai multa poleiala pe el.
    BMW aspira femei prostutze.
    Audi aspira femei educate.
    MBZ aspira femei destepte.
    Volvo aspira poponari.
    Land Rover aspira ........ caini de vanatoare.
    3 19
  • #Gabi
    Si cu-n Volvo S80 ce faci in Romania? Merge bine prin gropi sau merge maxim cu 50 la ora? Aceleasi aberatii...
    11 1
  • singurul lucru care "conteaza" este: in ce masina iti sta posteriorul in timp ce mergi cu greu printre gropane ... o faci intr-un Logan SH sau intr-un S65AMG - asta face "diferenta" ... daca ai disponibili niste bani ca sa faci diferenta, altfel ciocu' mic si stai cuminte in tramvai ;)
    4 7
  • Cineva
    @AndreiRN Si Porsche ce aspira ?
    ?
    5 0
  • E si normal sa fie asa, orice romanas mai de clasa mijlocie o sa opteze pentru Audi, avand in vedere facilitatea obtinerii unei creditari pe perioada determinata alaturi de rate decente. Se ia in considerare si acest aspect atunci cand se aduce comparatia VW-Audi!
    Nu orice muritor primeste finantare pentru un BMW sau Mercedes. Crud, stiu, dar asta e realitatea pe piata din Romania. Prea multi greblari vedem in masini de exceptie gen BMW si toate astea de pe vremea mult-ravnitei perioade "Credit doar cu buletinul!"
    3 1
  • bmw vs audi
    eu conduc un volvo din 2008 de care sunt f multumit, dar doar la noi e posibil ca AUDI sa vanda un pic peste BMW probabil pt ca costa ceva mai putin pt ca altfel nu e cu nimic peste BMW care sa fim seriosi acum sunt probabil cele mai placute de condus masini la cum sunt proiectate si construite, la urma mai ramane o diferente de gust, cu toate ca la noi nu prea exista asa ceva, mi se pare ca majoritatea isi iau anumite marci doar ca sa fie la moda cu toti cocolarii
    6 4
  • clasament marci premium
    Un mare neajuns al acestui clasament este lipsa lui Mini!
    Vanzarile sale pot fi adaugate la cele ale lui BMW pt ca Mini este o completare a gamei sale: in clasa mica Cooper are vanzari mai bune decat A1, dar si la SUV uri noul Countryman este un model extrem de placut mai bine primit decat Q3!

    Lexus, Infiniti au vanzari modeste peste tot in Europa, Jaguar sufera de lipsa imaginii de marca pt ca ultimele modele lansate sunt extrem de reusite!

    Volvo si Alfa pot fi considerate mai mult concurente pt VW, se apropie cu greu de performantele tripletei premium, iar pe de alta parte si preturile sunt semnificativ mai mici.
    2 1
  • mircea
    @Vlad
    Mini a vândut 43 de mașini în România în primele trei luni. Chiar și cu totalul făcut vorbim de locul al doilea, chiar dacă ecartul scade semnificativ.
    5 0
  • Dovada de cocalar
    Spre deosebire de cocalari, cei cu Volvo nu considera masina un aspirator de femei, ci un mijloc de deplasare. Si pentru asta si-l cumpara, nu ca sa se dea smecheri.
    @dan_grc: S80 merge si prin Romania, insa nu asa de bine ca prin Suedia, Olanda, Germania, unde am vazut ca se misca destul de liber. Adica nu vad ce are in plus un Audi, Mercedes sau BMW ca sa mearga mai bine prin gropile de la noi. Astea sunt masini proiectate ca sa sara gropile ?
    5 4
  • Clasament
    Daca s-ar face clasamentul in alte tari probail ca Lexus si Volvo s-ar clasa inaintea Audi, BMW, Mercedes. Insa la noi educatia lasa de dorit.
    La noi isi ia poporul masina ca sa-si impresioneze prietenii si vecinii. Si cel mai tare e sa vezi unul cu Mercedes, BMW sau Audi cum alimenteaza de la peco cu 5 litri ca de atat mai are bani si mai da o tura cu masina prin cartier.
    @AndreiRN: uite aici un clip cu cei atrasi de Volvo: http://www.youtube.com/watch?v=0l7O7UiTYdg
    Sunt familisti care vor sa stie ca ai lor copii sunt in siguranta.
    Si ei sunt cei care nu prea cotizeaza la politie amenzi cum fac cei smecheri cu Audi pe la noi. Dar ce sa stii tu ... care faci parte din urmatoarea categorie:
    http://www.youtube.com/watch?v=1QZq7vtIDP4 sau urmatoarea: http://www.youtube.com/watch?v=7PKbR6JRQCk&feature=related
    1 5
  • Surprinzator
    Top vanzari marci Premium
    Conform clipului urmator BMW bate Audi:
    http://www.youtube.com/watch?v=Xgekmo1DIQY&feature=player_embedded
    Si apoi un reprezentant al Mercedesului intrece BMW: http://www.youtube.com/watch?v=thOLq5bpP-8&feature=related
    Pare a fi AndreiRN dupa cum vorbeste, dar nu sunt sigur.
    Pe www.cocalari.com gasiti clasamentul adevarat !
    http://www.youtube.com/watch?v=F3q87c54WMU&feature=related
    Concluzia e simpla: Asta e Romania.
    0 0
  • @Gabi
    Am vrut sa spun ca dupa logica ta toata lumea ar trebui sa aiba maxim logan ca oricum nu sunt drumuri, iar in afara tarii sunt drumuri si tot Bmw, Mercedes, Audi vezi mai mult decat Volvo, exceptand Suedia in principal si tarile nordice, despre vanzari la nivel global nu are rost sa mai vorbim, deci incearca sa privesti in ansamblu, poate in afara de imagine au niste lucruri in plus marcile astea, asta daca nu crezi ca tot mapamondul este cocalar
    5 0
  • @dan_grc
    Gresesti, dupa logica mea, lumea ar trebui sa se intereseze mai mult de masini sigure in loc de cai putere. Oricum eu nu sunt fan liniute si in topul masinilor preferate nu se afla Ferarri, Lamborghini, Bugatti. Eu prefer Volvo, Toyota, Lexus. Incercand sa privesc in ansamblu, Toyota e lider la vanzari pe mapamond. Daca anul trecut BMW a vanzut 1.38 milioane de masini, Toyota a vandut numai Corolla peste 1 milion si in total aproape 8 milioane de masini (in conditiile in care au avut de suferit mult dupa catastrofa). Asta ca sa nu crezi ca toata lumea prefera masinile germane, ba mai mult in Germania sunt preferate Volvo si Toyote, deci un semn mare de intrebare.
    Si acum am inteles de ce te-ai suparat: tu ai BMW.
    1 3
  • @Gabi
    Spui ca vrei masini sigure de parca un Mercedes ar fi o caruta, si tu esti subiectiv cu Volvo, iar Toyota nu este concurent direct cu nici un producator premium, exista Lexus pt asta, este total irelevant ca modelul Corolla s-a vandut in peste 1 milion de exemplare, comparatia se face cu Lexus, Volvo, Jaguar, etc.. .Nu m-am suparat, doar ca privesti f simplist, f bine ca esti fan Volvo, dar nu toata lumea face liniute sau se uita doar la caii putere, dar spui asta de parca Volvo ar oferi motoare de maxim 75 de cai in raport cu germanii, iar la siguranta toata lumea ofera siguranta de la anumite preturi in sus, deci incearca doar sa fii fan Volvo fara sa fii anti fan alte marci, cele germane mai ales doar pt ca le vezi mai des pe sosea si ca unii proprietari sunt intr-un fel sau altul
    4 0
  • Audi vs BMW vs Mercedes
    @AndreiRN, tu de obicei aberezi, dar sa spui ca "Audi este mai ieftina si e doar un VW cu poleiala mai multa" inseamna ca esti cam prostut. Incearca sa conduci masini de la ambii producatori si apoi da-ti cu parerea.

    @All: Pe tema "cocalari vs masini nemtesti" s-a ajuns deja la exagerari. Este adevarat ca o buna parte a posesorilor acestor masini au o inteligenta sub medie si ei inteleg sa cumpere ce se vinde mai bine. Este asa numitul efect de turma. Pe de alta parte piata din Romania este insignifianta in cuantumul vanzarilor din Europa. Astfel ca cele aproape 500 unitati din Romania palesc in fata celor 650.000 pe care Audi le vinde in restul Europei occidentale, unde este si lider de vanzari de cativa ani buni. Acum ori toata Europa este plina de cocalari, ori toti nu vor masini sigure. Sa fim seriosi! Volvo nu are produse care sa rivalizeze cu tripleta germana, iar Lexus intr-o piata conservatoare ca cea a Europei este 0 barat. Pur si simplu Audi, BMW si Mercedes produc cele mai bune masini din lume si este normal ca toata lumea sa le doreasca.
    6 0
  • Calmati-va mai baieti
    Mai baieti, lasati motoarele voastre germane pline de cai putere si muschi mai la relanti. Nu am avut in intentie sa va deranjez. Puteti sa cumparati tripleta germana cand vreti ca nu va retine nimeni. Si daca Volvo nu are produse care sa rivalizeze cu tripleta germana nu e nicio problema pentru ei. Insa unii mai intorc capul dupa cate un Volvo si mai mult de atat, Volvo a iesit destul de bine in clasamentul marcilor pentru 2011, chiar in Germania, marea producatoare de masini. Deci nu va fie cu suparare nici cand mai vedeti pe net filmulete cu marii soferi de triplete germane care isi incordeaza muschii si tureaza motoarele, ca nu sunt toti la fel de cocalari, reprezinta doar majoritatea.
    Ca sa intelegi ce inseamana Volvo, trebuie sa conduci unul.
    Ca altfel ne dam toti cu parerea si visam numai la Bugatii Veyron, Ferarri, Porche si Lamborghini. Si suntem toti romanii super specialisti in masini.
    2 2
  • LauCalin
    Eu nu cred ca multi isi iau Mercedes, BMW sau Audi ca sa-si impresioneze vecinii. E drept, sunt si snobi, insa nu sunt chiar asa de multi pe cat se crede. Este vorba si de cultura auto. Intrebati pe cine vrei de ce cred ei ca BMW, Mercedes sau Audi "sunt cele mai tari" si vedeti cati vor spune concret de ce, si cati vor spune ca de-aia, ca tot timpul a fost asa, ca e nemtasca si ce face neamtu' nici dracu' nu e in stare sa faca. Mai mult decat atat sunt marci care emana si maxima incredere. Nu contest calitatea celor 3 marci, contest motivele "intemeiate" ale unora (multi) pentru care au ales marcile astea.
    Personal as alege un S80 in detrimetul unui Clasa C sau Seria 3. Asa cum as alege un S60 dotat (mult) mai bine decat un Seria 3 de baza. Asta nu inseamna ca ar fi masini mai slabe. Nici vorba!
    1 0
  • @LauCalin
    Ar trebui sa alegi un S80 in locul unui seria 5, e-classe, audi a6 totusi, pt cele 3 modele exista S60:) iar indemnul lui @gabi "sa conduceti un Volvo sa vedeti cum e" e valabil pt orice marca, si el sa conduca un Bmw sa vada cum e si sa inteleaga dc place la "cocalari" asa de mult, plus ca cele 2 marci ofera lucruri total diferite. Oricum e o discutie fara sfarsit asta.
    4 0
  • Adevarat
    Ceea ce spui tu Dane legat de condus este total adevarat. Indemnul asta il am pentru toti cei care doresc sa-si ia masina sau sa vada cum e sa conduci si altceva. Test-drive-ul e gratuit si poate sa-l faca oricine are permis de conducere. Personal am condus Audi, BMW si Mercedes. Insa Volvo m-a impresionat mai mult decat ele. Asta nu inseamna ca sunt cele mai bune masini de pe pamant. Nici vorba. Fiecare este impresionat de ceva anume si fiecare se orienteaza in functie de ce isi doreste de la o masina. Pe mine ma impresioneaza simplitatea, modestia si sentimentul de siguranta.
    0 0
  • Dane, m-am referit la pret. Pai un Seria 3 dotat mai bine, cu motor mai puternic sare lejer de 40000 de euro, la fel si un Clasa C. Iar de aici Volvo iti ofera un S80 dotat destul de bine (echivalentul lui, Seria 5 respect. Clasa E ar sari mult de 50000 de euro). deci... intelegi tu. Deci ideea e ca ce iti ofera nemtii, Volvo iti ofera ofera (aproximativ) la aceiasi bani, o clasa mai sus:)
    Ideea e ca per total Volvo e mai ieftin.
    0 1
  • Daniel
    Cand ati comunicat aceasta statistica, v-ati uitat si la inmatricularile comunicate de catre DRPCIV (Politie)? Conform acestei statistici, s-au inmatriculat in primele 3 luni, autoturisme noi de la acesti 3 producatori astfel: BMW - 544, Mercedes- 410, Audi-371.
    Asa ca, de fapt Audi ar fi cam pe locul 3, iar BMW pe locul 1 si Mercedes-Benz pe locul 2. Cred ca imaginea corecta despre performanta in vanzari a fiecarui brand ar trebui sa tina cont si de inmatriculari.
    Alftel fiecare producator / importator poate sa comunice catre APIA ce cifre doreste, influentand opinia consumatorului in mod eronat.
    Singurul brand care se apropie din punct de vedere al cifrelor de ceea ce ati comunicat este Mercedes, 405 vs 410.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru