Audi lansează o flotă de A1 e-tron pe străzile din Munchen

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 31.10.2011
Audi a demarat un program de test cu o flotă de 20 de unităţi A1 e-tron care va circula în Munchen şi împrejurimi pentru a acumula informaţii despre nevoile şoferilor.

Audi va testa 20 de A1 e-tron în Munchen în cadrul unui program pilot. Scopul nemţilor este de a obţine informaţii privind comportamentul şoferilor, necesităţile infrastructurii şi a viitoarei reţele de comunicare între şoferi şi staţiile electrice de încărcare cu ajutorul smartphone-urilor. Programul se numeşte Modellregion Elektromobilitat Munchen şi a început prin amplasarea unor staţii de încărcare pentru vehicule electrice în Germania. Toate aceste staţii îşi iau energia din surse regenerabile, utilizând fie forţa vântului, fie lumina de la Soare.

Cei de la Audi vor să afle tot ce are nevoie un client care alege un A1 e-tron înainte ca vehiculele să fie puse în vânzare. Nemţii ar putea introduce mai multe flote de acest gen şi în alte regiuni, după modelul Mini, care a încheiat deja o fază amplă a unui program de teste cu Mini E, oferit în regim de leasing. Cercetările celor de la Mini au arătat că autonomia este suficientă pentru majoritatea drumurilor abordate de majoritatea şoferilor implicaţi în proiect, singurul lucru care i-a oprit pe aceştia fiind spaţiul de la bord, cele două locuri din spate şi portbagajul fiind eliminate în favoarea unui pachet cu baterii.

Audi A1 e-tron are un motor electric de 102 CP, care îi permite să atingă o viteză maximă de 130 km/h. Odată ce bateriile litiu-ion amplasate sub podea rămân fără energie, A1 e-tron activează un motor cu combustie internă amplasat sub portbagaj, care încarcă bateriile pentru a putea permite deplasarea pe o distanţă maximă de 250 kilometri.

Autonomia în regim 100% electric este de 50 de kilometri.

Via | MotorAuthority

Comentarii (3)

  • ba...astia de la vag ar face orice ....pt. publicitate...ca doar pana la urma asta-i scopu...da.la capitolu asta sunt de zece...
    4 9
  • @ian 50% Contra
    Nu este neaparat marketing, ai observat ca in ultimul timp se merge pe "electric".
    Si vor sa observe opinia publica.
    Oricum Mini si Smart au facut acelasi lucru, deci, stai linistit.
    7 0
  • @ian
    ian, nu e doar marketing, ci o combinatie intre teste ale masinii, infrastructurii si urmarirea nevoilor viitorilor clienti.

    Si dece n-ar face si publicitate? Sau vrei sa plece in Tibet sa se calugareasca ?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru