Audi Q2 - conceptul unui viitor crossover vine la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.06.2012
Audi ar putea dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Paris, din această toamnă, conceptul viitorului Q2, un SUV de mici dimensiuni, dezvoltat pe platforma MQB a grupului VAG.

Audi se pregăteşte să aducă publicului un nou crossover. De această dată este vorba despre un nou mezin, poziţionat sub actualul Q3. Aşteptat să se numească Q2, modelul îşi anunţă lansarea în cadrul Salonului Auto de la Paris, sub formă de concept.

Desenat de Wolfgang Egger, prototipul va fi influenţat de designul lui Volkswagen CrossCoupe Concept şi va anticipa versiunea de serie a unui model ce se va bate cu Mini Countryman. Pregătit să debuteze în showroom-uri abia în 2015, Q2 va folosi platforma modulară a grupului VAG, botezată MQB.

Dimensiunile vor fi destul de reduse, cu o lungime de 4150 mm şi un ampatament de aproximativ 2500 mm. Potrivit unor surse din interior, partea mecanică ar putea fi comună cu cea a viitoarei generaţii Skoda Yeti.

Gama de motorizări ar urma să includă un benzinar de 1.4 litri cu două versiuni de putere, de 120 şi 170 de cai. Pentru cei care preferă dieselul pe Q2 şi-ar putea face apariţia motorizări noi: 2.0 TDI de 180 de cai şi 1.6 TDI de 110, respectiv 150 de cai.

Nu este exclusă nici posibilitatea de a vedea un Q2 S, cu motor turbo de 2.0 litri şi 225 de cai.

Transmisia va fi asigurată de o cutie manuală cu şase rapoarte şi de una automată, S-Tronic, cu 7 trepte. Resursele vor fi transmise doar punţii faţă pe versiunile standard, însă va fi disponibilă şi o tracţiune integrală de tip quattro.

via l wcf

Comentarii (8)

  • chuck norris
    interesant suv
    3 5
  • Audi exagereaza deja. Stiu ca exista destui fraieri care dau multi bani pe balariile alea de Q3, Q5 si Q7 dar totusi...ce urmeaza? Un Q0.5 bazat pe Up!?
    9 5
  • @ionut de parca dusteru tau ar fi mai bun
    9 7
  • @ionut - nu audi, ci grupul VAG. au obsesia asta de a dezvolta toate marcile si pe toate segmentele de piata, ca sa faca niste actionari fericiti. nici macar porsche n-a scapat, si urmeaza un SUV lamborghini. asta nu inseamna ca renault nu fac la fel - la o scara mai mica.

    @chuck - ce legatura are dusterul cu prefectura?...
    6 3
  • scoala
    @CHUCK NORRIS: ce inseamna a "demigra"? Amice, lasa calculatorul, ca in cazul tau, prosteste, si daca ai, deschide dictionarul si incepe sa-l citesti!

    Auzi, cum de are omul TUPEU sa DEMIGREZE.....ce-a ajuns tara asta: unii cu tupeu (din oficiu) si altii care AU TUPEU (adica indraznesc)
    1 3
  • Mai trebuie sa apara AUDI ? stai sa ma gandesc:
    R1,2,3,4,5,6,7,9
    A9 :))
    Apoi dupa ce apar, toata stima pentru cei care nu le vor confunda. Atunci se vor vedea adevaratii cunoscatori, acuma este o joaca de copii :)))
    6 2
  • @chuck
    Bine ca stii tu din surse sigure ca imi place Dusterul dar nu imi place chiar deloc. Avatarul meu l-am pus doar fiindca am un Logan momentan dar nu ma omor cu Dacia mai ales in ce hal o aduce Renault.
    1 3
  • chuck norris
    bine ionut,nu am stiut ca nu iti place dusteru si cu renou ca a adus in halul asta dacia ai dreptate
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru