Audi renunta la planurile pentru dezvoltarea lui Q5 hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.12.2008
Audi a anuntat ca nu va produce modelul Q5 in versiunea hibrida.

La doar cateva luni dupa ce a anuntat ca va renunta la producerea versiunii hibride a lui Q7, Audi a anuntat ca modelul Q5 nu are nevoie nici el de o versiune hibrida. Producatorul din Ingolstadt da vina pe pachetele de acumulatori din aliaj nickel-metal hidrid, dar acest motiv este improbabil deoarece si Toyota Prius foloseste acelasi tip de acumulatori fara probleme.

Probabil motivul real pentru care Q5 si Q7 nu vor avea o versiune hibrida este pretul pe care l-ar avea un asemenea model, precum si investitia Audi in tehnologia implementata pe motoarele TDI. Pe langa acesta, Audi foloseste din ce in ce mai multe materiale usoare in constructia modelelor sale, cum ar fi aluminiul folosit la anumite structuri ale sasiului. Adagarea costurilor tehnologiei hibride la aceste programe scumpe va aduce la un pret prohibitiv al modelelor hibride bazate pe Q7 si Q5.

Via | Autoblog

 

Taguri: Audi, Q5, Q7

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Mare Greseala
    O greseala mare a celor de la Audi. Lexus are un succes major cu modelele lor hibride si GM are cateva modele ce se vand bine si in general indivizi educati au bani pt aceste masini dar tot ei au o tendinta de protectie a mediului mai mare decat restul.
    Probabil guvernele care pun in buzunar peste 100% din costul la combustibil nu au interesul sa existe masini cu un consum mai redus. Oricum grupul VW a fost ani de zile de guvern si inca mai este puternic influentat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru