Audi renunta la R8 V12 TDI

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 06.05.2009
Din cauza climatului economic nefavorabil, Audi a decis sa opreasca dezvoltarea versiunii diesel a lui R8.

Directorii Audi au hotarat sa opreasca dezvoltarea lui Audi R8 V12 TDI deoarece costurile implicate de acest proces nu pot fi justificate de potentialul de vanzari al acestui model. Desi versiunea diesel a lui R8 a fost prezentata la editia din 2008 a Salonului Auto de la Detroit, versiunea de productie a acestui model nu a mai fost creata.

Audi considera ca pretul transformarii unui R8 pentru a suporta un motor V12 TDI este prea mare si ca nu va putea fi recuperat in urma vanzarilor. Acest motor diesel avea o cilindree de 5.5 litri si era inspirat din unitatea prezenta pe R10 TDI. Propulsorul V12 TDI de pe R8 dezvolta 500 CP si un cuplu motor de 1.001 Nm, oferind un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h de numai 4.2 secunde.

Principalele probleme erau legate de localizarea celor doua turbine ale acestui propulsor, precum si schimbarea sasiului lui R8 astfel incat sa acomodeze un propulsor V12. Pe langa asta, cererea pentru modele diesel din Statele Unite ale Americii a scazut fulminant.

Americanii au cumparat o treime din productia totala de Audi R8.

Via | AutoExpress

Comentarii (1)

  • Fane Babanu
    Vai vai, cine s-ar fi asteptat
    Un monstru care oricum se nascuse mort.

    Acu' mai au sa scoata din productie Q7 V12 TDI
    2 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru