Audi S6, S7, S8 şi RS6 sunt gata de atac

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 19.06.2011
Conform publicaţiei germane AutoBild, Audi este gata de atac cu o nouă gamă S/RS. Noile S6, S7, S8 şi RS6 vor beneficia de propulsorul V8 de 4.0 litri dezvoltat în colaborare cu britanicii de la Bentley.

Jurnaliştii de la publicaţia germană AutoBild vin cu o serie de informaţii noi despre viitoarea gamă de modele de performanţă de la Audi. Primul reprezentat al noii generaţii este S8. Acesta va debuta în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt şi va dispune de noul propulsor dezvoltat în colaborare cu Bentley.

Noul agregat V8 de 4.0 litri twin-turbo va fi capabil să producă aproximativ 500 de cai putere, cu 50 de cai mai mult decât actuala generaţie. Mai mult decât atât, inginerii germani promit un consum de carburat mai mic cu 20 de procente. De asemenea, noul S8 va beneficia în versiunea de bază de serviciile cutiei de viteze automate cu 8 rapoarte şi de sistemul de tracţiune integrală Quattro.

În continuare, oficialii Audi vor introduce pe piaţă noile S6 şi S7. Cele două modele vor debuta în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din 2012 şi vor beneficia de serviciile acealuiaşi propulsor V8 de 4.0 litri. Noul S6 va ascunde sub capotă 440 de cai, iar fratele său mai mare va dezvolta 470 de cai.

Ultimul, dar nu cel din urmă de pe lista Audi este RS6.

Pentru a se putea bate cot la cot cu BMW M5, inginerii Audi au modificat şi mai mult motorul de 4.0 litri pentru a produce 580 de cai putere. Conform ultimelor zvouri, planurile oficialilor Audi nu se opresc aici. Aceştia ar putea să introducă pe piaţă şi un RS7 care va beneficia de acelaşi V8 de 4.0 litri care ar putea dezvolta până la 600 de cai putere.

Via | WCF

Comentarii (11)

  • v8 de 600hp
    asa da motor.......
    33 6
  • Asa da!
    Bun "atac"... Sa ai 440 de cai sub capota si sa nu-ti faci griji (prea mari) ca nu-i mai "saturi" ar parea interesant...
    600 sub o capota destul de pasnica...Pai inseamna ca nu prea scapa F458-ul de tine pe autostrada, si asta intr-un confort maxim pe sunet de Bang&Olufsen...
    38 3
  • @
    De aceea imi place mie AUDI.
    31 12
  • @ Asa da. Motoare
    Parca vad cum Audi cu tot cu 600 de hp ca o sa-i aiba , o sa o ia in Nara de la M5 , Asa e scrisa legea ca M5 sa fie lider pe segment .
    Si eu am încredere in cei 560hp Bavarezi , sunt 560 hp din München si Nu din ingolstadt.
    Cred ca M5 își are secretele lui care își vor pune amprenta pe circuit.
    14 33
  • Noul a6 a progresat la capitolul tinuta de drum si,probabil , RS6va fi un adversar redutabil pentru M5... dar si M5a evoluat ... vedem la toamna :)
    17 3
  • Hihihi
    @BMW
    Iar ai aparut, ai terminat scoala? Da la geografie sigur esti corigent. Ia spune-mi tu Ingolstadt nu e tot in Bavaria?
    9 4
  • @ hihi
    Da cui le zic Bavarezi celor cu numele Bayerische Motoren Werke sau lui Audi???
    Si ai Idee ce inseamna literele BMW ???
    de unde vine B-ul cela???
    Laucalin sau Cine Mai Esti tu Esti La școala nu eu , tu nu ai idee de biciclete way baiate nu încă de motoare de BMW .
    Good luck
    3 11
  • @BMW
    copile esti chiar naiv
    cum poti tu sa faci comentarii dinastea?
    cand tu probabil nici nu ai carnet de soferi pt trotineta....
    si in caz ca o sa comentezi ca nu esti minor..... io zic ca la minte esti chiar prescolar
    4 3
  • P/u jc
    Auzi nu mă fa sa te trimit in borta de unde ai ieșit cu vreo 18 ani in urma .
    Eu am si driver licence si profesional licence.
    Si nu am de gând sa-mi pierd timpul cu un baistruc ca tine.
    Fugulita la facut temele pe Acasa ca de nu îți dau o palma la poponeata.
    4 3
  • @BMW
    DISCUTI PE UN FORUM IN LIMBA ROMANA SCRIE IN ROMANA. Daca vrei sa scrii pe un forum from USA write it in english. Pari mai papagal decat esti.

    Fiecare isi cumpara ce vrea. Luatul in nas pe un circuit este bun pe acel circuit si pentru acei soferi. Pe strada prostiile facute in top gear sau alte emisiuni tv nu au nici o valoare decat pentru retardatii care fac accidente crezand ca sunt soferi profesionisti.
    3 0
  • @bmw
    in caz ca ai fi fost vreodata in afara basarabiei ai fi aflat ca ingolstat este extrem de aproape de munchen. :) ambele masini sunt bavareze pana in maduva oaselor. iar bmw inseamna ceva iar audi altceva. :) e o diferenta de nuanta daca ai nevoie de explicatii in limba engleza mi-ar face placere sa te ajut.

    ps. tzenu respect.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru