Audi SQ5: diesel de 313 CP pentru cel mai puternic Q5

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 16.06.2012
Audi a prezentat oficial cea mai puternică versiune a SUV-ului Q5. Poartă sigla S, dar sub capotă este un motor diesel biturbo de 313 CP.

Zvonul de ieri s-a confirmat. Audi a prezentat oficial cea mai puternică versiune a modelului Q5. Este primul Q5 ce poată și sigla S rezervată de obicei variantelor sportive ale modelelor din gama constructorului german. Așadar, noul Audi SQ5 devine versiunea de top pentru SUV-ul mijlociu. Pentru putere, Audi a apelat la un propulsor diesel, un lucru neobișnuit pentru un model cu sigla S: V6 biturbo de 3.0 litri ce dezvoltă 313 CP și 650 Nm între 1.450 și 2.800 rpm. Propulsorul trimite puterea către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automată Tiptronic cu opt trepte. 

Performanțele noului SQ5 sunt pe măsură. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 5.1 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/oră. Consumul mediu de carburant oficial este de 7.2 litri/100 km. La nivel stilistic, această versiune sportivă are spoilere cu un design mai agresiv, un calandru nou și un mini eleron montat pe hayon. Suspensia a fost și ea modificată pentru un comportament mai sportiv, iar garda la sol a fost coborâtă cu 30 mm.

Jantele folosite pentru SQ5 au dimensiunea de 20 inch, iar opțional se pot monta jante de 21 inch. SQ5 se mai deosebește și prin cele patru evacuări ale sistemului de eșapament și carcasele oglinzilor fabricate dintr-un material ce imită aluminiul. 

Noul model va fi disponibil la vânzare începând de anul viitor, iar prețurile pentru piața germană vor începe de la 58.500 euro.

Via | Audi

Comentarii (6)

  • desi , se pare ca audi urmeaza/copiaza exemplul bmw cu m550d ,adica o versiune sport diesel cu insemenele diviziei sport , in acest caz nu poate fi decat un mare pas inainte si e de aplaudat acest model, 15 fiind si cel mai frumos suv audi ,daca mai vii si cu un pachet tehnic atat de avansat , e clar ca merita toti banii ,poate mai mult decat s 4 desi bezinarul este mult mai propice pentru " driving experience"
    15 1
  • GTS exact asa sta treaba........
    ma intreb cat mai dureaza pana sa scoata mercedes si audi propriile motoare 'triturbodiesel'..........probabil le si testeaza deja.........
    5 2
  • Dan @GTS
    Da, ai dreptate partial cu Audi ca copiaza Bmw. Sa nu omitem insa faptul ca Bmw a copiat Audi cu modele M550, M135 ca sa concureze cu modelele S de la Audi. Oricum interesant aces SQ5
    5 2
  • Incearca ei ca BMW dar cu 68 CP mai putini.
    3 8
  • si cu o turbina in minus de inlocuit cand se termina distractia =))
    3 4
  • Audi SQ5 concureaza cu X3 3.0d de... exact 313cp!

    BMW are in plan un X1 M35i (cu acelasi motor de pe seria 1).

    Sunt curios daca vor creea si o versiune M Performance Diesel pt X3.... cu triturbo ul diesel ?! :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru