Audi Ungaria trimite in somaj tehnic muncitorii pentru trei saptamani

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.03.2009
Audi va transforma luna august intr-una de tampon pentru scaderile din ce in ce mai mari ale cererii pentru modelele sale.

Esential

3 saptamani va dura pauza de lucru de la uzina Audi din Gyor.

Uzina Audi din Gyor, Ungaria, va opri productia timp de trei saptamani in luna august pentru a salva posturile angajatilor in conditiile scaderii abrupte a cererii la nivel european. Divizia maghiara Audi, unul dintre cei mai mari exportatori din aceasta tara, nu se afla la prima miscare de acest tip, suspendand productia pentru o saptamana in luna februarie.

Decizia Audi vine in urma unui calcul conform caruia bugetul pentru marirea salariilor planuit pentru 2009 va fi transformat in zile libere pentru muncitori, aceasta flexibilitate permitand anularea eventualelor disponibilizari. la uzina Audi din Ungaria lucreaza in acest moment peste 5000 de oameni.

Audi Ungaria a produs 1.9 milioane de motoare in 2008, cifrele fiind aproape identice cu cele din 2007. Productia de masini a urcat cu 6% anul trecut fata de cel precedent, ajungand la 60.359 de vehicule. La Gyor se asambleaza noile Audi TT Coupe si Roadster, precum si versiunea cabrio a lui A3.

via | Reuters (inreg.)

Comentarii (2)

  • robert
    mircea mester
    1.9 motoare/1.9 milioane de motoare pe an
    0 0
  • mircea
    @robert
    Evident. Multumesc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru