Audi va dezvolta propriul model sportiv bazat pe VW BlueSport

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.01.2009
Conceptul BlueSport va sta la baza unui viitor model sportiv Audi, Volkswagen urmand sa imprumute platforma chiar si celor de la Porsche.

Conceptul BlueSport, dezvaluit de Volkswagen in cadrul Salonului Auto de la Detroit, a deschis un nou drum pentru brandurile aflate sub patronajul grupului german. Mai nou circula zvonuri despre intentiile Audi de a dezvolta propriul model sportiv, pozitionat sub actualul R8, care sa aiba la baza platforma conceptului gandit de Volkswagen.

Potrivit Automotive News se pare ca Audi chiar a si finalizat designul pentru roadsterul ecologic pe care publicul il intuieste. Speculatiile sunt intarite de declaratia unui oficial Volkswagen. Pentru ca roadsterul cu motor central sa devina o afacere viabila, nemtii trebuie sa foloseasca platforma si in interiorul grupului, celelalte branduri urmand sa dea si ele nastere unor exemplare derivate din BlueSport.

Acelasi oficial a declarat ca, in cazul Volkswagen, investitia in dezvoltarea noului model va fi amortizata prin folosirea platformei in interiorul a trei branduri. Candidatele cu cele mai mari sanse sunt bineinteles Audi si Porsche.

Constructorul de lux din Stuttgart ar putea fi interesat de un model bazat pe conceptul cu motor central dezvaluit de Volkswagen, pentru a reduce propria rata de emisii CO2.

Noul model ar urma sa fie entry-level-ul in gama Porsche, pozitionat sub actualul Boxster.

Volkswagen va da publicitatii o decizie oficiala privind versiunea de productie a conceptului BlueSport in urmatoarele doua luni, dar nu ar fi exclus ca nemtii sa ne pregateasca deja o surpriza pentru Salonul de la Geneva.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru