Audi va dezvolta un rival pentru Mercedes S 250 CDI

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.11.2010
Audi A8 va fi realizat şi într-o versiune hibridă care va beneficia de aportul unui motor pe benzină cu patru cilindri. Modelul va rivaliza cu Mercedes-Benz S 250 CDI, primul S-Klasse cu un motor cu patru cilindri.

În urma lansării primului Mercedes-Benz S-Klasse echipat cu un motor cu patru cilindri, rivalii tradiţionali ai mărcii au făcut declaraţii privind viitorii competitori ai lui S 250 CDI. Astfel, în timp ce BMW pregăteşte o versiune electrică a lui Seria 7 F01/02, cei de la Audi vor crea un A8 hibrid, care va fi echipat cu un motor pe benzină cu patru cilindri şi cu un motor electric. Debutul versiunii hibride a lui A8 este aşteptat pentru anul 2012, în timp ce versiunea electrică a lui Seria 7 rămâne doar un proiect pentru viitor în ograda BMW.

Cei de la BMW au operat deja o campanie de downsizing în rândul gamei Seria 7 prin renunţarea la o parte din motorizările V8 în favoarea unor unităţi cu şase cilindri în linie. Pentru performanţe optime, respectivele motorizări au fost supraalimentate şi au primit injecţie directă.

Mercedes-Benz S 250 CDI este echipat cu un motor diesel de 2.2 litri care oferă 204 CP. Modelul vine în standard cu tehnologia Stop-Start şi ajută modelul să ofere un consum mediu de 5.7 litri la sută şi să înregistreze emisii de 149 de grame de CO2 per kilometru.

Via | EGMCarTech

Comentarii (9)

  • tractoare chiar si cr
    de cand asteptau astia de la audi sa puna tdi-ul ala de 2.0 care mananca ulei pe a8.... acum au si motiv
    11 8
  • Decimus4u
    Imposibil!
    Mai au cei de la Audi de munca pana sa ajunga la valoarea unui Mercedes, oricare ar fi el....
    10 3
  • Mercedes - design slick
    Ma uitam zilele trecute la un Mercedes cred ca era clasa S. Arata ca merge chiar sicand statea la stop.
    Si barcile astea de la Audi vor sa concureze cu Mercedes?
    Poate se aud manelele mai bine in Audi dar ca sa aiba si clasa, mai e drum lung pana acolo.
    6 3
  • cristi_fulger
    Hmmmmmmmm.......
    Orice ar face si oricate marci premium si sport ar ingloba, grupul Audi nu va fi niciodata unul premium pentru mine si cred ca si pentru multi care cunosc un pic de istorie auto. Cum naiba te poti compara tu cu Mercedes care practic a inventat automobilul?! De design nu mai zic. Au avut la un moment dat in trecut un model Quattro de care imi aduc aminte. In schimb liniste.... Deci pentru mine cand spun marca premium spun Mercedes si apoi BMW. Vise placute Audi....
    3 4
  • mercedes audi bmw
    parerea mea este k mercedes e pe primul loc... si pe al doilea audi...iar dupaia vine bmw :D:X . Mercedesul mereu va ramane pe locul 1 ;)
    0 2
  • @tdi, Decimus4u, cozappz, cristi_fulger, sebii

    De ce nu va intoarceti voi la Most Wanted?..sau Carbon?.. sau la ce va place voua mai mult..
    3 1
  • @8HZ
    DE CE NU AI CU CINE SA TE JOCI ?
    1 2
  • @cristi_fulger
    nu stiu cata istorie auto stii tu dar audi e in fata bmw si mercedes in suficiente privinte. nu are istoria liniara a celor de la mercedes sau istoria plina de banii nazistilor a celor de la bmw dar are istorie si a inventat destule lucruri. de exemplu quatrro. dar fiecare marca are avantajele si clientii ei. eu am audi si nu mi-as schimba marca din mai multe motive dar sunt persoanale si nu fac audi o marca mai buna ca mercedes desi ca bmw... cred ca o face :))
    1 0
  • calinutz
    Atata vorbarie aiurea
    Toate 3 marcile sunt superbe. E aiurea sa ne batem cu caramida in piept pentru niste creatii ale unor companii multimiliardare... Este ca si cu fotbalul... toata lumea se agita ca unul a dat gol sau ceilalti au jucat mai bine... de parca ati avea ceva de castigat din toata agitatia asta...
    Are cineva actiuni la Mercedes? Sau la Audi?
    Daca nu, atunci vedeti-va de treaba si faceti comenturi la ceva care depinde de voi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru