Audi va dezvolta un succesor al lui A2

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.03.2010
Audi va lansa un succesor al lui A2 in anul 2014, care va fi dezvoltat pe platforma lui A1. Modelul va fi disponibil ulterior si intr-o versiune electrica.

Cei de la Audi au anuntat ca vor crea un succesor al lui A2 in urma succesului mediatic inregistrat de noul A1. Noul A2 va fi disponibil si intr-o versiune electrica si va fi incadrat intre A1 si A3 in gama producatorului din Ingostadt. Cei de la Audi vor lansa acest model in anul 2014, la aproape 16 ani de la lansarea primei generatii A2 pe piata.

Noul A2 va fi bazat pe actualul A1 si va avea un design deosebit. Versiunea electrica a lui A2 va fi bazata pe noua platforma destinata acestui tip de vehicule creata de inginerii din Ingolstadt. La fel ca in cazul versiunilor electrice ale lui A1 si R8, versiunea electrica a lui A2 va primi titulatura e-tron.

Prima generatie Audi A2 a fost produsa in Europa intre anii 1999 si 2005. Modelul a fost criticat atat pentru performante, cat si pentru design-ul sau total diferit de linia marcii germane. Audi a reusit sa vanda doar 176.377 de unitati A2 in cei sase ani de productie. Vanzarile slabe ale acestui model sunt motivul pentru care Audi nu a mai creat un succesor al lui A2 in anii ce au urmat.

Via | Automotivenews (inreg.)

Comentarii (8)

  • ???
    Cei de la Audi au anuntat ca vor crea un succesor al lui A2 in urma succesului inregistrat de noul A1.... ??? care succes??? au vandut deja volume ca 206, clio sau sa zicem polo???? hahahahaha
    Astia au vandut 20% cat au vandut Peug, Citro, Renault sau WV polo (si nu la un loc) porcaria aia de A2, dar vor crea noul A2 dupa succesul inregistrat de noul A1.... hahahahaha
    10 7
  • autori articole
    La inceputul primului mesaj al meu am dat copy paste din ce ati scris voi.... ce tot modificati atat??? lasati asa daca ati scapat porumbelul.... mersi.
    6 4
  • Audi!
    Cand o sa inceapa Audi sa fac si masini noi???
    In ultima vreme toate modelele lor sunt doar evolutii dintr-o clasa in alta!!
    Nu e tocmai ok, pt un constructor premium!
    Imi plac modele lor si tehnologia pe care o inglobeaza, dar au inceput sa o arda prost cu cost cutting-ul si pe viitor vor avea de suferit!
    Pana si a8 arata ca un a4 marit.
    6 9
  • Audelu
    A fost bun da'scump
    Motivul pentru care Audi A2 a fost scos din productie a fost intradevar nivelul scazut al vanzarilor dar nicidecum datorat unei calitati inferioare a masinii ci din contra. Masina a fost crem de la crem in clasa ei si astfel pretul rezultat fiind unul prea mare pentru clasa din care facea parte a determinat nivelul scazut al vanzarilor. pretul mare s-a datorat in mod special CAROSERIEI INTEGRALE DIN ALUMINIU !!! Vorsprung durch Technik is what we believe in !!!
    7 5
  • da.... si nu
    Audi A2 a fost un esec. O masina care nu se vinde e un esec, chiar daca e de calitate. Problema e ca nu au invatat nimic din lectia oferita de vechiul A2 si o sa scoata masina tot la un pret mare, asa cum fac si cu A1. La mai putini bani decat un A1 o sa fie multi care vor alege Mini sau Mito sau Fiat 500. Oricat de buna e masina nu va da nimeni o caruta de bani pe un mini... doar pentru ca are 4 cercuri pe masca fata.
    6 2
  • @Audelu
    cred ca ai uitat un aspect care a dus la "succesul"in vanzari si scoaterea lui A2 din productie ,design-ul exterior care era la fel de ''frumos"ca si Fabia sedan ,Seat Toledo,ca sa dam exemple din grupul VAG
    6 3
  • cressty
    @eu
    nu poti sa compari audi a1 cu peugeot, renault si citroen la vanzari. e clar ca nu va putea sa vanda mai mult ca ei, (desi a1 e la inceput de drum). poti sa compari doar cu mini cooper deoarece sunt apropiate ca pret.
    6 4
  • Urataaa
    Cam 1% din cei care-si cumpara masini se informeaza si despre timigurile deschiderii valvelor.
    Asa ca o masina se vinde de obicei dupa cum arata!!
    De aia nu s-a vandut, ca e urata cu spume, nu ca ar fi proasta.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru