Audi vrea o uzină în Mexic

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 23.07.2011
Rupert Stadler, directorul executiv Audi, vrea să câştige şi mai mult din piaţa auto pe care SUA o oferă, motiv pentru care se gândeşte la ianugurarea unei uzine în Mexic.

Constructorul auto german Audi se aşteaptă ca anul acesta vânzările să crească cu 10-20 de procente, iar până în 2015 speră să ajungă la 150.000 de maşini comercializate. Acesta este principalul motiv pentru care Rupert Stadler, directorul executiv din Ingolstadt, doreşte crearea unei uzine noi în Mexic.

Publicaţia germană Manager Magazin informa că şeful Audi a reufzat să utilizeze fabrica Volkswagen din Chattanooga, Tennessee, urmând ca în noua uzină din Mexic să fie produs modelul Q5. Purtătorul de cuvânt Audi a refuzat să comenteze aceste afirmaţii, însă a declarat că o decizie în privinţa producţiei din America de Nord va fi luată până la finele lui 2015.

Spre deosebire de rivalii de la BMW şi Mercedes, Audi nu are o uzină proprie în SUA, fapt pentru care vânzările în această zonă reprezintă o problemă majoră pentru constructorul din Ingolstadt.

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • Audi
    O miscare inteligenta. Ca un constructor premium care se respecta. pentru piata din Sua au nevoie de propria fabrica, nu de una VW. Imaginea conteaza foarte mult in SUA, poate chiar prea mult.
    7 0
  • io cred ca pe americani ii doare in dos de provenienta masinii. Nu inteleg ce legatura are imaginea cu locul unde se fabrica. Miscarea este generata de ..bistari adica cost cu mana de lucru, taxele vamele si transport.

    Daca ai pomeni de miscarea BMW, ce isi fabrica modelele pe teritoriul american, as mai intelege, Dar asa....audi ca si Wv se scarpina si sub unghie numai sa isi reduca din costuri si sa-si maximizeze profitul din diferenta de tarif pe ora de munca.
    3 2
  • Imaginea conteaza
    In State exista o reticenta a consumatorilor fata de autoturismele produse in Mexic, cum exista la noi vis-a-vis de cele produse in Turcia. Tocmai de aceea ar trebui sa faca uzina in State si nu in Mexic, asta daca vor sa concureze cu BMW, Mercedes si Lexus in adevaratul sens al cuvantului.
    3 1
  • @gelu
    Imaginea cu locul unde se fabrica are legatura f mare, un Bmw,Mercedes, Audi ,Lexus produse in China nu s-ar mai vinde la fel de bine in USA sau Europa, idee preconceputa sau nu cam asa stau lucrurile
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru