Belgienii de la RHJ cresc oferta pentru Opel

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.09.2009
RHJ International a anuntat ca ofera 300 de milioane de euro pentru pachetul majoritar de actiuni la Opel. In plus belgienii au scazut si pretentiile de ajutor guvernamental.

Epopeea vanzarii Opel continua astazi cu un nou episod, destul de important in cantarirea deciziei finale. Compania belgiana RHJ International incearca sa castige avans in fata rivalilor de la Magna cu o noua oferta, mult mai atractiva pentru GM si guvernul german.

Intr-un comunicat oficial, belgienii anunta ca vor foeri 300 de milioane de euro pentru un pachet de actiuni de 50.1%, cu 25 de milioane de euro mai mult decat oferisera initial, pe 20 iulie. Mai mult decat atat, oficialii RHJ au anuntat ca vor solicita ajutoare guvernamentale de 3.2 miliarde de euro, cu 600 de milioane de euro mai putin decat afirmasera initial.

Se pare ca RHJ a reevaluat aspectele financiare ale preluarii si a ajuns la concluzia ca se poate descurca cu o suma mai mica venita din partea Germaniei si a celorlalte state europene unde Opel detine fabrici.

In conditiile in care imprumutul pretins a scazut de la 3.8 la 3.2 miliarde de dolari, a scazut si timpul de rambursare a datoriilor, RHJ promitand returnarea banilor cu un an mai devreme, adica in 2013.

Inca o data, belgienii au promis ca vor face tot posibilul pentru a reduce impactul crizei economice, pentru a investi serios si pentru a pastra locurile de munca.

via | Automotive News

Comentarii (4)

  • Q
    Wow.

    Ce suma e asta domnilor: .....

    600.000 de milioane....wow . cred ca toate brandurile costa atat:)))))
    0 1
  • svenea
    @Bogdan Mirica
    "600.000 de milioane de euro" = 600 miliarde euro
    Se observa eroarea?
    1 0
  • NeoGalaxy
    "Epopee" ???? Poate telenovela :)
    1 0
  • eustake
    apropo
    Deja sunt satul de subiectul asta. Dar, apropo te Opel si Dacia. In Bulgaria politia rutiera foloseste Opel Astra G, dar pun pariu ca un opel nua costat 70000 euro cat a costat un Logan. Ce conducere mai avem si noi. Le-as rupe picioarele nenorocitilor de bosorogi imputiti si cu cacat la cur.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru