Bentley Continental GTC a debutat în Qatar

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.01.2012
Bentley a venit la Salonul Auto din Qatar cu Mulsanne şi Continental GTC. Modelul din urmă se află la prima prezenţă în faţa publicului larg.

Versiunea decapotabilă a lui Bentley Continental GT a debutat la Salonul Auto din Qatar. Modelul a fost prezentat alături de Mulsanne şi se mândreşte cu un motor W12 twin-turbo de 6.0 litri şi 575 CP. Interiorul este finisat manual, iar toate materialele sunt prelucrate de angajaţii Bentley la fabrica din Crewe, Regatul Unit. Versiunea Convertible a lui Bentley Continental GT preia trăsăturile de design prezentate pe fratele său coupe în 2011 odată cu aplicarea unui facelift.

Motorizarea lui Bentley Continental GTC este un W12 de 6.0 litri, care dezvoltă 575 CP şi 700 Nm. Modelul are o transmisie automată cu şase trepte echipată cu o funcţie QuickShift, care permite schimbarea rapidă a treptelor de viteză în modul manual. Ecartamentul a crescut atât pentru puntea faţă, cât şi pentru puntea spate, iar sistemul de tracţiune integrală favorizează acum puntea spate la repartiţia cuplului motor. Graţie acestui element, subvirarea a fost redusă la minimum în virajele abordate cu viteză mare.

În standard, clienţii au de ales între 17 nuanţe de piele pentru interior, cu şase combinaţii de culori, complementate de o gamă de şapte tipuri de ornamente de lemn. Continental GTC se mândreşte cu sticlă acustică pentru geamuri, alături de panouri suplimentare pentru antifonare.

Interiorul şi motorizarea de top nu sunt singurele elemente optimizate la Continental GTC, modelul fiind echipat cu o direcţie mai rapidă şi cu o suspensie reconfigurată.

Via | NewsPress (înreg.)

Comentarii (5)

  • Masina e impecabila tehnic...pacat ca are un design grotesc.
    Cine vrea neaparat masina de lux mai bine pune diferenta si cumpara Rolls Royce Drophead.
    4 8
  • Alex Radoi
    Da Adi, e absolut corect ceea ce spui, cine vrea neaparat masina de lux langa 200.000eu mai pune inca 200.000eu si cumpara RR Drophead, o gandire perfect logica. Mentalitate de roman...

    Cat despre aspect, "design grotesc", nu stiu, esti de cumva designer ca sa poti pune u tata usurinta astfel de etichete radicale? Mie de exemplu, imi place, chiar foarte mult, altora nu, masina se vinde bine, deci...

    "Impecabila tehnic" - Cum poti fi asa de sigur? Ai fost de fata la vreo revizie de 100.000km si stii ca masina ara ca noua? Ai fost sofer/pasager intr-un Continental GTC si te-a impresionat cum aceleraza, um franeaza, cum "sta" pe curbe? Din nou... romanisme. Si eu PRESUPUN ca impresioneaza, dar sa pun eticheta de "impecabila tehnic", scuza-ma, dar nu as avea cum.
    9 2
  • Alex Radoi
    Rectificare:
    "[...] ca sa poti pune cu atata usurinta astfel de etichete radicale?"
    4 3
  • @Alex Radoi
    Dar tu cum poti sa spui cu atata usurinta de ce sunt eu sigur sau nu ? Eu nu etichetez persoane de pe forum pt. ca nu ii cunosc. Etichetez masini pe care le stiu cat de cat bine nu numai din poze.
    Am un prieten care a avut un Continental GT din 2004 actualmente modelul Speed. Masina a fost cumparata de noua in leasing pe firma de transport marfa pe care o detine. In 2008 a terminat leasing-ul si a vandut masina cumparand versiunea Speed proaspat aparuta atunci. Avea 150 de mii de km parcusi si in afara de consumabile si un senzor schimbat nu a patit nimic la el. Masina fiind rulata prin Romania si Viena. Acum pe Speed are 100 si ceva de mii de km si tot fiabil a fost. Cei de la Bentley i-au spus ca sunt motoare care tin peste 500 de mii de km fara probleme numai ca el la 5 ani schimba masina. Lui ii place mult modelul si se gandeste sa cumpere modelul cu facelift dar tot coupe...nu ii place cabrio. Asta e ... fiecare cu gusturile lui. Personal in afara de sigla materiale bune, performante si faptul ca e scumpa si ai imagine cu ea nu ma atrage cu nimic estetic.
    2 1
  • nedumerit
    pt tipul de mai sus...
    un singur lucru nu inteleg in articulatia ta vis-a-vis de Adi, si anume usurinta cu care, la randul tau, o dai in stanga si-n dreapta cu "romanismele"...intelegand ca tu, Alex Radoi, nu faci parte dintre ele...regasindu-te, probabil, printre englezisme, frantuzisme, etc.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru