<b>Episodul 4</b>: Un Polo BlueMotion vandut = 17 copaci plantati

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 24.07.2008
Volkswagen planteaza 17 copaci pentru fiecare Polo BlueMotion vandut, compensand astfel emisiile hatchback-ului pentru primii 50.000 de kilometri.

Volkswagen chiar gandeste "verde". Fie ca este vorba de doar o strategie de marketing, fie ca este vorba de un interes ascuns, Volkswagen se straduieste sa impace si capra si varza.

In episodul de astazi va vom explica cum planteaza grupul german copaci pentru a compensa emisiile masinilor vandute in fiecare zi. Ce legatura are initiativa nemtilor cu Polo-ul BlueMotion pe care noi il testam? Va spunem noi. Fiecare Polo BlueMotion vandut echivaleaza cu 17 copaci plantati de Volkswagen intr-o locatie special amenajata.

Potrivit informatiilor oferite de Volkswagen, obiectivul acestei campanii este acela de a atinge un nivel zero al emisiilor. Copacii plantati compenseaza nivelul emisiilor fiecarui model Volkswagen. Cei 17 arbori care sunt plantati pentru fiecare Volkswagen Polo BlueMotion vandut poate compensa emisiile de dioxid de carbon pentru viitorii 50.000 de kilometri parcursi de hatchback-ul economic.

Padurea BlueMotion a luat nastere intr-o zona de pe langa Albacete, Spania, respectand biodiversitatea zonei si regulile stricte de plantare.

Initiativa constructorului german se va derula intre septembrie 2007 si decembrie 2008 impreuna cu fundatia "More trees", scopul final fiind acela de a planta peste 10.000 de copaci.

In tara noastra, initiativa celor de la Volkswagen a mers chiar mai departe, reprezentantii grupului german, Porsche Romania, anuntand in iarna anului trecut ca vor planta cate un copac pentru fiecare masina vanduta in 2007. Suprafata impadurita din tara noastra se va imbogati astfel cu 55.000 de arbori, prima etapa a proiectului "afectand" judetul Calarasi.

Comentarii (3)

  • Mini-romanu'
    Reclama de 2,2 lei
    Poate ca ati castiga o bruma de credibilitate daca nu ati face o astfel de reclama desantata.
    Probabil ca unii considera ca e normal sa se faca frate cu dracu' pentru a supravietui ...

    Porsche ar trebui sa planteze cate 17 copaci de fiecare masina vanduta in Romania (mi se rupe sufletu' de Spania cand la noi despaduririle sunt masive) avand in vedere profiturile nesimtite pe care le face cu serviciile alea de 2,2 lei ...

    Apropos, exista masini care au un consum asemanator pe variante de serie, la care nu mai trebuie sa dai bani ca sa fie "blue" - nu dau nume, ca eu nu fac reclama ca voi! insa puteti lua un catalog care sa contina caracteristici de consum si sa va uitati la clasa mica - sau la mini.
    0 0
  • taci boule
    mai bine taci si documenteaza mai bine cu emisiile de CO2, si vezi ce masini "de serie" emit tot atatea noxe. si polo blue motion e tot de serie...
    0 0
  • Mini-romanu'
    Educatia vs. Iuli
    Singurul comentariu pe care-l pot face la adresa lui "iuli" este ca apelativul "taci boule" arata nivelul precar de educatie.

    Dupa ce o sa inveti ca nu se pune virgula inainte de "si" (exceptand niste situatii pe care le poti asimila, cu putin efort) poate vei avea sansa sa contrazici fara sa insulti si sa fii respectat ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru