Negut Daniel pleaca la munte cu Polo BlueMotion

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 18.08.2008
Negut Daniel, un tanar de 27 de ani din comuna Pantelimon, judetul Ilfov, va pleca la munte cu Polo BlueMotion.

In urma cu patru saptamani, mai precis pe 16 iulie, Automarket a demarat o campanie al carui principal scop a fost acela de a afla ce fac romanii pentru mediul inconjurator.

In fiecare zi am citit si activat numeroase comentarii si povestiri despre hartii reciclate, animale salvate, masini abandonate in favoarea transportului in comun. Am primit chiar si poezii dedicate mediului, care, desi au fost lipsite de talentul unui poet consacrat, au reusit sa sublinieze acelasi lucru: protectia mediului ne priveste pe toti.

La inceputul concursului, trebuie sa recunoastem, nu ne-am asteptat la un asemenea numar mare de "ecologi" gata sa ne impartaseasca experientele lor "verzi". Am totalizat 384 de povestiri, unele mai hazlii altele mai dramatice, pe care le-am citit cu placere si din care ne-am convins ca in Romania inca mai exista spirit civic si dorinta de a face ceva pentru spatiul verde, pentru padure, pentru apa, pentru natura in general.

Automarket a ales astazi numele castigatorului care va pleca impreuna cu Volkswagen Polo BlueMotion intr-un weekend la munte.

Este vorba despre Negut Daniel, un tanar din comuna Pantelimon, judetul Ilfov, a carui povestire v-o prezentam in randurile urmatoare:

"Buna ziua. De 5 ani lucrez ca sofer la o firma de salubrizare din capitala, dar asta nu are nici o legatura cu faptul ca ma consider o persoana verde (chiar daca 8 ore pe zi sunt imbracat in verde).

Ma consider "verde" pentru ca de cand eram copil am fost invatat sa nu arunc si sa nu las nici pe altii sa arunce hartii sau alte materiale pe jos. De multe ori s-a intamplat sa ridic eu ce au aruncat. Pe unii chiar i-a marcat intamplarea si cred eu ca nu au mai facut asa si altadata.

Tin minte cand aveam cam 8 ani ca am cumparat o ciocolata si nu am putut sa rezist pana acasa ca sa o impart cu frati mei. Am mancat-o pe toata si am tinut ambalajul in buzunar. Am mers acasa si l-am aruncat la gunoi si l-am acoperit cu ceva sa nu se vada. Am fost egoist, dar daca nu am gasit un cos de gunoi nu m-a lasat constiinta sa arunc pe jos ambalajul."

Castigatorul concursului este obligat sa ne contacteze la adresa de mail contact@automarket.ro

Comentarii (13)

  • Ancuta Bedeanu
    Concurs literar
    "Tot ce trebuie sa faci e sa ne povestesti cea mai
    ecologica actiune pe care ai facut-o in
    ULTIMUL timp?" si "Dovedeste-ne ca esti verde"?!?
    Deci a castigat cineva cu o poveste de cand era copil si care n-are cum sa o dovedeasca nimeni... Felicitari juriului!
    0 0
  • Valentin
    bataie de joc
    Practic dumeavoastra ati premiat faptul ca cineva nu a aruncat pe jos ambalajul respectiv ci la gunoi? Aceasta considerati dumneavoastra ca este o "actiune ecologica"? Oricine poate gasi cel putin 50 de actiuni cu adevarat ecologice printre sutele de povestiri, multe dintre ele care ar putea fi si dovedite cu poze, documentatie, iar voi premiati o poveste lacrimogena de acum 20 de ani care nu se incadreaza deloc in tematica concursului? Asta este o "actiune ecologica" recenta? Nici nu stiu daca este legal ce ati facut, oricum daca lucrati pentru mine erati concediati deja. V-ati batut joc de peste 300 de participanti, rusine sa va fie!
    0 0
  • Mircea
    regulament
    Asa cum era specificat si in regulamentul pe care l-ati acceptat atunci cand v-ati inscris in concurs, castigatorul a fost ales prin tragere la sorti. Ne bucuram pur si simplu ca am primit aproape 400 de dovezi de verde iar simplul fapt ca un om, oricare, a ridicat o hartie de pe jos nu inseamna ca acel om e mai jos pe scara valorii morale decat un altul care a avut ocazia de a salva un delfin.

    Multumim pentru intelegere.

    Mircea Mester
    0 0
  • Andrei
    pff
    Ma intreb, reavointa, interes sau pur si simplu consecinta unui juriu incapabil? Mai bine spuneati ca ati "tras la sorti"... cel putin asa erati acoperiti, mai aveti si tupeul sa publicati povestirea castigatoare. Sunteti de toata mila si dispretul. Aviz amatorilor de a mai participa la asa zisele "concursuri", oricum sa nu va asteptati la o justificare sau sa-si ceara cineva scuze chiar daca ii aratati punctual ce a gresit. Mai dispar cateva comentarii, mai uita lumea...romaneste. Va spun eu raspunsul la toate comentariile: "Va asteptati la altceva?", lucrurile de genul asta sunt normale la noi. De aceea i-a surprins si au premiat faptul ca cineva nu a aruncat ambalajul pe jos si l-a dus la gunoi, asta nu mai e demult "normal", bunul simt este intr-adevar ceva rar acum.
    0 0
  • mircea
    Concurs
    Nu vad de ce un concurs care a promovat bucuria de a trai este transformat in albie de porci de unii. Nu au existat premii incredibile, nu a existat nici macar un concurs propriu-zis, astfel ca nu vad de unde vin reactiile de mai sus. Insa fiecare priveste asa cum vrea situatia.
    0 0
  • regulament
    Nu. Din cate stiu eu concursul a fost cu jurizare, "noi il vom alege pe cel mai verde", si "automarket a ales castigatorul", iar cat despre regulament eu nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva, intai ne mintiti si apoi ne spuneti ca de fapt "nu a existat nici macar un concurs propriu-zis". Hm... mie sigur mi-ati dat impresia ca a fost un concurs, ca doar asa scria "concurs", "la inceputul concursului" etc. Eu unul va felicit pentru ideea "concursului" pentru ca intr-adevar a fost una deosebita, insa jurizarea n-a fost cea mai fericita, sa nu zic ca intr-adevar este chiar ilegal sa faci afirmatii de genul asta, eu sunt avocat si mai stiu cate ceva. Gasesc reactiile "pagunitilor" absolut justificate. Toate cele bune.
    0 0
  • sorry
    *pagubitilor... sorry, taste de laptop :).
    0 0
  • eu pe cei de sus i-as bate!
    voua vi se pare normal sa aruncati p jos? atunci sunteti niste handicapati si cretinoizi.indiferent cum a fost jurizarea(btw dak automarket a ales si tragerea la sorti e o alegere ;) )mi se pare geniala povestea si ar trebui sa fie mai multi k el pt k de aici pleaca totul k is infint de multi jegosi ca voi care fac mizerie peste tot si cel mai trist e k si in natura, sa pastrezi mediul curat inseamna sa fi verde dar unii is mai inculti.pacat k nu am participat dar mie scarba de oameni k voi care faceti mizerie asa aiurea.pur si simplu vas bate.
    0 0
  • Valentin
    huh?
    Ufx, nu stiu ce ai inteles tu, de unde reiese ca noi facem mizerie, cand noi spunem tocmai ca e prea putin ce face cel care a castigat... Iar jurizare si tragere la sorti sunt doua lucruri complet diferite. Ar mai fi si niste greseli de ortografie pe langa faptul ca ai inteles totul anapoda, dar asa suntem noi, mai inculti... noroc cu tine, cel putin tie ti se pare "geniala" povestea.
    0 0
  • RAul BAneasa
    Ha ha ha
    Niste incuiati si astia care au jurizat asa !, faptul ca nu arunci resturi de produse si ambalaje la voia intamplarii nu mai este demult o bravada pt un om trecut de stadiul maimutzoi ! Este adevarat ca in bucuresti sunt inca multi taranoi care lucreaza aici ca navetisti, dar si destui care nu au mai plecat din capitala dupa ce au terminat o facultate aici. Din proprie experienta vizuala - aceste doua categorii de tarani au imbacsit capitala atat prin prezenta lor cat si prin actele de manifestare personala. Dintre ei sunt cei mai multi "poluatori" printre noi - ei au contribuit la cresterea preturilor la apartamente si chirii, ei au contribuiot la sufocarea circulatiei...etc etc... Ideea cu Buletinu de BUcuresti a fost foarte buna ! ! ! Capetele luminata de la acea vreme isi dadusera seama ca bucurestiul nu mai poate inghiti un asa aflux de taranoi - fie ei si absolventi de studii superioare. stiti cum se spune, Taranu tot taran ramane !!!!1
    0 0
  • Penibil 100%
    Toate comentariile la acest articol sunt penibile. chiar si cele ale adminilor.
    Cititi articolul in totalitate, citit Regulamentul in totalitate si ... n-am cuvinte. sunteti penibili.
    Imi pare rau ca ma pierdut 4 minute din viatsa ca sa vad pafina asta.
    Daniel, distractie placuta la Munte!
    0 0
  • Ancutza
    regulament?
    Unde e regulamentul asta? Domnul Theo, esti ceea ce spui, intr-adevar.
    0 0
  • Andrei
    s-a uitat, gata.
    "Mai dispar cateva comentarii, mai uita lumea...romaneste". Ce va spuneam... ca a fost, ca n-a fost concurs, ca era juriu, ca de fapt s-a tras la sorti, "fiecare priveste situatia cum vrea", astea sunt raspunsurile :)). Atata timp cat permitem astfel de lucruri n-are sens sa ne mai plangem... Chiar nu stiu la ce as fi putut sa ma astept, poate "ne pare rau, intr-adevar a castigat o poveste care nu era recenta, asa cum prevedea concursul" sau "ne pare rau, intr-adevar n-am premiat o actiune ecologica, ci doar o poveste frumoasa" ori "ne pare rau, "dovedeste-ne ca esti verde" de fapt se refera la "dovedeste-ne ca ai talent literar, ca oricum nu se poate dovedi" sau "ne pare rau, de fapt, stiti, n-a fost un concurs...". La asta va asteptati? Haideti sa fim seriosi...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru