Bertone a creat două concepte pentru Jaguar

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Viitorul mărcii Jaguar, cel puţin la nivel de ipoteză, a fost prezentat astăzi la Geneva sub forma a două concepte realizate de Bertone.

Casa de design italiană Bertone a realizat două concepte Jaguar pe care le-a prezentat astăzi la Salonul Auto de la Geneva. Acestea se numesc B 99 şi B 99 GT şi prefigurează o potenţială direcţie pe care ar putea să o urmeze cei de la Jaguar. Conceptul B 99 este un sedan entry-level care doreşte să se lupte în segmentul lui BMW Seria 3. Modelul are o lungime de 4.500 milimetri şi un ampatament ceva mai mare de 2.910 milimetri. Graţie acestor caracteristici, B 99 ar oferi un nivel impresionant de spaţiu interior.

Cei de la Bertone au pus accentul pe spaţiu şi au eliminat montantul B de la acest model pentru uşurarea accesului în vehicul. Uşile din spate se deschid invers, preluând ideea celor de la Rolls Royce şi, mai nou, Opel, pentru un model cu acces uşor la locurile din spate. Scopul designerilor care au creat acest model a fost de a realiza un vehicul de segment compact care să ofere acelaşi nivel de spaţiu ca un autoturism mai mare.

Conceptul B 99 a fost realizat de Bertone în baza unui contract semnat cu Jaguar care viza un înlocuitor pentru X-Type.

Modelul X-Type a ieşit din fabricaţie în 2009 şi nu are încă un succesor anunţat. În 2013, cei de la Jaguar vor lansa un sedan entry-level care ar trebui să le sporească vânzările. Modelul B 99 este un hibrid care utilizează tehnologii furnizate de divizia Bertone Energy. Versiunea GT a lui B 99 Concept reprezintă un model de competiţii vizionat de cei care au realizat conceptul B 99.

Via | Jaguar

Comentarii (4)

  • Jaguar
    nu vad care ar fi aceasta noua directie, atat timp cat concptul e o interpretare moderna a unui vechi model al celor de la jaguar.
    Linia actuala de design mi se pare mai potrivita
    3 3
  • bogdan
    asta ar trebui sa fie linia Jaguar si nu Mondeo ala pe steroizi.. hai cu minusurile baietii!
    5 1
  • foarte foarte fain - asta numesc eu masina :)
    Exceptional design. Imi place foarte mult si sper sa se produca cat mai aproape de conceptul asta. E o masina in adevaratul cuvant cu linii caracteristice Jaguar care imbina perfect vechiul cu prezentul si o parte din viitor. Ma refer la linii. Dar ramane in acelasi timp masina, cu aspect retro in linii moderne. Perfecta. Urasc toate modelele astea noi cu aspect de ''fier de calcat - honda Civic'', coreenele alea si conceptul giugiaro pt VW.
    Ce bine ca mai este cineva sa puna pe hartie o masina. Nu o viziune aiurita.
    1 0
  • de acord cu asd!!!!!!!!!!!! Acest concept jaguar seamana a masina.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru