BMW a dezvoltat cheia cu care poti plati facturile

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 22.10.2008
BMW a dezvoltat impreuna cu NXP o cheie inteligenta cu care clientii pot efectua plati.

BMW intentioneaza sa ofere clientilor sai un sistem smartkey care le va permite sa efectueze plati, pe langa functiile obisnuite ale unei chei de masina. Pentru a implementa cu succes acest sistem in cheile existente, inginerii companiilor producatoare vor folosi chipul NXP SmartMX.

Prototipul acestui cip ofera capacitatea de a efectua plati rapide si in siguranta, doar cu cheia de la masina. Astfel, BMW va avea o cheie inteligenta cu carte de credit personalizata inclusa. Aceasta va permite efectuarea platilor fara contact si va oferi si servicii personalizate in vehicul pentru soferii marcii bavareze.

BMW si NXP Semiconductors doresc sa revolutioneze atat industria auto cat si instrumentele bancare prin aceasta inovatie. Pentru ca sistemul sa fie functional BMW trebuie sa semneze un contract cu cel putin o banca, momentan sistemul existand doar sub forma unei platforme pe care se pot dezvolta numeroase functii. Prototipul cheii inteligente va fi prezentat vizitatorilor salonului Cartes & Identification de la Paris, desfasurat intre 4 si 6 noiembrie. Modul in care va promova si comercializa BMW noua cheie inteligenta nu este clar, acest sistem fiind primul de acest gen de pe piata. 

Via | LeftLaneNews 

Comentarii (2)

  • george
    SI DACA TE FACE UN HOT LA BUZUNARE...
    ...ramai si fara masina si fara parale...absolut genial...asteptam cheia care are aceeasi dantura cu cea de la casa...sa stie omul o socoteala...

    Eu astept cheia care face cafea ca dimineata tare bine mai prinde...
    0 0
  • Crysty
    BMW
    Ramai fara ele doar daca esti cascat si le pierzi! Sa fim realisti ca e super-inventie! Cu siguranta vor fii si altii care vor copia acest lucru! Mie personal mi se pare o inventie super-reusita!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru