BMW ameninţă hot hatch-urile cu un viitor 135i hatchback: 320 CP şi tracţiune integrală

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.11.2011
Subaru Impreza WRX STI şi viitorul Audi RS3 vor avea un adversar pe măsură în segment hatchback-urilor integrale de top: BMW 135i hatchback.

Segmentul hot hatch-urilor se pregăteşte de primirea unui membru de calibru. O serie de informaţii venite dinspre biroul olandez al celor de la BMW dezvăluie faptul că noua generaţie a lui BMW Seria 1 va fi disponibilă în versiune 135i şi în varianta de caroserie hatchback. Până acum, această motorizare - cea mai puternică din gama Seriei 1 în afară de varianta M - era rezervată exclusiv versiunilor Coupe şi Cabrio ale lui Seria 1.

Mişcarea vine odată cu "transformarea" clasicelor Seria 1 Coupe şi Cabrio în viitoarele Seria 2 Coupe şi Cabrio. Astfel, Seria 1 ar fi rămas fără 135i, o versiune cunoscută şi apreciată de fanii mărcii bavareze. Conform primelor informaţii, acest model va avea 320 de cai putere şi tracţiune integrală, elemente care ar transforma noului 135i hatchback în cel mai performant membru al valului hot-hatch actual de pe piaţă şi într-un 

În acest moment, zona hatchback-urilor compacte între 250 şi 310 de cai putere include cinci modele importante: Renault Magane RS (250 CP), VW Golf R (270 CP), Mazda3 MPS (260 CP), Audi S3 (265 CP) şi Ford Focus RS (305 CP).

Cu excepţia lui Golf R şi Audi S3, acestea nu au însă tracţiune integrală, astfel că rivalii pur-sânge ai lui BMW 125i hatchback vor fi Audi RS3 (cu 340 CP) şi actualul Subaru Impreza WRX STi (300 CP).

via | driving-fun

Comentarii (8)

  • La atatia cai putere e cam sportback nu hatchback !!!
    Oricum noul seria 1 e mai urat ca cel vechi la exterior. Doar interiorul e mai frumos. Iar Audi RS3 e miss univers pe langa BMW seria 1. Tehnic cred ca BMW e ceva mai bine gandit. Lumea cand cumpara BMW nu il cumpara ca e frumos ci pt. faptul ca e o masina geniala tehnic. Dar acum si Audi e la fel de bun ca BMW asa ca prefer Audi pt. ca arata mai si bine.
    20 9
  • se va duela mai degraba in principal cu audi rs3
    7 3
  • de fapt cu s3 dar sa fie mai apropiat raport motor cai putere
    3 2
  • Rectificari2...
    "Cu excepţia lui Golf R, acestea nu au însă tracţiune integrală..."

    Si S3-ul are...
    7 1
  • mircea
    @mircea1380
    Corect.
    5 2
  • Audi+BMW=LOVE:)
    Cu ce draq sa ameninte hot hatchurile ? Audi si BMW sunt in alta liga, atat la pret cat si la performanta. Dar costa dublu cat un Megane RS si pretul nu acopera acel putin de performanta si calitate.
    9 7
  • ...
    mai bine iar redesena moaca masinii... e mult sub ceea ce a fost.
    3 4
  • alex amg
    si alt hot hatch
    ai uitat de opel astra opc cu o putere de 280 cai , o sa apara in 2012 primavara , oricum seria 1 e urat rau nu se compara cu nici una dintre rivale la frumusete pana si meganu e mai frumos si mai rotunjit decat bmw 1 .
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru