BMW lansează noile evacuări pentru M3

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 20.02.2011
Constructorul german BMW va prezenta la Geneva o nouă evacuare pentru modelul M3. Aceasta este fabricată din aliaj de crom cu nichel şi are o masă mai mică cu 40% faţă de evacuarea standard.

Anul acesta la Salonul Auto de la Geneva, constructorul german BMW va lansa o nouă gamă de accesorii şi piese de performanţă pentru modelele sale. Rolul acestora este de creşte performanţa şi de a îmbunătăţi design-ul maşinilor bavareze. Anul acesta, pentru posesorii de M3, oficialii germani au pregătit o nouă tobă de evacuare.

Aceasta a fost special concepută pentru a rezista temperaturilor extreme şi este fabricată din Inconel, un aliaj al cromului cu nichelul. Mulţumită acestui material, inginerii BMW au reuşit să reducă grosimea tubului de la 1.5 mm la 0.8 mm, iar masa ţevii de eşapament a scăzut cu 40 de procente, comparativ cu versiunea de serie. Noua evacuare dispune de ţevi perforate la interior, iar capetele au fost polişate cu titan. De asemenea, la exterior se regăseşte logo-ul M gravat cu laser.

Oficialii companiei spun că noua evacuare poate fi montată în orice service BMW autorizat pentru suma de 3.197 de euro plus taxa de instalare. Pentru a-şi stimula clienţii, constructorul bavarez pune la dispoziţia acestora un ringtone cu noul sunet al evacuării pentru M3.

Acesta poate fi descărcat accesând următorul link.

Via | BMW

Comentarii (21)

  • Ivanoff
    Patetici!
    Doamne cat de mult isi doresc si baietii astia de la BMW sa le sune masinile precum un AMG V8 ...
    E izbitoare esemanarea precum o copie ieftina chinezeasca...
    9 24
  • Vruuum !
    What a souuuund ! =P~

    @Ivanoff
    M3 suna mai bine decat orice AMG. Le-ai auzit in realitate ?
    18 12
  • @ Ivanoff
    Ce tare esti , nebunule. Masinile BMW M se aud ca de ciurcuit, in schimb cele AMG si RS de la Audi se aud exact cum as putea sa pun si eu pe golf niste tevi care sa scoata sunetul ala "basit". Unde mai pui ca M3 este inca referinta segmentului de atatia ani. Cei de la BMW mai bine s-ar grabi sa scoata seria 3 si bineinteles M, sa lase evacuarile ca oricum nu au nevoie de asa ceva ca sa se remarce.
    12 8
  • @pt cocalarii cu BMW
    Exact pt toti cocalarii cu BMW au scos esapamentul ala.Doar unul cu 2 neuroni poate arunca 3197 euro+taxa de montaj pt un esapament ce nu mai cantareste 10 kg, ci 6kg. Extraordinar, o minune a tehnologiei.Merita fiecare banutz.
    De asta Mercedes si Audi nu-si bat joc de clienti cu astfel de glume proaste.Ei isi respecta cumparatorii.
    9 6
  • Bmw
    Ce mai poti spune? decat sublim,exact asta vroiam sa spun ca spre dosebire de AMG SAU RS la BMW acela este zgomotul motorului care rage ca un leu,la haudi si merc este zgomot de evacuare dar mucosi nu au de unde sti treaba asta.
    11 3
  • nu ma intereseaza de unde se aude sunetul atata vreme cat suna bine.
    cat despre zgomotul motorului de la bmw:atunci de ce au mai pus camera de filmat la evacuare?
    de ce nu au puso direct la bmw?
    cat despre cel mai frumos sunet, acesta apartine lui (tobele): Mercedes Benz e500 w124
    http://www.youtube.com/watch?v=A6S-Yk5avwA&playnext=1&list=PL18D1A481ADAB3BD7
    0 3
  • de ce nu au pus-o direct la motor'
    1 0
  • @ ivanoff
    Bmw nu vrea sa sune ca un amg pt ca nu este un amg. Aia au sunetul da la o cilindree mult mai mare cu turatii mai joase, bmw are sunet de v8 de turatie. Ambele au frumusetea lor. Eu personal prefer sunetul de amg sau RS pr ca te bucuri de el si la plecari normale de la semafor nu doar cand o calci ca animalul :)

    @ alex

    Nu stiu cu ce l ai suparat pe tata de ti a dat mintea asta...oricum ca sa stii si tu, ce cunosti tu despre masini, e exact invers.
    2 3
  • @anti bmw-isti
    CE amg ???????????????
    M3 E92 ridica 8400 RPM de parca e F1.
    pe cand un rs sau amg abia ajung la 7000.
    Ce suna mai bine 1000 RPM sau 10 000 RPM ???????
    8 3
  • Bogdan
    @fani audi si mecedes
    Sunteti niste ingnoranti.
    Cand va fi AGMG sau RS4 referinta sportivitatii in segment cum este M3 de 20 de ani mai vorbim.
    Sunetul evacuarii BMW este sunetul DTM unde M3 si-a dominat fara drept de apel ani la rand rivalii Audi Si Mercedes.
    Este sunetul unui motor performant de turatie,care asa suna el nu este un sunet bolborosit de v8 gen 6,3 AMG la turatie mica.
    6 1
  • Bmw
    O stire mai veche dar relevanta.http://www.bmwowners.ro/stiri/schubert-z4-gt3-castiga-cursa-de-24-de-ore-de-la-dubai.htmlPilotul de la BMW Tommy Milner a reusit sa debuteze cu o victorie in cursa "Dubai 24", cursa ce reprezinta varianta araba a cursei de 24 de ore de la Le Mans! Acesta a concurat pe masina "76 Need for Speed Schubert 1 BMW Z4 GT3 A6". Printre masinile invinse tinem neaparat sa precizam: " Ferrari F430 GT2 A6" "Mercedes Benz SLS AMG GT3" "Porsche 911 GT3 R (997) A6" "Porsche 997 Cup (2010) A6" "Aston Martin V8 Vantage" etc!
    2 0
  • Bmw
    http://www.bmwowners.ro/stiri/bmw-m3-e46-hpf-stage-4-turbo.html
    2 0
  • In ultimul episod Top Gear, M3 iar a iesit mai bine ca RS5. Pe circuit este greu pentru RS si AMG.
    4 1
  • kumite
    Mda!
    Suna bestial cu adevarat.Sunetul combinat cu led-urile alea,sunt mortale.Dar stiu ceva care suna si mai bine:un Moskvici,dincolo de Prut.
    4 0
  • pt fanii audi & mert
    http://www.youtube.com/watch?v=afxYNeITXM0
    0 0
  • Bogdan
    Sunetul de BMW e recunsocut de mult inclusiv pe bmw-urile normale-nu stiu de ce se vorbeste de sunet de Audi sau de Mercedes.
    SEFanii Audi si Mercedes nu sunt pasionati de sportivitate,viraje,manevrabilitate,mai ales motoare unde isi spulbera concurenta.
    5 0
  • Bogdan
    eroare
    ...se stie de toata lumea ca BMW e recunoscut pentru sportivitate,tinuta de drum,sunet si motoare foarte puternice-fanii Audi si Merc nu stiu de ce nu vor sa recunoasca.
    Sunt toate 3 niste masini foarte tari dar sportivitatea ramane la BMW.
    7 0
  • Gurita mica
    Gresit cel mai frumos sunet de evacuare cam asta este:

    http://www.youtube.com/watch?v=qfK-uooNYjo

    Doar pentru cunoscatori.
    0 1
  • Cand dai vreo 50-60000 de euro pe un M3 mai conteaza ca mai dai inca 3000 de euro pe niste evacuari care suna foarte tare? Nu sunt fan BMW insa mereu am recunoscut ca dpdv tehnic e greu sa ii egalezi. De depasit e si mai greu.
    Oameni buni, nu mai comparati masinile de serie cu cele de curse. E diferenta enorma.
    Bogdan, lasa motorsportul deoparte. Acolo nimeni nu se poate pune cu Mercedes. Nu este competite unde Mercedes sa fi participat si sa nu fi castigat campionatul.
    3 0
  • @ivanoff
    Ma bucur ca avem printre noi persoane cu un auz atat de fin incat detecteaza intentiile "baietilor" de la BMW de a "chinezarii" un sound de AMG...
    0 1
  • Pt cunoscatori
    `Pt LauCalin, la ce scandaluri au cei de la mercedes, nu ma mira sa vad ca defapt au furat si acolo cate ceva. eu cred ca mw sa remarcat prin sportivitate si mercedes prin lux, audi incearca sa le combine dar nu prea ii iese. A da si inca ceva, la performanta motoare in ultimi anii bmw a luat grosul asa ca ciocu mic te rog frumos. cat despre fraieri care nu stiu sa aprecieze decat decibelii ii las ca pe ei, pacat ca nu stiu ce inseamna motor sport, pana si tractorul lu' unchimiu suna mai frumos ca un mercedes.
    PS fan masini sportive
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru