BMW M1 ar putea fi un supercar verde

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 24.11.2008
Supercar-ul BMW M1 va prezenta cea mai avansata tehnologie ecologica de la constructorul bavarez.

Desi BMW nu a mai construit un supercar adevarat de aproape 30 de ani, adica de la lansarea modelului M1, surse din interiorul companiei germane releva intentia conducerii de a incerca sa reinventeze imaginea marcii printr-un nou supercar bazat pe conceptul M1 Homage.

Noul supercar va fi unul ecologic, a carui viabilitate este inca in studiu la BMW. Inginerii au telul de a crea un automobil sport cu doua locuri care prezinta toate tehnologiile ecologice ale marcii. O serie limitata a acestuia va fi lansata spre sfarsitul lui 2012.

Conform Autoweek, supercar-ul va fi dus la un nou nivel de compatibilitate ecologica folosind tehnologie si materiale deja existente la scara larga. M1 va folosi materiale usoare si rezistente, dar si tehnologii cum ar fi sisteme Stop-Start, regenerarea energiei de franare si injectia directa, pe langa tehnologii cum ar fi dezactivarea cilindrilor.

Zvonurile privind reintoarcerea supercar-ului M1 au aparut la sfarsitul lunii septembrie, iar aducerea unui model sportiv de top va ajuta BMW sa concureze cu Audi R8 si Mercedes-Benz SLC.

In timp ce R8 si SLC Gullwing se bazeaza pe o cilindree mare, BMW ar putea folosi o varianta modificata a motorului bi-turbo cu sase cilindri de pe 335i, desi exista oricand posibilitatea folosirii V8-ului de la M3, a motorului V10 de pe M5/M6, sau poate chiar a unui tren de propulsie hibrid

Via | MotorAuthority

 

Taguri: BMW, M1

Comentarii (1)

  • mowgli
    bestiala masina.astept commenturi gen "seamana cu logan mcv" sau spatele e copiat dupa volvo c30.astept sa spuneti cat de tampita e masina, cat de urata si ce alte chinezarii de masini au copiat.aaa da.si sa nu uit de zecile de specialisti audi r8 care desi m1 nu s-a lansat ei deja stiu ca r8-l e mai bun.astept...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru