BMW M550d va avea un motor diesel tri-turbo de 381 CP

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.11.2011
Cel mai puternic diesel din gama Seria 5 va oferi 381 CP şi 700 Nm, anunţă olandezii de la driving-fun. Spre comparaţie, noul BMW M5 F10 dezvoltă 560 CP şi 680 Nm.

În urmă cu ceva vreme, zvonurile privind un M5 diesel au atras atenţia pasionaţilor mărcii din Munchen. Declaraţiile oficialilor diviziei M au calmat situaţia, fiind specificat faptul că nu va exista un M5 diesel şi că modelele M nu vor fi alimentate prea curând cu motorină a liniştit fanii înfuriaţi ai mărcii, vizibil tulburaţi de faptul că există motoare supraalimentate în gama M, alături de modele cu tracţiune integrală. Între timp, o prezentare exclusivă pentru dealerii BMW din Olanda a prezentat dovezi concrete ale unei versiuni M diesel a lui Seria 5 F10.

Noul model se va numi M550d şi va fi echipat cu un diesel cu şase cilindri în linie şi trei turbine. Deşi nu va oferi o putere "demnă" de un M5 modern, nivelul cuplului motor oferit îl depăşeşte pe cel al lui M5 F10 – 680 Nm pentru M5 şi 700 Nm pentru M550d. Valorile şi denumirea nu au fost confirmate oficial, ci provin din prezentarea pentru dealerii BMW din Olanda. Imagina a fost obţinută de cei de la Driving-fun.com şi ne prezintă viitorul frumos al gamei Seria 5 de la BMW în ceea ce priveşte performanţele.

Pentru moment, nu există nicio informaţie privind timpul 0-100 km/h al noului model. Cu toate acestea, viteza maximă va fi limitată la 250 km/h. Sunt şanse ca Seria 5 să primească noua motorizare atât în versiunea sedan, cât şi în versiunea wagon. Trebuie să menţionăm şi faptul că modelul va beneficia de tracţiune integrală permanentă prin sistemul xDrive. Ulterior, motorizarea 50d va fi oferită şi în gamele X5 şi X6, şi nu excludem o apariţie în gamele Seria 6 şi Seria 7. Până în prezent, singurul comentariu oficial despre această motorizare vine din partea lui Brian Watts, managerul de marketing global al diviziei M de la BMW, care a declarat că aceasta este în considerare.

Via | Driving-fun.com

Comentarii (6)

  • zarnesteanu
    Frumos
    Cuplu de camion! Ca si SL65 acum 9-10 ani :)
    4 4
  • BMW
    planurile bmw sunt cele mai neinspirate din lume - X1,X2,X3,X4,X5,X6 si X7 probabil in viitorul apropiat in 2-3 ani de zile bmw va avea in oferta mai multe 'masini de teren' decat sedanuri si masini sport - bmw 'M' diesel..incet incet se strica lumea...
    6 9
  • al treilea turbo o fi electric?
    3 2
  • cosmin
    M550d
    checkmate AUDI!
    7 5
  • @cosmin
    checkmate?!?! mg!
    0 3
  • Louserilor
    Numai prostii vorbiti toti habar nu aveti ce ziceti!Bmw va arata ca face cele mai puternice motoare diesel din lume sunt peste mercedes cu mult la capitolul asta.Si eu sunt sigur ca va avea trecere pt ca unu la mana vei avea putere mare vei avea economie.In schimb mercedes iti ofera un motor mare putere mai mica ca la BMW si consum tot mai mare.Asa ca nu mai tot vorbiti daca habar nu aveti.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru