BMW Megacity va fi mai scump decât Nissan Leaf

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.01.2011
Un oficial din cadrul BMW a declarat că viitorul Megacity va avea un preţ de pornire mai mare decât cel al lui Nissan Leaf.

Primul model electric de la BMW va avea un preţ de achiziţie ridicat, spun surse din cadrul companiei. Mai precis, respectivul oficial BMW a făcut referire la Nissan Leaf, model care va avea un preţ de pornire situat în preajma a 30.000 de euro. Valoarea respectivă era valabilă la data lansării din Japonia, când cei 3.76 milioane de yeni reprezentau echivalentul a 30.000 de euro. În cazul lui BMW Megacity, oficialul care a preferat să nu-şi dea numele a justificat preţul ridicat atât din cauza costului ridicat al tehnologiei electrice, cât şi din cauza faptului că este un produs premium.

De asemenea, cei de la BMW au echipat modelul Megacity cu un şasiu din aluminiu şi cu o celulă de pasageri din fibră de carbon. Graţie acestor elemente, BMW Megacity nu poate fi afectat de rugină, este extrem de uşor şi foarte rezistent. Transmisia are o singură treaptă, iar motorul electric promite să fie extrem de robust şi să ofere performanţe deosebite şi o autonomie mărită.

În comparaţie cu un automobil conveţional, modelul are cu 50% mai puţine piese şi se construieşte mai rapid, dar şi mai ieftin.

Debutul lui BMW Megacity va avea loc în anul 2013. Pentru moment, aspectul modelului nu este clar, cei de la BMW prezentând doar o schiţă a conceptului care prefigurează viitorul model de serie. Modelul Megacity va beneficia de patru locuri, un motor de 170 CP şi 250 Nm care va angrena roţile spate şi de o caroserie ultramodernă.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru