BMW pregateste Seria Y

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.06.2009
BMW lucreaza la un nou model care va imbina caracteristicile lui X6 cu cele ale lui Z2. Noul model este construit pe platforma lui Seria 1 si se va numi Y1.

O sursa din cadrul BMW a anuntat ca bavarezii pregatesc o noua gama de modele entry-level, care vor fi un amestec intre Seria 1 si Z2. Pe langa aceste modele, BMW va oferi si o gama de vehicule Y, care vor fi dezvoltate la trei nivele diferite – Traditional, Lifestyle si Sporting. Modelele din gama Y vor fi bazate pe Seria 1 si vor fi disponibile si in versiuni hibride. Cel mai interesant model din noua gama BMW este Y1, care promite sa imbine spritul si trasaturile lui X6 cu dimensiunile si dinamica lui Z2.

Modelele din gama "Traditional" vor fi BMW Seria 1, Seria 1 Active Hybrid si Seria 1 Sporthatch. Portofoliul de modele "Sporting" va cuprinde Seria 1 Coupe, Seria 1 Cabrio, Seria 1 SuperSports, Z2 si Z2 Coupe. Gama de modele "Lifestyle" va contine noul BMW X1, X2, Seria 1 GT si BMW Y1. Ulterior, BMW va prezenta si 135i Performance Concept, un model fabricat din materiale ultra-usoare, creat pentru a oferi performante deosebite.

Platforma tehnica a acestor modele va include numeroase elemente comune, care vor micsora costurile de dezvoltare ale noilor modele BMW.

O mare parte din aceasta platforma tehnica va fi utilizata si de viitoarele modele Mini. Modelul BMW Y1 este un hibrid cu doua locuri, care imbina elementele modelelor din gama X cu esenta modelelor din gama Z, in timp ce ofera o experienta mai dinamica si mai exclusiva a unui Sports Activity Vehicle.

Noua gama de modele BMW va beneficia de cea de-a doua generatie a tehnologiei Efficient Dynamics, iar structura acestor modele va fi dezvoltata pentru a obtine o masa cat mai redusa. In afara de versiunile hatchback, noile game BMW vor avea 12 caroserii noi. Baza viitoarelor modele BMW este noul sasiu modular, care are o masa mai redusa prin intermediul materialelor usoare si tehnicilor de proiectare asistata de calculator, care permit realizarea unor structuri avansate. Pe langa asta, noile sasiuri modulare de la BMW vor fi lipite cu ajutorul unor adezivi industriali, care elimina surplusul de greutate adus de sudurile traditionale.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (6)

  • dogy
    si ce legatura are poza???modelul din imagine stiu ca este un studiu,prototip cu usi asimetrice ( cred ca e prima masina de acest gen ) de acum cativa ani...........
    adica vreau sa stiu daca va arata chiar ca in poza..........
    4 1
  • asd
    Scrie pe el X coupe ce legatura are cu Y???????
    1 2
  • x-y-z
    Y este dupa X cum care e legatura? :))
    1 0
  • lol
    de prin 2003 pozele astea :))
    0 0
  • y
    pai din toata seria de Y care va cuprinde 3 nivele , doar la lifestyle apare propriu-zis doar un model?
    1 0
  • Nu-mi place
    Prieteni...nu-mi place!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru