BMW pregateste un nou roadster: micul Z2

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 19.09.2008
BMW vrea sa foloseasca platforma modelului Seria 1 pentru a da nastere in 2012 unui roadster mai ieftin ca Z4.

BMW a inceput sa isi contureze o imagine neclara atunci cand vine vorba de incadrarea modelelor sale intr-un segment anume. Dupa lansarea primului Sport Activity Coupe in persoana lui X6 si anuntarea debutului viitorului Progressive Activity Sedan (PAS), BMW pregateste o alta premiera in gama sa.

In ultima vreme au tot circulat zvonuri privind intentiile bavarezilor de a da nastere unui roadster care sa se plaseze sub actualul Z4, ca pret si ca performante, mult mai accesibil publicului larg. BMW ar putea astfel sa debuteze pe piata roadster-eleor premium dar cu preturi mici printr-un viitor model Z2, botezat asa daca ar fi sa respectam indicativele folosite de germani.

In plus, constructorul german dispune in acest moment de un element care il poate ajuta foarte mult in dezvoltarea viitorului roadster si anume o platforma ideala. Aceasta ar urma sa fie imprumutata de la actuala Serie 1 ceea ce ar duce implicit la costuri de productie mult mai reduse. Mai mult decat atat, platforma Seriei 1 s-a dovedit capabila sa faca fata cu brio variantei cabrio a modelului, ceea ce o recomanda si mai mult.

Viitorul Z2 ar urma sa imprumute si motorizarile Seriei 1 ceea ce i-ar imprima roadster-ului performante deosebite: un timp de accelerare de la 0 la 100 de km/h sub 7 secunde si o viteza maxima apropiata de 240 km/h.

MW va demara procesul de dezvoltare imediat ce proiectul va rpimi unda verde ceea ce inseamna ca am putea vedea viitorul Z2 la marile saloane auto din 2012 si pe strazi un an mai tarziu.

via | WorldCarFans

Taguri: BMW, Seria 1, Z2, Z4

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru